Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 2

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za zrcadlem a co tam Belénka našla... Přijít u mysteriózního thrilleru s originálním nápadem, aniž by se zabrousilo do obsahu seriálu Svět tajemných sil, to by se mělo v současné době vyvažovat zlatem. V dobrém slova smyslu triviálnost zápletky i zvolená kompozice vyprávění přináší zasloužené body, ale na pět hvězd by tuhle variaci na téma „sejde z očí, sejde z mysli“ musel režírovat Hitchcock a dirigentskou taktovku třímat Cary Grant.. Docela nechápu, proč si Adrian tahal do ložnice ty malé činely, když už jich musel mít dost z orchestřiště.. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní kolumbijský snímek. Rozjezd je dost pomalý. V podstatě se první polovinu filmu nic zajímavého nestane. Pak ale nastane onen zvrat a věci naberou pořádný spád. Dirigentu Adrianovi se ztratí přítelkyně. Po nějaké době se s tím srovná a najde si novou. Stále ale neví, jestli ta původní žije nebo ne. Dál zůstává v nejistotě. Víc asi nemá smysl prozrazovat. Herečky jsou jinak docela šikovné a je tam i temná atmosféra. :) "Tak otevři!" ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Stonožky stačil jeden skvělý nápad, kolem kterého se vystavěl celý příběh a olala. Takové thrillery umějí jenom Španělé. K větší spokojenosti chybí opravdu jen méně předvídatelné finále, ale jinak to zakončit asi nešlo. Mgr. ricci píše, že mu tam chýbal len nejaký naozaj silný moment. Já nesouhlasím, je tu jedna famózní desetiminutovka, fantasticky vygradovaná, která svou hravostí připomene nejlepší kousky svého žánru. Jsem v očekávání amerického remaku, který tu určitě bude do roka a do dne v hlavní roli s Katie Holmes. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nakonec hezky poskládaná pohádka o 'pomstě ze záhrobí', s níž jsem měl problém především z toho důvodu, že je asi třeba fandit postavě, která si to vůbec nezaslouží a je hrozně hloupá a nesympatická. To však nic nemění na tom, že druhá polovina má šťávu a množství soběstačných nápadů, které to vytáhnou k uspokojivému finále. Čtvrtá hvězda ale jen o prsa té plošší (a hezčí a sympatičtější) z hrdinek. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jeden se sice k tomu musí prokousat čtyřiceti minutami zasrané, červené knihovny, ale poté mu kartely neservírují na stříbrném podnose luxusní lajnu originálního matroše, ze které mu příjemným překvapením zduří sliznice. Čerstvý, neotřelý závan z kokainových polí, který ukazuje, že k ukojení bohatě stačí dvě ploché cigošky a jeden slizký dirigent. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)
  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama