Reklama

Reklama

Pearl Jam Twenty

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skupině Pearl Jam zachycuje roky, které vedly ke vzniku kapely, roky šílenství, které nastalo brzy po dosažení hvězdné slávy a následnému stažení ze světel showbyznisu. Film byl sestříhán z více než 1200 hodin málo známých záznamů kapely. Je to definitivní portrét Pearl Jam: částečně koncert, částečně intimní pohled do zákulisí a také svědectví o síle hudby a nepoddajných umělcích. (Vzorin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

No on je to dokument, který se bude líbit zcela jistě pouze skalním fanouškům. A většinou se na něj podívají právě pouze skalní fanoušci. Proto je hodnocení tak vysoké. Může se ovšem stát, že se na dokument koukne někdo, komu se tvorba této skupiny totálně nelíbí. Skoro by se dalo říct, že ji za ty 2 hodiny začne třeba nenávidět. Takový případ jsem zrovna já. Při sledování jsem trpěl. Totálně mě osudy členů skupiny nezajímaly. Stejně tak mě nezajímal celý dokument. Takže těch zdejších dosavadních 89 % je číslo kurevsky zkreslené. Takže pokud vás tahle hudba, nebo konkrétně celá skupina nebere, tak se na dokument raději vyserte, nebo budete naštvaní a posléze budete odpadovat stejně jako já. P.S.Po mém hodnocení pokles na 88 %, což je velmi záslužný čin. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit. PJ jsou jednou z mých nejoblíbenějších kapel a každý materiál je vždy úchvatný. Tento skvělý dokument ke krásnému výročí zachycuje kapelu od samého počátku v dobách Mother Love Bone, přes Mookie Blaylock, neštastnou tragedii, bojkot Tickemaster až k jejich Backspacer. Tohle je velmi vzácný a vystižný dokument kapely, neboť ho má nastarosti Cameron Crowe. PJ je kapela, která vždy zůstala při zemi a nikam se nedrala. Po tolika letech v hudebním průmyslu zachovala svou tvář. RESPEKT !! ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

No, řeknu to takhle - pokud máte Pearl Jam opravdu rádi, zažijete u tohoto filmu duševní orgasmus! Bez rozdílu pohlaví.. Podle mě, asi nejlepší hudební dokument, který jsem kdy viděl. Nebo určitě jeden z nejlepších.. Mimochodem - kde jinde můžete vidět například Eddieho Veddera a Kurta Cobaina, jak spolu tančí ploužáka?:-) Při skladbě ´´Better Man´´, kterou vlastně odzpívají lidi za Eddieho, a hlavně pak při závěrečné ´´Alive´´ mi běhal mráz po zádech! Nádhera!!! ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

Jako mnohaletý fanoušek této seattlovské bandy nemůžu být objektivní, ale i tak si myslím, že Cameron Crowe natočil něco výjimečného. Zřejmě i díky tomu, že se kolem kapely pohyboval v podstatě celý její život (viz. kniha PJ Twenty), a byl tak vlastně předurčen k tomu, aby se snímku zhostil právě on. Dokument tak poskytuje všem fanouškům unikátní pohled nejen do historie kapely jako takové, ale i do osobních životů jednotlivých členů (s ohledem na to, s jakou pečlivostí si muzikanti střeží své soukromí jde o unikátní počin). Nelze tak než poděkovat. Lepší dárek fanoušci ani očekávat nemohli. Společně s výtečnou knihou parádní završení dvacetileté historie. Jen doufejme, že budoucnost bude minimálně alespoň z poloviny tak pestrá. (100%) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jakože Pearl Jam mám poměrně hodně rád a Eddieho dvakrát tolik, stejně jsem měl pocit, že jsem nebyl dostatečně vcucnut. A dost mne to mrzí. Na to, kolik toho PJ mají za sebou je to dle mého názoru lehce promarněná šance. Ne, že by krásné a silné momenty nebyly, ale fungovaly by i samy o sobě. Dokumentární forma toho moc nového nepřidává. A to koncert budu mít v paměti ještě dlouho. Chtěl jsem na konci dostat pocit výjimečnosti a ten jsem nakonec stejně cítil až večer při poslechu alba. ()

Zajímavosti (6)

  • Crowe je v blízkom priateľskom vzťahu s Pearl Jam od čias keď Eddie Vedder, Jeff Ament a Stone Gossard hosťovali v jeho filme Singles (1992). (eurika)
  • Okrem dokumentu a soundtracku vyšla aj kniha "Pearl Jam 20", ktorej predslov napísal Crowe a obsahuje materiál z jeho vlastných rozhovorov so skupinou. (eurika)
  • Na oslavu svojho 20. výročia Pearl Jam usporiadali dvojdňový hudobný festival vo Wisconsine s hosťujúcimi skupinami Queens of the stone age, The Strokes a Mudhoney. (eurika)

Reklama

Reklama