Reklama

Reklama

Z for Zachariah

  • Kanada Z for Zachariah (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh je zasadený do sveta po nukleárnej vojne. Mladá Ann (Margot Robbie) má strach, že môže byť tou príslovečnou "poslednou ženou na Zemi". Táto obava sa však rozplynie, keď jedného dňa uvidí niečo neuveriteľné: ďalšiu ľudskú bytosť. Je to Loomis (Chiwetel Ejiofor), vedec, ktorý vplyvom radiácie a neúspešného hľadania iných ľudí takmer prišiel o rozum. Medzi týmto párom, aj vďaka okolnostiam, pomaly vzniká romantický vzťah. Keď však do ich údolia zavíta ďalší neznámy, Caleb (Chris Pine), ich krehké puto sa začína rúcať. (xzajox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, thriller...............no já nevim. O nukleární katastrofě se tu sice mluví, ale prostředí je, pokud nepočítám vyrabovaný obchod či zbořený kostel, od postapokalyptického na míle vzdáleno. Naopak krajina je takřka idylická a sem tam se dá dokonce ulovit i zjevně neozářený krocan. O nějakém napětí nebo thrillerové atmosféře také nemůže být řeč. Vlastně se jedná jen o romantický vztahový trojúhelník, kdy ona neví který jen ten pravý. Margot Robbie hraje i vypadá dobře, Pine si drží ten svůj hezounský průměr a Eijofor střídá ublížené pohledy se zoufalými. Čekal jsem tedy mnohem víc. 30% ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Postapo romantika, aneb postapokalyptický svět z pohledu mladé dívky? S postavou Margot Robbie jsem měl největší problémy, protože takováhle bohabojná naivka mi prostě k srdci přirůst nemůže; nicméně i pragmatický Ejioforův vědec by tušil, že mělo-li by přežit více generací, museli by se nějak křížit.. Největší devizou budiž kamera a až idylické záběry vylidněné krajiny. BTW, bylo zajímavé si na wiki přečíst, o čem vyprávěla knižní předloha - žádný milostný trojúhelník, pouze sžití a následné odcizení dívky a majetnického vědce. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá post apo vztahovka, kde Margot Robbie hraje jako o život a režisér si vystačí s minimalistickou atmosférou, pár záběry na zalesněné hory a scénář, který má co nabídnout a díky bohu polopaticky nedoříkává ani jednu ze svých dějových premis. Nechť si tedy každý přebere jak sám uzná - tenhle přístup vůči divákovi není jeden z obvyklých a určitě stojí za ocenění. Škoda pomalejšího tempa a pár zbytečně hluchých pasáží. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ MYSLÍM, ŽE BŮH MÁ PLÁN A VŠICHNI TŘI JSME JEHO SOUČÁSTÍ…“ /// Další nízkorozpočtový sci-fi, který dokazuje, že i s malým kašpárkem se dá předvýst velký divadlo. A to divadlo, myslím doslovně. Film se opírá o herecký výkony všech tří postav, ale táhne ho hlavně Chiwetel Ejiofor , jehož postava prochází vývojem a Ejiofor nenápadně vytváří obraz člověka s hlubší symbolikou, ke kterýmu cítíme střídavý emoce. Jedná se o dost volný zpracování knižní předlohy a z původní knihy pro mladistvý, vzniklo minimalistický drama pro dospělý obecenstvo. Příběh je vyprávěnej pomalu, možná až jednotvárně a dává si záležet na vystavění zvláštní atmosféry, emoce, nebo (zdrženlivýho) sexuálního napětí. Je protkanej myšlenkama a místo akce a strachu z příšer, testuje víru, lidskost a zdravý rozum. Připomíná, že k tomu, aby se lidstvo bálo, nepotřebuje příšery. Vystačí si samo. Což ale víme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej post-apokalyptickej sci-fi román od Robert C. O'Brien, který byl vydáván posmrtně v roce 1974, číst nebudu. 2.) Když se řekne sci-fi, myslím spíš drama. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Konceptom to bol jeden z tých viacej zaujímavých indie tohto roka, bohužiaľ je to celé tak strašne komorné, civilné a vlastne sa tam okrem inšpiratívneho stavania mlynu a mierneho citového konfliktu medzi postavami nič zásadného nestane. Bolo ale príjemné vidieť Margot naposledy v tejto polohe pred tým, než si ju navždy zaškatuľkujem ako Harley Quinn. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Film je volnou adaptací stejnojmenné knihy Roberta C. O'Briena, vydané v roce 1974. Ta představuje napínavé psychologické drama rozehrané mezi dvěma postavami a současně příběh o dospívání hlavní náctileté hrdinky. Adaptace různorodé charakterové vlastnosti a odstíny ústřední dvojice z předlohy rozpustila mezi tři figury, které staví do vztahového trojúhelníku. Robert C. O'Brien patří mezi nejuznávanější autory knih pro děti a mládež, podle jeho předlohy vznikl již film Tajemství NIMH (1982). (JFL)
  • Když John Loomis (Chiwetel Ejiofor) prochází knížky v knihovně, vezme do ruky jednu s názvem „A For Adam“, což v předloze odkazuje i k jejímu titulu, jelikož A je první písmeno a Z poslední a jako poslední ženu sebe vidí i Ann. (TaNya_)
  • V roce 2009 se scénář k filmu objevil na 26. pozici nejlepších nerealizovaný filmových scénářů, na tzv. Blacklistu. (Spidey3)

Související novinky

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama