Reklama

Reklama

Pomsta

(seriál)
USA, (2011–2015), 66 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Mike Kelley

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Madeleine Stowe, Emily VanCamp, Henry Czerny, Josh Bowman, Nick Wechsler, Gabriel Mann, Ashley Madekwe, Connor Paolo, Christa B. Allen, Barry Sloane (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(89)

Otec Amandy Clarkeové byl neprávem odsouzený na doživotí za zločin, který nespáchal. Po sedmnácti letech přijíždí do městečka Hamptons mladá Emily, která rozjíždí plán pomsty za toto nespravedlivé obvinění. Emily je totiž ve skutečnosti Amanda, která je rozhodnutá, že za utrpení jejího otce zaplatí všichni, kteří jej kdysi zradili... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

adam9 

všechny recenze uživatele

Seriál dle mého gusta, co se týče napětí, intrik, zvratů, zrad, ale hlavně POMSTY. V hlavní roli překrásná Emily VanCamp. První série zakončena bravurně, start té druhé taktéž. ABC vyprodukovala velice kvalitní typ seriálu, který mi po dlouhá léta chyběl. UPDATE: Bohužel ztratilo to své kouzlo, ten potenciál mi přijde zmařený a vůbec celkově to na mě působí dojmem, že režiséři už se do toho sami zapletli. A nezachrání je ani "umělé" zvyšování napětí. Čekám brzký konec i kvůli nižší sledovanosti. UPDATE2: Tak definitivně to vzdávám. Už je to úplně o ničem a jak se mi ještě některé oblíbené postavy skoro až zhnusily...Ne nestojí mi to za to. NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Emily, Conrad, Victoria. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi "splnil sen" a sledujeme příběh z pozice "padoucha". Je samozdřejmě jasné, že Emily/Amanda je ta hodná a chce jen pomstu.. :) Ale ona páchá škodu, ničí životy a my jí při tom držíme palce. Pokud seriál nevyběhne ze zajetých kolejí a neotočí se tohle všechno proti Emily, může se stát, že si ho zamiluju ještě víc! ()

Reklama

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Prvních deset epizod se nese skoro na 4* vlně, mírně neotřelé téma na TV a chytře uchopené, dobrý scénář a nadprůměrní herci (zejména Madeleine Stowe) působící v přitažlivém světě bohatých. Jenže jakmile se zápletka odkryje z větší části tak tvůrci začnou kombinovat nejrůznější blbosti, aby seriál co nejvíce natáhli, a stane se z toho rozplizlá nekoukatelnost. ()

Mišísek 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že po prvním pěti minutách se mi chtělo zvracet, byla jsem zmatená a rozladěná - všechno zároveň. Ale pak se to změnilo - a já si seriál naprosto zamilovala. Emily/Amanda je naprosto úžasná, umí dělat skvělý poker face a seriál obsahuje tolik nečekaných zvratů (k lepšímu), že se to snad ani nedá očekávat. Zatím jsem v první polovině první série, takže uvidíme kam to povede, ale zatím musím rozhodně hodnotit kladně. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Pilot byl zajímavý a i několik dalších dílů stálo za to (námět seriálu si mě jako takový vážně získal), bohužel však úroveň začala rapidně klesat (někdo to tu již zmínil - vedlejší postavy si rozehrály vztahovku a děj se posouval velmi, ale velmi pomalu). Od přibližně poloviny série se věci opět začaly vracet do starých kolejí a poslední díly měly opět poměrně vysokou úroveň. Úplný závěr (návaznost na 2.sérii) se mi příliš nezamlouval a její zhlédnutí jsem ještě dlouho zvažoval. Po překonání prvních deseti minut, kdy jsem byl lehce otráven, bylo vše opět v pořádku. Bohužel se však opakovala situace z první série a spousta dílů byla uměle natahována. Čím dál více se mi taky začal zajídat jejich styl vedení seriálu, který se vždy tváří jako něco sofistikovanějšího, ale přitom zdatně využívá prvky telenovel (snad celá druhá série byla kopií nějakého kolumbijského hitu) a čistě komerčně založených projektů (proč nějak inteligentně zakončit seriál, když má dobrou sledovanost a můžeme to natáhnout na x dalších let?). Neříkám, že o tom současná televize není, ale štve mě, když se klade profit nad kvalitu díla a odkaz, který po sobě zanechá. Sledovatelné to určitě je (přinejmenším série první), jen mě to hrozně vytáčí a zanechává ve mě hořkou pachuť, konec druhé série byl otřesný a tu třetí raději ani rozjíždět nebudu. 1. série 4*, 2. série 3*. ()

Galerie (1 041)

Zajímavosti (6)

  • Po filmu Pomsta (1990) se jedná již o druhý projekt s originálním názvem Revenge, na kterém Madeleine Stowe spolupracovala. (Agita)

Reklama

Reklama