Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je to snadný, když nejde o váš domov, když nejde o váš život......... Scéna z jídlem, okolo 26 minuty, je skoro ponižující, ale chytrá. Jane proniká, pod jménem Sára, do ekoteroristické skupiny "Východ" a má za úkol bonzovat. Zde příběh začíná. Tedy, neskutečně se to táhne, skoro nic se neděje, tak na to čučím, jen tak z nudy. Hlavně, když hrajou flašku, to je tedy zážitek. CITÁT - Můžu tě políbit....... Chovaj se jak malé děti se zvýšenou teplotou. Tož jsem ten film nějak přežil a skoro mě nebavil. Ano má to své poselství, ale mohlo býti lépe zpracované. Ani nebudu mít v létě chuť, jít si zaplavat někam do přírody, třeba na Probošťák. Taky proč?. Doma mi teče voda, světlo svítí a ústřední topení hřeje. Čert ví, čím tu vodu ohřívají, ale je to jedno, ne. Saponátů mám tak dost a tak je byt čistý a když mě bolí záda vezmu si prášek. Příbalové letáky nečtu a prášky zapíjím pivem. Venku je nebezpečno. CITÁT - Někdy lidi umírají dřív......... ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filosofický moudra a extremismus v jakýkoli podobě a je jedno, jestli se jedná o principiální pojídání zbytků z popelnice, principiální žhářství (protože mamon je kurva a jedině žitím v lesní chajdě můžu splynout s přírodou a nebýt jako "oni") nebo principiální demonstrace sounáležitosti krmením v kazajkách. I dobrý skutky jsou snazší s prachama. Všechno z principu jsou jen pózičky. Leč majitele korporace, co vědomě vypouští jinejm rodinkám do potůčku před baráčkem sračky, ale vlastnímu dítěti by pochopitelně zakázal se k Čertovce jen přiblížit, bych v něm s čistým svědomím vyráchala. Jenže jen úmysl je potrestatelnej tímhle "oko za oko" způsobem a zjistit, jestli tam byl, je na čas náročnej koníček, při kterým by už ho moc nezbylo na alotrie. Cílem lekce je oči otevřít, ne všechny vypíchnout. Shrnuto: nic novýho ten film neříká, ale opakování je matka moudrosti, ty oči vás otevřít donutí a přechroustat si to v sobě taky. Byť třeba jen na dvě hodiny a byť se těm kydům často budete smát. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Víc slečen Marlingových by zabezpečilo znatelně lepší hodnocení. Sebranka bioaktivistů, jež se společně jednou měsíčně čvachtá v místní stoce, si za úkol dala vymlátit duše z majetných bařtipánů, jež tráví svět. Osobně jsem doufal, že účastníci projektu zemřou bolestně a všichni a mé přání se mi z většiny vyplnilo. 45% ()

whack 

všechny recenze uživatele

Tzv. bezpečnostné agentúry a ich nechutné praktiky získať si priazeň ľudí a následne im zničiť životy, sa mi vrcholne hnusia. Neviem ako tí agenti môžu v noci spávať. Nadnárodné spoločnosti si môžu robiť, čo sa im zachce, nie len kvôli zaplatenej verejnej mienke a advokátom, ale hlavne kvôli apatii konzumnej masy. Film prezentuje radikálnych environmentalistov ako nihilistických sektárov (viz, jedenie v kazajkách, opekačka v lese v maskách politikov), čo je trochu trápna demagógia, ale od hollywoodskeho filmu sa väčšia nezávislosť čakať nedá. Zaujímavý je aj osud hlavnej hrdinky, ktorý je zobrazený popri záverečných titulkoch. Fascinujúce. Držím všetkým environmentalistom palce, nemajú to ľahké. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Přitažené za vlasy to je, i když kdo ví, posuzuju ze svého pohledu člověka, který se nikdy aktivně neangažoval, veškerá moje činnosti začíná i končí tříděním odpadu, na druhou stranu jsem si vědoma tolika svinstvech, který dnešní průmysl produkuje a ktere se nam vedome i nevedome dostava do tela, že je mi jistý eko terorismus blizky a takže se mi to libilo, ale ty blbosti s veceri v kazajce ci vzajemné umejvani se v rybnici mi zavani etrémním fanatismem... Proste proc by se eko terorismus nemohl delat z klidu normalniho domu, kde i lidi budou chodit do prace. A hlavne, proc si zrovna barvi vlasy na blond, neni to prece proti tomu byt uplne prirodni bytost ?! :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama