Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 5

Recenze (564)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Muzikálové podání tvůrce cirkusu. Dost možná pro mě první životopisný muzikál. Pěknou muzikou nalákal už trailer. Co nás ještě čeká kromě zpívajícího Wolverina? To, že Jackman umí pívat už víme. Konečně po delší době nehraje v komiksové předloze ani pohádce. Hugh umí hrát, přesto mě svým výkonem jinak moc neoslnil. Naopak Zac Efron, kterého vidím už v třetí roli, tak mi dokazuje jak sympatický a talentovaný herec je. Film zaujal hudbou a vizuální stránkou, ale po příběhové nebo emoční stránce nezaujal nijak. Největší showman ve mě nezanechal vůbec žádné hlubší emoce, což u romantického dramatu, potažmo muzikálu je prostě bída. Příběhově to je snadno předvídatelné a tak jediný dojem se zanechává v celku pěkném soundtracku, zabaleném v mnoha tanečních kreacích. Fanoušci muzikálu si jistě přijdou na své, ale silný zážitek pro ostatní se nekoná. Párkrát Jackmanův Barnum připomene jeho Roberta Angiera a perfektní Dokonalý trik (2006), která s jevištěm a se scénou mají hodně společného. Jinak, to je vše. (50 %) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lidé chodí na moji show pro potěšení dát se napálit." Stejně jako pan Barnum jsem i já měl sen. Ovšem já jsem se nechtěl stát cirkusákem, nýbrž rentiérem. Jen jsem nezjistil, kde se na to studuje. Ale vyšlo to Barnumovi, vyjde to i mě. Akorát se u toho nebude tolik zpívat, nebudu si pořizovat obludárium a neuslyším "upřímný" smích britské královny. Přesto mě to celkem bavilo, i když patrně nikdy nebudu vyhazovat peníze za to, abych viděl zpěvačku s plnovousem nebo liliputa jezdit na slonovi. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

78 %?!? 1) Jackman neumí zpívat. 2) Dvě písničky se mi líbí ("This Is Me", "Never Enough"), jedna je těžké romantické klišé, ale ujde ("Rewrite the Stars"), zbytek nestojí za nic. 3) U některých muzikálů je propojení příběhu a hudebních vložek naprosto přirozené, tady je to jako facka kovovou rukavicí. 4) Ty hnusné efekty jsou ve filmu schválně nebo padl rozpočet na hvězdy a hvězdičky? 5) Jako obyčejné drama bez větších ambicí by se mi "The Greatest Showman" možná i líbil, ale v tomto pojetí je to "The Biggest Failure". ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jedu teď filmy s pověstí bizarně špatných unikátů, takže sice dávám jedno nízké hodnocení za druhým, ale rozhodně se nenudím. Největší šoumen je ošampónovaná verze Freaks, kde se neskutečně traumatické věci podávají jako projížďka zábavním parkem a zpívající Hugh Jackman prodává se zářivým úsměvem člověka, který byl podle všech měřítek lidská hyena. Vzrušující disonance filmu, který volí jazyk nudné mainstreamové limonády v těch nejnevhodnějších chvílích. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jackman si ze země vydupal muzikál, který každým songem vzývá emancipaci a řve, že být jiný je v pohodě, přitom je sám tak umělý, falešný a kašírovaný, až to bolí. To jsou paradoxy, co? Nepopírám, že ty písničkový montáže mají zvlášť ze startu celkem drajv a navíc děj posouvají (zdravíme statické obludnosti typu Nine), jako celek ale Největší showman pořád bojuje, aby se v něm něco dělo, proto třeba vytasí s postavou Rebeccy Ferguson jako švédský operní pěvkyně, která by Jackmana tak trochu chtěla... Ale Hugh má přitom oči jen pro Zaca Efrona, kterému zpívá, že ho "převede na druhou stranu"! Celá freak show nevyuživá (prosto má jen Zendaya a ta vousatá zpěvačka) a na samotný vystoupení se nějak zapomnělo... Je to prostě falešný. 50% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Podle portálu BuzzAngle Music se soundtrack z muzikálu stal nejprodávanějším albem za rok 2018. (Geralt z Rivie)
  • P.T. Barnum (Hugh Jackman) měl ve skutečnosti 4 dcery. Dvě se dožily vysokého věku a nacházejí se ve filmu, a které jsou také první 2 nejstarší (Caroline Cornelia *1833 a Helen Maria *1840). Třetí dcera se dožila pouze dvou let (Frances Irena *1842). Nejmladší dcera se dožila 31 let (Pauline Taylor *1846). Dvě mladší dcery zemřely ve stejný den, jen jiný rok. (Barunn)
  • Rebecca Ferguson (Jenny Lind) pri natáčaní scén v opere síce spievala, no v konečnej verzii filmu počujeme hlas Loren Allred. (nirvana91)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama