Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je jako roku 1998. Do třídy přijde nový žák Sakakibara Kóiči. Necítí se zde zrovna příjemně, má pocit, že se tu děje něco zvláštního, a tak po tom svým způsobem začne pátrat; co ho nutí mít takový divný pocit? Navíc ho přitahuje tajemná, ale pohledná spolužačka Misaki Mei. A pak je tu ta osudná událost. Co se proboha v téhle třídě děje? (Zíza)

(více)

Recenze (75)

Saraph 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je Another průměrná, možná mírně nadprůměrná podívaná na postavičky pohybující se ve škole s pochmůrnou náladou. Když se prokoušeme přes kvanta nesympatických postav volící tvrdá slova, máme tu roztomilou holčičku s páskou přes oko Mei a nějakého hlavního hrdinu, který ničím nevyčnívá ze standartu hlavních protagonistů. Velikým plusem je ovšem kvantum krve a v zápětí několik zkamenělých ksichtů, kteří na to nemají žaludek. To všechno doplňuje roztomilý závěr, u kterého se člověk snad i zasměje. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"NĚKOLIK VĚCÍ MI PŘIPADÁ DIVNÝCH..." Zajímavý nápad s hororovým tématizováním ostrakizace, ale vychtěný, hrozně roztahaný a přitom překombinovaný (zdravíme ZÁPISNÍK SMRTI) a s pokulhávající logikou. A je fakt otravné, jak dlouho není hlavnímu hrdinovi nikdo schopen vysvětlit, co se děje, a kolikrát se opakují informace nebo jen jalově plácá. Za vynalézavou bych označil jednu jedinou smrt - pád na deštník, ale finální vyvražďovačka v hotelu dojem poněkud napraví. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Výborné a temno hororové anime z celkom slušným vyvrcholením a príbehom. Do školy v Yomiyame prichádza nový študent (Kouichi Sakakibara), ktorý absolútne netuší čo sa na škole dialo a čo sa môže stať. Na škole je zvláštna atmosféra. Tu sa začína mystično, ktoré potom je v celom anime. Kouichi sa snaží všetko pochopiť a postupne sa dozvedá nové informácie, ktoré mu vysvetľujú čo sa deje a čo sa dialo v minulosti na Yomiyamskej strednej škole. Je veľmi zaujímavé ako sa správajú deti na škole k Mei čo samozrejme bude divné pre Kouichiho. Tento zaujímavý fakt správania sa k Mei je celkom pochopiteľný a pre mňa podnetný (mám rád anime, filmy atď ktoré rozoberajú správanie ľudí a ich rôzne reakcie). V takom prípade je vždy otázka, ako by sme sa zachovali my? Boli by sme iný, alebo rovnaký? Podľa mňa by si každý vybral najľahšiu cestu prežitia (prežiť je najdôležitejšie). Another je anime plné smrti, strachu a niekedy aj beznádeje. Študenti si prejdú všetkými fázami beznádeje a strachu. Chovanie je zachytené celkom hodnoverne a veľmi v malých prípadoch môže pripadať divné (ale čo my vieme ako by sme sa zachovali my a ako Japonci, že kde je medzi tým rozdiel). Celé anime je plné krvi preto asi nie je vhodné pre mladších divkákov (hehe :D). Smrť prichádza náhle a umieranie študentov je nápadité. A pozor! Toto je nultá epizóda, ktorú ODPORÚČAM pozerať až po seriály : http://www.csfd.cz/film/305670-another-the-other-inga/, aby ste si nepokazili rozuzlenie anime. Napokon sa toho veľa dozvieme, ale nie všetko. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Luxus. Má to svoje úlety, finálne rozuzlenie spolu s celým tým posledným dvojdielom plným krvi je v podstate len zbierka nezmyselnej smrti a neskutočne nelogického nestarania sa o obete a prehliadanie problémov, deti sú flegmatické a nezaujíma ich čo sa okolo nich deje pokiaľ sa im nerozkáže štvanica na jedného z nich, prečo na deti zaútočila kuchárka sa nezistí. Ale má to skvelú atmosféru, je to príjemne rázne a rýchle, pekne krvavé, smrti sú vynaliezavé, má to skvelú animáciu a príbeh, akokoľvek divný, diváka proste opantá aby zistil čo sa to naozaj deje. Je to v podstate len japonská recyklácia na Nezvratný osud, ale pekne odporná a temná. 7/10 ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Konečně solidní "nástupce" Higurashi No Naku Koro Ni. Skvělá atmosféra zapadlého městečka se kterým není něco v pořádku, povedená kresba a to zejména pozadí (krajina/noční město). Na "horor" poměrně slušná zápletka, plno charakterů a jejich nekompromisní odepisování vyústilo v to, že dvanáct dílů uteklo jako voda. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní píseň „Kyoumu Densen“ je od kapely Ali Project. (CarnTheNunya)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné novely "Another" ( v japonské výslovnosti Anazā ) spisovatele Yukito Ayatsuji. Ilustrace měl na starosti Hiro Kiyohara, novela byla poprvé publikována 29. října 2009 nakladatelstvím Kadokawa Shoten a má 5 dílů. (bejkovec)
  • Závěrečnou píseň „Anamnesis“ nazpívala zpěvačka Annabel. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama