Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

gogo76 

všechny recenze uživatele

J.McAvoy a M. Strong v akčnom thrilleri? Fajn, hovorím si, to by mohlo byť dobré. Ibaže takmer od úvodu mi začínajú vadiť i úplné "drobnosti" , ako úder oceľovou tyčou a M. Strong nič, ide ďalej. Potom Strong nechá otvorený plyn v dome, sadne za volant a páli preč, určite niekoľko stoviek metrov, zamieri do lesa, dom vybuchne a plamene má takmer za chrbtom!(atómovka ty vole...). Profi gangster volá skorumpovanému policajtovi do práce? Kočka nájde v najväčšom skladišti kontajnerov ten správny za pár sekúnd?...O.k., nevadí, prešli aj väčšie blbosti, horšie je, že film nie a nie zaujať. Najväčším problémom je absolútne nedôveryhodná posadnutosť McAvoya gangstrom - Strongom. O ich minulosti dokopy nič nevieme a ich postavy sú neuveriteľne plytké. Ich vzájomné prestrelky sú iba suchými prestrelkami, nič viac. Odmyslím si ústrednú dvojicu výborných, ale nevyužitých hercov a ostane 100x prevarený akčný brak. Chceš pěstí?? Nie díky, z tej nudy som ostal prefackaný až-až. 40%. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Nelítostný souboj, tak trochu L. A. - Přísně tajné. Welcome to the Punch je sice o dost prostší než oba zmíněné devadesátkové majstrštyky, ale se skvělou moderní stylizací a McAvoyem na hranici herectví a šílenství mu odpustíte i tu ne úplně přesvědčivou konspirační linku. Akce je tu poctivá a stylová, atmosféra temná a hutná a na zelenomodré obrázky Londýna bych vydržel čučet celý den. ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

ajajaaaj... a tak mam rad anglicke krimi thrillery a tak mam rad Marka Stronga a bohuzial... neda sa svietit... co clovek zmoze ked scenar a rezia v jednej osobe stoji za hovno ? Strasna nuda.... je to zdlhave a vlecie sa to ako semeno po koberci. Kym sa clovek ako tak dostane cez kopec dristov ubehne hodina. Dalsim problemom je, ze podstatne casti deja nie su nejak vyrazne a potom, ked pride (nie zla) pointa, tak to clovek nejde pospajat. Do toho sa primiesa par dementnych kravin, ktore racionalnemu cloveku nicia IQ a nezachrani to ani dost dobre obsadenie. Dvomi slovami - nevyrazna nuda. 50% Neda mi este nespomenut bravurny preklad distributorov, ktory ma tak daleko od originalu ako maloco. Punch totiz je uder po anglicky, ale konkretne v tomto pripade ide o nazov jedneho doku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedený akčňák,který sice operuje s lehce recyklovanou zápletkou,nicméně je zabalen do tak líbivého hávu,že ta hodina a půl uteče jako nic.McAvoy výborný,Strong správně nejednoznačný.Jednoznačné plus za zpracování,protože noční Londýn tu vypadá opravdu fantasticky a výborný soundtrack,který k téhle drsné podiváné skvěle pasuje.Jen by mě docela zajímalo kterej umělec tady překládal název...80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Déšť, věčně noc, vyhaslý polda, město oděné do modrozelené. Vítejte v neo-noiru. Rozdvojení dějových linií na policajtskou a zločineckou připomíná Nelítostný souboj, oproti kterému je ale Creevyho film méně komplexní a psychologicky mnohem plytčí. Postavy by se na základě poskytnutých informací daly charakterizovat nanejvýš jedním souvětím (zamrzí třeba rychlé odstavení jediné výraznější ženské postavy, která své tělo nevyužívá k rozehrávání zbrzďujících vztahových her, ale čistě pracovně - k psaní poznámek). Více se sází na ponurou atmosféru. Korupční síť, kterou se režisér snaží během devadesáti minut utkat, není z nejpevnějších. Jednotlivé mocenské síly (policie, politika, média) se spíše jen párkrát střetnou, než aby byly neustále v klinči. Snaha definovat postavy skrze náladu prostředí a vidět mezi věcmi souvislosti, stejně bere rychle za své poté, co se přejde od slov k činům. Podstatné se řeší honičkami a přestřelkami, v nichž je dojmu akčnosti dosahováno převážně střihem a zvukem. Tupá přímočarost videoherně „bezstarostných“ akčních scén a nadreálné únikové schopnosti Marka Stronga (který by svými pohledy mohl bořit zdi) je v nesouladu s větší realističností zbytku příběhu. Proměnlivá míru realismu přitom není přesvědčivě odůvodněna obsahem vyprávění. Stejnou neodůvodněností trpí relativizace hranice mezi dobrem a zlem. Působí chtěně, bez lepší návaznosti na činy a motivace postav. Největší plus filmu nakonec patří za vytěžení noirového potenciálu Londýna. Skutečnost, že nejspolehlivějšími zdroji ambivalentních pocitů v kriminálním balení jsou filmy jihokorejských filmařů (Ajeossi, Dalkomhan insaeng), nebyla nijak ohrožena. Apendix: Punch z originálního názvu (ne náhodou s velký „P“) má ve filmu podobný metaforický význam jako Čínská čtvrť u Polanského. O přesdržku si koleduje leda ten, kdo vymyslel český distribuční název. 65% Zajímavý komentář: Terzeus ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)
  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Automobil, kterým jezdí hlavní hrdina ve filmu, je Alfa Romeo 159. (rainman93)

Reklama

Reklama