Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak už nám aj bývalý hitmaker Sommers skončil medzi tvorcami direct-to-video béčok. Obávam sa, že ho čaká podobný osud ako Rennyho Harlina. A je mi to celkom ľúto. Niežeby Odd Thomas bolo nejaké veľdielo. Vlastne by mu to celkom pristalo ako pilotu k televíznemu seriálu. Ale stále je to svižná nadprirodzená teen detektívka s niekoľkými solídnymi hororovými scénami a nadupaným finále. Sommers mal vždy zmysel pre príbehy s dobrým tempom. Problém je v tom, že na prvý pohľad sympatické ústredné duo celý film nezavrie klapačku. Dej je prehustený dialógmi, a keď už postavy na chvíľu stíchnu, tak je tu hrdinov vysvetľujúci voice-over. Už po polhodine má človek chuť nejako vypnúť dialógovú stopu. No a fakt, že im uprostred natáčania došli prachy a na poriadne triky už nič nezostalo, je tiež vidieť. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vidím sice mrtvé lidi, ale bůh ví, že to zvládám........ Život Edda Thomase se vymyká normálnímu druhu života. Vidí mrtvé a hledá jejich vrahy. Je to akční život nebo prokletí? CITÁT - Vodachové si tě chtěj před smrtí jen očichat........... S vtipem a napětím se protloukám celým příběhem, párkrát jsem se leknul a několikrát i zasmál. CITÁT - Ty už jsi dávno mrtvej....... Hodně příběhu dodalo, že Tedd, pardon Edd si svůj příběh sám vypráví a komentuje - to dalo takovou tu noir atmosféru. Město Piko Mundo čeká katastrofa, zemře spousta lidí a jen Edd tomu možná může zabránit. Zatím však netuší jak. CITÁT - Máš v hlavě zmatek....... Konec mě dostal. Oko nezůstalo suché. Proč mi to dělaj? CITÁT - Život je jen výcvikový tábor pro příští život........ ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekala a dostala jsem dost. I když jsem v průběhu filmu začala tušit, kdo, co, proč, a jak, i tak mě některé věci překvapily. A musím se přiznat, že jsem na úplném konci plakala. Anton byl opět skvělý. Škoda, že zemřel tak mladý a ještě tak blbou smrtí. Za mě jsou to čtyři pěkné hvězdy. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Ale jujky, dívčinka prodává kopečky zmrzlinky a u toho přes handsfree instruuje chlapečka, kterej je mimochodem děsně neohroženej, aby našel mrtvolu chlapa s nevtipnou přezdívkou a zjistil, že byl fanouškem P.O.D. Podkresleno druhořadými efekty, herci béčkovější než sám film...až při přečtení profilu filmu mi to docvaklo. On to fakt napsal Koontz. No tak jakože to je pak prostě jasný. Četla jsem od něj jen jednu knížku sice (víc jsem nedala), ale ten lacinej styl se přesně shoduje. koontz neni dobrej vypravěč a navíc děsně splácává a očividně má nějakou posedlost pekelnými stvořeními lezoucími z pekelných bran. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I see dead people, but then, by God, I do something about it.." To říká Odd Thomas, jen o něco méně ufňukané médium než byl kdysi ten malý pacient nechápavého Willise. Časté monology nezapřou novelový původ, design množících se bodachů a koneckonců i štěk jednorukého Imhotepa zase samotného autora. Ten si bohužel nedokázal napsat scénář, který by to udržel v nějaké konzistentní linii a zároveň nepřiškrcoval možný potenciál. Závěrečný náznak toho, že Grissomova parta nebude mít v brzké době do čeho píchnout, je tak jen zbožným přáním.. Na tři hvězdy to nakonec vytáhne Anton Yelchin, který jen potvrzuje, jakým byl talentovaným hercem. Škoda, že neměl vizi o nezabrzděném SUV, mohli bychom teď o něm mluvit v přítomném čase.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)
  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)

Reklama

Reklama