Reklama

Reklama

Po tragické manželově smrti se pro Beccu (Ashley Judd) stává smyslem života její jediný syn Michael (Nick Eversman). Když však Michael získá stipendium v Římě, matka nechce svému nade vše milovanému dítěti bránit a nechá ho odjet do Evropy. Její obavy se nicméně promění ve skutečnost, když Michael zmizí. Becca, která je bývalou elitní agentkou CIA, nemůže zůstat jen tak sedět doma; začne jednat a ujme se soukromého vyšetřování. Využije všech svých jedinečných schopností i zkušeností a při hledání svého syna musí otevřít staré rány, obnovit dávné kontakty a dokázat nemožné. Všichni, kdo stojí za Michaelovým zmizením, záhy zjistí, že Becca není matka, nad níž by mohli snadno vyhrát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Missing je hodně příjemný překvápko. Čekal jsem totiž nudnou kriminálku, ovšem to, že se část seriálu odehrává v Praze a má to dost českých herců (Terezu Voříškovou, Karla Rodena), mě na tomhle seriálu strašně lákalo a přinutilo mě to podívat se mu na zoubek. Je fakt, že scénáristicky je na první pohled kopírka Taken, ale potěšil mě fakt, že má tenhle seriál ke kriminálce daleko a je to spíše špionážní drama, takže žádná vata v podobě samostatných případů se nekoná. Seriál rychle uvede do děje, neustále se něco děje a napětí velmi dobře funguje. Po čase se trochu projevuje "rodinný" přístup k tématu, takže ač je Missing plný dobře napsaných zvratů, vždycky všechno dopadne víceméně dobře. Hodně mě potěšilo, že všechny otázky byly zodpovězeny a dějová linka celé série uzavřená. Tvůrci sice přihodili na úplný konec cliffhanger - to asi kdyby dostal seriál šanci na další řadu. Cliffhanger naštěstí působí natolik uměle a hloupě, že mi dojem ze seriálu nezkazil. Pro mě děj jednoduše skončil o dvě minuty dříve než samotný díl. Rozhodně bych si ale dal nášup, takhle svižně odsýpající seriál se jen tak nevidí, Missing stíhá během deseti dílů tolik, jako některé dlouhé seriály za několik sérií. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Takový seriálový ala Taken (96 hodin). Matka se schopnostmi (tedy skoro) Jasona Bourneho hledá uneseného syna. Originalita sice nic moc, odhadnout kdo je a kdo není padouch moc složité není, ale s atmosférou a napětím to tak hrozné není. Jen ten speciální výcvik hlavní hrdince moc nebaštím. Zábavné jsou české lokace, které jsou co chvilku tu Paříž, Vídeň či Moskva nebo Budapešť - takže jeden z důvodů proč se na seriál podívat :) Ale ten český dabing je teda bídný. (Kupodivu nejvíce mne za uši tahá Voříšková nadabovaná Voříškovou.) Průměr, některé epizody slabší průměr. (Viděna první série/10 epizod, tv) Tři vězdy s hooodně odřenýma ušima. ()

Reklama

DEMON 

všechny recenze uživatele

S nadsazkou mozno povedat, ze ide o femimnisticku verziu Taken, ci Bourneoviek. Prvy diel dobry, celkom ma navnadil. Zvysok ale znacne hapruje aj napriek obcasnym pozitivam. Serial je plny kliske a logickych kotrmelcov, posledne casti su plne deus ex machina rieseni, kde sa scenaristi zjavne dostali do kuta a pribeh posuvali dalej tym, co ich prve napadlo. A absolutny zaver bol uplne zbytocny. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Každý se tu ohání klišé a seriál za to odsuzuje. Já říkám, no a co. Koho to zajímá, že vidím již viděné? Podstatné je, že to co vidím není hloupé a neobsahuje díry nebo naopak zbytečné vycpávky k nafouknutí děje. Tady je bohužel úplně vše. Díky tomu je jednoduchá zápletka nabobtnalá blbostma, které mají vždy jasný průběh (sakra má to deset dílů, takže fakt ho nemůže najít už v třetím díle). Díky tomu to už od čtvrtého dílu je dost nuda, otrava, pruda a člověk se soustředí jen na hledání chyb. Ano, jeden si připadá dobře když vidí známé lokace a herce. Bohužel to ale sakra nestačí. Obzvlášť když nelze spoléhat na logiku děje a proto čím déle se díváte, tím hodnocení jde dolů (a ten závěr tomu nasadil korunu). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dosti nevýrazný a totálně nevyužitý béčkový potenciál, který zabijí hlavně scénář a průměrná režie. Ashley Judd se sice snaží, ale ty bitky jí člověk stejně moc nežere. Chvála bohu za Rodena, Voříškovou a český kulisy, aspoň se má člověk nad čím bavit. Seriálové Taken se nekoná ani omylem. Zatim 50% ()

Galerie (295)

Zajímavosti (9)

  • Část seriálu se natáčela v České Republice v Barrandovských studiích v Praze, také ale například na novogotickém zámku Sychrov, který se nachází nedaleko Turnova v Libereckém kraji. Scény, ve kterých se děj odehrává v italském městě Ravello, byly natáčeny v Chorvatsku ve městě Hvar. Část 9. dílu odehrávající se v Bulharsku se natáčela v severočeském Duchcově. (slatkac)
  • V 8. dílu seriálu se část děje odehrává v metru v rakouské Vídni. Několikrát je však možné zahlédnou název stanice metra Náměstí Republiky. Vídeňské podzemní dráze rovněž neodpovídá typ vlakové soupravy, kterou se postavy přepravují. (Agita)
  • Seriál měl v Indii předčasnou premiéru 11. března 2012 na stanici STAR World. (griph)

Reklama

Reklama