Reklama

Reklama

Představ si

  • Česko Imagine (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Do Lisabonskej školy pre zrakovo postihnuté deti a mládež prichádza inštruktor Ian, aby im pomohol získať viac sebavedomia a samostatnosti. Jeho metódy sú však nielen nekonvenčné, ale aj nebezpečné. Čoskoro si získa dôveru študentov, ktorí sa odvážia vymeniť pokojné a bezpečné prostredie kliniky sa pulzujúce ulice metropoly... (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

laik_60 

všechny recenze uživatele

veľmi citlivo a zaujímavo natočený film. Nečakajte , že budú s vami lomcovať emócie ako to vo filmoch, zameraných na "postihnutosť ľudí", niekedy býva. Režisérovi sa podarilo dosť dobre vžiť do situácie nevidiacich a urobiť film o tom ako poznať svet a okolie okolo seba aj inými zmyslami. Bez bielej palice vytvoriť si vlastný systém "echolokácie" keď len pomocou mľaskania, luskania prstami či výberom vhodných topánok (mimochodom užasne pekných a na užasne krásnych herečkiných nohách ... hihi .... akurát by človek musel mať až netopierie uši aby zachytil stojacu tridsať-metrovú loď či v ruchu ulice rozoznať zvuk holiaceho strojčeka z turistickej výletnej lode... Ved si skúste zaviazať oči a prejsť sa po dvore hore dole bez ujmy na kolene či na nose alebo na čele :) ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší zážitek 52. KVIFF! Vlastně jednoduchý spíše komorní příběh a přesto se spoustou napětí, poučný, laskavý, ale nikoli citově vydírající. S přiměřeným koncem a zajímavou úvahou jak moc pomáhat a chránit ty očividně ve společnosti znevýhodněné. A scéna návratu ovíněného lektora večer na kliniku je opravdu perlou kinematografie! Výborný sympatický Edward Hogg a vůbec osazenstvo kliniky. Trochu problém jsem měl akorát s A.M. Larou, jíž jsem to slepectví úplně nevěřil. Děkuji za zařazení sekce Lidé odvedle do programu KVIFF a jsem zvědav, co přinese v dalších letech... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Mal by používať paličku ako každý slepec..." Do školy pre nevidiacich prichádza učiteľ, tiež nevidiaci, no za krátky čas na seba strháva všetku pozornosť. Žiaci ho dokonca podozrievajú, že určite vidí. Nepoužíva paličku a "vidí" aj to, čo nevidiaci. Jeho svojrázne učiteľské metódy vedeniu školy nesedia a konflikty na seba nenechajú dlho čakať. Malý, ale určite zaujímavý film s množstvom menších postáv, ktorí sú skutočne nevidiaci a zrakovo postihnutí a to filmu veľmi pridáva na atmosfére. Na podobnú tému asi ťažko nájdete lepší film. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto krásný, upřímný film, který s lehkostí a vtipností sobě vlastní vypráví příběh nevidomých, tak krásně, že jsem se s nimi okamžitě sžil. A nebylo to depresivní, jak by někoho mohlo napadnout. Spíš právě naopak. A nejenom příběh mi udělal obrovskou radost, i herci nemají chybu a atmosféra prosluněného Lisabonu to všechno krásně završuje. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Prosluněný snímek s kolíbavou kamerou, naddimenzovanou intenzitou zvuku, dobrodružným nádechem a s více než zajímavým tématem, který nesvádí k lítosti nad údělem nevidomých, nýbrž nad námi samými - pro polozapomenuté prožívání vjemů, o které se nevědomky připravujeme, když registrujeme jen nezbytné informace nutné k přežití a něco tak krásného, jako jsou zvuky, zapomínáme řadit k zážitkům všedního dne. Film o důvěře, naději a touze po svobodě, který je škoda nevidět a neslyšet... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. října 2012 na Varšavském mezinárodním filmovém festivalu v Polsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama