Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

kusaj 

všechny recenze uživatele

 DOST JSEM SE NA TENTO FILMÍK TĚŠIL, ALE PO SHLÉDNUTÍ MUSÍM KONSTATOVAT, ŽE JDE O TROCHU VYŠŠÍ PRŮMĚR, KTERÝ VYPADÁ DOST REÁLNĚ. DĚJ FILMU ZACHYCUJE PŘEPADENÍ LETADLA ČERTAMA Z ALŽÍRU A ZÁROVEŇ PŘÍPRAVU FRANCOUZSKÉ GIGN NA OSVOBOZENÍ RUKOJMÍCH. NAPÍNAVÁ JE TAK POUZE FINÁLNÍ ČÁST FILMU, KDY JEDNOTKA VRAZÍ DO LETADLA A ZAČNE STŘÍLEČKA. NECHÁPU, ŽE TAK DLOUHO TRVALO DOSTAT PÁR TERORISTŮ V LETADLE BRADOU DOLŮ - DO KOKPITU LETADLA NIKDO NEVHODIL ANI JEDEN SLZÁK NEBO FLASHBANG, ŽÁDNÝ ZE ČLENŮ JEDNOTKY SE NESLANIL PŘES OKNO A ODSTŘELOVAČI TAKY NEMĚLI MOC PRÁCE..TAK TO ALESPOŇ VYPADÁ VE FILMU (FAKTA - GIGN POUŽILA OSLEPUJÍCÍ GRANÁTY A ODSTŘELOVAČI NEMĚLI ČISTÝ VÝHLED PŘES KOPILOTA, KTERÝ SÁM Z KOKPITU VYSKOČIL). KAŽDOPÁDNĚ KLOBOU DOLŮ PŘED ZRANĚNÝM POLICISTOU, KTERÝ CELOU DOBU ZÁSAHU LEŽEL ZRANĚNÝ PŘED KOKPITEM A OKOLO LÍTALY KULKY..ZNÁM TEN POCIT MOC DOBŘE, PROTOŽE, KDYŽ JSEM BYL MENŠÍ,TAK JSEM ČASTO PODOBNĚ LEŽEL V TĚLOCVICNĚ PŘI VYBÍJENÉ NA ZEMI A VŠICHNI DO MĚ HÁZELI MEDICINBÁLEM:( ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Možná to byl záměr, aby film působil neskutečně neosobně a chladně, ale troufám si říct, že ne. To je taky jeden z hlavních problémů celého filmu, ať už tam zemře kdokoli, divák jen tupě zírá a nijak ho to nezasáhne. Navíc je přepadení dost nuda. Vlastně jediné co mě opravdu bavilo byl způsob, kterým bylo natočeno několik scén. Například hned uvodní vpád elitní jednotky do domu. Co naplat mohlo to být zábavnější. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

MÁME TU ÚNOS LETADLA AIR FRANCE. CHLAPI VÍTE CO MÁTE DĚLAT....... /// Když Arabáčům hrábne, často maj potřebu frajeřit v letadlech. (Tihle ,,bobani“ se chtěli mrknout (z blízka) na Eiffelovku.) JE POTŘEBA JIM DÁT ZA VYUČENOU co myslíte? Vypíčení boží bojovníci čistěj letadlo (ne, uklízet se tady moc nenaučíš...) a sleduju konání ostatních – vlády, specialistů GIGN a hlavně Thierryho, kterej má rodinu...ble, ble, ble – vždyť to znáte... POVOLENÍ K LETU UDĚLENO! Emoce? Jistě! Co už by je mělo vyvolat, když ne vraždění nevinnejch a náboženskej fanatismus. Téměř věrný představení v pošmourně barevně laděným filtru postupně dostává grády a je radost ho sledovat! Osvobození letadla jako (ty vole, jen to přirovnávám!!) dobývání hradu. Kurevsky přituhuje a díky umírněný stopáži má tahle zajímavá podívaná super tempo. Vejlety mezi Francouzský speciální jednotky jsou poslední dobou fakt zajímavý! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Vietnamec chystající se nasednout v Alžíru do francouzskýho letadla. 2.) Alláh Akbar (volně přeloženo: chystám se unýst letadlo). 3.) Thx za titule ,,Bobby_B“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jako rekonstrukce záchrany většiny rukojmí a skonu čtyř "vymatlaných vopicí" (to jinak napsat nejde) v pořádku. Sice bych osobně uvítal větší pohled do zákulisí speciální jednotky a mnohem menší zaměření na osobní život jednoho ze speciálů, ale stačilo to. Víc od toho ale nikdo nečekejte, tajit dech se vám nebude. ~~~ PS: Vzpomínka na Rainbow Six: Rogue Spear - Operace Perfect Sword. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

UNITED 93 patrí k najnudnejším filmom, aké som kedy videl. Francúzi na to išli, bohužiaľ, veľmi podobnou cestou. Hulákanie teroristov v lietadle je tak trápne, pretože ich dôvody a myslenie nám nie je vôbec priblížené a vzhľadom na snahu o reálnosť je aj príbeh člena špeciálnej jednotky dosť riedky (našťastie si k tomuto hrdinovi môže divák prostredníctvom jeho rodiny vytvoriť aspoň nejaký vzťah). Takže tvrdím to, čo aj pri U93 - téma ani finálna zaujímavá scéna nedokáže spraviť funkčný film. Prepadnutie je v pár jednotlivostiach zaujímavé, ako celovečerák prehra... S.W.A.T. sa nehanbil za svoju komerčnosť a bol lepším filmom... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)
  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama