Reklama

Reklama

Za černou duhou

(festivalový název)
  • Kanada Beyond the Black Rainbow
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hlboko v tajomnom ústave Arboria je zajatá narušená a krásna dievčina (Eva Allan), ktorej myseľ je kontrolovaná zlovesntou technológiou. Ticho čaká na ďalšie sedenie s terapeutom doktorom Barrym Nyleom (Michal Rogers). Ak dúfa v útek, musí podniknúť cestu cez najtemnejšie kúty inštitútu Arboria. (Cappuccino)

Videa (2)

Trailer

Recenze (61)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanadský snímek „Za černou duhou“ je docela zajímavou prvotinou režiséra, který si buduje celkem osobitý styl. Jako kdyby řecké kořeny vždy zapůsobily tak, že se režiséři projevují do jisté míry bizarně. Panos Cosmatos posunul odkaz svého otce – režiséra filmů „Rambo II“ nebo „Cobra“ – do naprosto jiné roviny. Od Panose nesmíte čekat jen akční biják, musíte č čekat něco náročnějšího. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

More Cronenberg than Cronenberg. Film, který vznikne jednou za 10 let, úchvatný experiment stvořený pro sledování s nějakou promilí v krvi. Nesmyslně je ale natahován téměř ke dvěma hodinám, a tak se vytrácí efekt, který by při poloviční délce bezpochyby měl. Jakékoliv hodnocení je irelevantní...must see. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Mega surreální art, který ochotně vstřebá jen pár jedinců! Ale i mezi nimi se jistě najdou tací, co budou vytýkat plno naznačených věcí a nerozvrstvené myšlenky. Ostatním bude Za černou duhou připadat jako nesnesitelně dlouhý experiment. Debut neznáméno Panose Cosmatose je vskutku podivuhodná audio-vizuální rozkoš, která sice má svůj příběh, ale nehraje hlavní roli. Nepřipadal mi ani zas tak chladně odtažitý, protože v něm jisté paralely a interpretace lze zahlédnout. Je pravda, že některé pasáže mohou být trochu nezáživné, ale pak tu byly zase ty, ze kterých jsem totálně ztratil dech a nebyl jsem schopný vpustit jedinou myšlenku (viz třeba přesně ta v polovině!). Opravdu film pro hardcore fandy bizarností, které ocení jen hrstka. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Experimentální drogový kraťas (roztažený na 110 minut) s příjemnou "starou" atmosférou, který se měl jmenovat Náznak nebo Sadistická přerušovaná soulož bez konce nebotakněco. Tolik slibných nakousnutých věcí, které pak dokonale vyšumí (třeba omalovánky nebo nástup "robotů" - ty-vo-le, co se asi bude dít... nic). A přitom je to chvílema TAK nádherný - obrazy a HUDBA, ach jo. ___ (sem si dám vsuvečku "starej Cronenberg", protože prostě nejde nezmínit) ___ Na megaabsurdním konci to vypadá, že jednoduše došly prachy na blbnutí, takže co nejrychlejc sbalit hračky a vypadnout z pískoviště (vyplatí se počkat pak ještě do konce titulků - tohle neméně absurdní "vysvětlení" mě aspoň nepatrně odnasralo). Celkově je to asi sympaticky ujetá roztahaná kravina se starším bratrem Christiana Balea, ale kdyby to dostal do ruky někdo, kdo umí geniální nápady dotahovat do konce, mohlo to být fakt NĚCO (to se ale nestane, takže holt dám 4* tomuhle guilty-pleasure paskvilu a budu si představovat, "co kdyby").... Pardon, ale prostě koho by tohle nedojalo k dehtovým slzám? ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Krásná audiovizuální podívaná, ovšem stopy děje aby v tomto snímku divák lupou pohledal. A to bude věc, která většinu lidí od Beyond the Black Rainbow odradí. A zbytek možná bude litovat bezmála dvou hodin strávených u tohoto filmu po zhlédnutí závěru. Mně se naštěstí do filmu podařilo vcelku ponořit bez větších očekávání. Elektronická hudba Jeremy Schmidta se dobře poslouchá a Panos Cosmatos se začíná (i díky svému dalšímu snímku Mandy) profilovat jako vizuální mág, na jehož další počiny budu velice zvědav. Tento snímek bych si ovšem dokázal představit v nějakém divácky vděčnějším provedení. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Dva kempaři na konci filmu pijí pivo z plechovek, které nápadně připomínají ty z filmu Repo Man (1984). Oba filmy se odehrávají ve stejný rok, a to 1983. (Corpsegrinder)

Související novinky

Reklama

Reklama