Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ošklivý rozchod, sobecký otec, nespolehlivá matka, soudní tahanice, hádky a malá Maisie uprostřed téhle bouře. Smutný příběh opomíjené malé holčičky; děti jsou možná naivní, ale když jim není věnována dostatečná péče a láska, tak to vycítí. Dramata, která se věnují více příběhu než jen vizuálu, mám prostě nejraději a tohle je zase jednou jedno z nich. Julianne Moore v roli matky-rockerky nezklamala, přestože ji divák prostě musel nesnášet. A Skarsgard se mi konečně někde líbil. Jen škoda nedotaženého konce. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Odporné je keď si niekto kúpi psa a keď sa ho po pár týždňoch nabaží, uviaže ho niekde v lese o strom a nechá pomaly umierať. Nemá ani výčitky svedomia, lebo dôležité je, aby ho nikto nevidel. O čo je horšia situácia, keď "rodičia" majú dieťa, ktoré im prekáža a potrebujú ho vlastne iba na to, aby im občas potvrdilo, že ich má rado, aj keď iba preto, že sú jeho biologickými autormi. Príbeh filmu je nepríjemný, lebo divák sa automaticky identifikuje s malou Maisie a trnie obavami, čo ďalšie nepríjemné ju stretne. Malá Maisie ťahá celý film a pôsobí veľmi autenticky. Julianne Moore by mala šancu na medailové umiestnenie v súťaži o najodpornejšiu filmovú matku. Aj ostatní herci sa zhostili svojich úloh so cťou. Je iba otázne, či otvorený koniec bol zámerom alebo dôsledkom bezradnosti scenáristu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Věřím, že tak náročné téma není vůbec jednoduché převyprávět. Tvůrci to ale zvládli naprosto dokonale. Příběh je hodně silný, dost těžce stravitelný, ale zároveň se dost odráží o realitu dnešní doby. Respektive skutečnost, kdy mladým rodičům se narodí dítě, ale oni na něj nemají čas, na sebe nemají čas a vše si vynahrazují kariérou, která je sice krásná, ale i ta jednou skončí. Onata Aprile je ale zároveň to nejlepší, co film potkalo. Ta holčička byla naprosto úžasná. Bylo mi za ní smutno, ale během filmu jsem s ní byl i šťastný. Smutný z toho, jaký k dětem umí být svět, potažmo jejich rodiče, ale šťastný i z toho, že na světě pořád existují dobří lidé. A přitom stačil jeden její pohled, který pokaždé stihl mluvit za vše. Tenhle film to dokázal. Emočně mě jednoznačně vyždímal. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený film o tom jak dítě snáší rozchod rodičů a většinou s tím spojenou špínu.Znám to trochu z vlastní zkušenosti a mohu říct,že to dítě ovlivní na hodně dlouho.Jediné co mi paradoxně na snímku trochu vadilo,ale zase ne nepřekonatelně byla dětská představitelka,které jsem moc na chuť nepřišel,ale zase řekněme si na rovinu kdo v osmi nebo devíti letech by se vůbec dokázal naučit nějaké věty a hrát.Jinak je zde opět výborná Julianne Moore.Za mě celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Snad všechny ty posledně viděné allenovky, lynchovky a zombíci ve válce mohou být jednou z příčin, proč mě toto drama ze skutečného života naprosto srolovalo, není nic, co bych mohla vytknout, od přirozeného vývoje děje, plného prázdných frází, zpřetrhaných plánů a nesplněných slibů ze strany rodičů malé Maisie, přes přesné charaktery, až k úžasnému výkonu Onaty Aprile... Ve složitém světě dospělých, pozorovaném očima šestiletého dítěte nic nechybělo, nic nepřebývalo, nic neloudilo falešné emoce a navíc lahodilo oku - pastva pro moje smysly!... Ti Skarsgårdi se nějak přemnožili, ne? ;-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)
  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama