Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (446)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Filmařsky ploché a výrazně nevybočující, zato informativně dost výživné a s velkou výpovědní hodnotou o tom, jak vlastně dnešní "mekáč" vznikl krok po kroku se všemi hlavními aktéry. Michael Keaton v roli zpočátku neúspěšného investora verbujícího lidi na potkání do rolí vedoucích poboček byl výborný, zbytek obsazenstva byl tak nějak spíše do počtu. Ačkoliv je to spíše víc dokument než plnohodnotný film, protože zde chybí výraznější zvraty, napětí nebo něco "wow", o čem bych si za pár týdnů řekl, že to stálo za to, i tak jsem se nenudil. Ve výsledku zajímavý pohled na vzestup původně nevinného a nekomerčního řetězce, ale možná mi tam malinko chyběl dnešní negativní dopad na obézní společnost a vadí mi dost kontroverzní vykreslení Raye Kroca jako spasitele lidu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príbehovo nijako bombastické. Nič strhujúce. Žiadna neobvyklosť. Jednoducho dvaja dostali skvelý nápad, ale nemali buňky na to, aby zo skvelého nápadu urobili skvelý biznis. A tak skôr či neskôr musel prísť niekto s úsmevom na tvári a k*revsky s nimi vyjebať. Keďže je však McDonald's obrovský pojem, tak je tento pohľad za oponu ako dvojhodina dejepisu zaujímavá jednorázovka. Keaton hajzlovstvo potrebné k biznis úspechu vystihol kvalitne. Jeho plynulý prechod z človeka ktorý skúša a skúša, a neprestáva snívať o úspechu, na človeka, ktorý úspech má, a môže byť, či možno musí byť, konečne sám sebou je hlavným ťahákom. Problém filmu je v tom, že naozaj neprináša nič viac, než by dal hodinový dokument na ČT2 v štvrtok o 23:00. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky zivotopisny film, ktoreho hlavnym problemom je, ze jeho hrdina je absolutne nezaujimavy. A to napriek tomu, ze ho hra exBatman, ktory sa snazi konecne ziskat Oscara. Bohuzial s takymito tuctovymi projektami sa mu to nepodari. Ovela zaujimavejsi ako cely jeho pribeh je niekolkominutova scena v ktorej mu bratia McDonaldovi opisuju ako prisli na pasovy spôsob vyroby hamburgerov. Jeho sukromie tu je uplne minimalizovane a v tych par scenach, ktore sa mu venuju, film pôsobi akokeby sa uplne zastavil. Uz v polovici filmu somm si nevedel predstavit o com to bude dalej. Nakoniec vysli na povrch nejake tahanice medzi nim a bratmi McDonaldovymi, ktore absolutne necakane (pokial ste este nevideli ziadny film) vyhral exBatman. Holt dalsi film, ktory ukazuje, ze jedna vec je prist s nejakym dobrym napadom a druha ovela dôlezitejsia vec je vediet to predat ludom. Takze film vôbec nefunguje po dramatickej stranke, ale da sa raz bez problemov prezit, pokial ho budete brat ako jednoduchy dokument v ktorom sa dozviete par veci zo zakulisia vzniku jedneho imperia s chutnym ale nezdravym zradlom. 5/10. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Povedený příběh o jídelně, kterou zná snad každý na světě. Michael Keaton zvládl roli dobře, ač hrál obchodníka, který jde přes mrtvoly. S bratry McDonaldovými doslova vyjebal, oni jsou to srdce podniku a on ten zmrd, který rozšířil vše do světa. Nebýt jeho, tak se k nám nikdy McDonald nedostane, byl to vizionář, který viděl víc. Kdyby takový nápad měli bratři asi by teď McDonald byl kvalitní žrádlo, ale to se nedozvíme. Film je zpracovaný dobře a až na slabší začátek jsem se bavil .. 7/10 = 78% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Veru, ako píše xxmartinxx, škoda, že to nevzali tí Coenovci. Hancock predviedol rutinu, polovicu práce za neho odviedol skvelý Michael Keaton (aj to v rovine zábavnosti svojej postavy, nie ponorom do nej). Všetko okolo neho je len nenápaditá kulisa. Pritom potenciál, a práve pre hravých a pritom nekompromisných Coenovcov... no úžasný! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Společnost Prince Castle, pro kterou Ray Kroc (Michael Keaton) pracoval jako obchodník před vstoupením do McDonald's, stále existuje a zásobuje McDonald's velkou částí svých výrobků, které slouží jako vybavení restaurací. (freelex)
  • Při scéně, kdy Ray Kroc (Michael Keaton) u večeře oznámí své manželce (Laura Dern), že se chce rozvést, si můžeme všimnout tří talířů pověšených na zdi pod sebou, kdy v prvním záběru visí bílý talíř dole a po zbytek scény je nahoře. (Pan.Jitrocel)
  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v amerických štátoch Georgia a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama