Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ed Harris hraje kapitána sovětské raketové ponorky v době studené války. Snaží se tajit, že trpí záchvaty, které mění jeho vnímání reality. Je donucen opustit svou ženu a dceru, aby se vrhnul do tajné mise, při které je pronásledován svou minulostí a napadán nebezpečnou skupinou z KGB vedenou Davidem Duchovnym. Ta usiluje o převzetí kontroly nad jadernou střelou. S osudem lidstva ve svých rukou Harris zjistí, že byl vybrán pro tuto misi navzdory riziku, že by v ní nemusel obstát. (Xanthe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, ktorého zápletka si zaslúžila kvalitnejší scenár a zručnejšieho režiséra. Atmosféra ponorkových filmov je jednou z najtypickejších vo filmovom priemysle a tu som ju (až na pár scén) vôbec necítil. Potenciál filmu podkopávajú niektoré absurdnosti (spoiler): technik ponorky je klaustrofobik (?!), epilepsia kapitána ponorky (?!) a pár prešľapov v oblasti uniforiem. Všetko zachraňovali kvalitní herci a rýchly spád filmu. 55%. ()

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

"WHAT IS BETTER WAY TO PROFIT THAN BY ARMING PEKING WITH OUR MUSEUM PIECES." ----------- Harris a Fichtner v thrilleri z útrob ponorky, ktorej bezproblémové fungovanie komplikuje pokus KGB o jej prevzatie a kapitánove halucinácie, ktoré sú skôr otravné než účelové. Pre tých, ktorí chcú niečo z hĺbky mora, ale nechcú tráviť čas sledovaním zbytočných sračiek, rovno odkážem na ponorkové elity Karmínový príliv, Honba na ponorku či slávny Das Boot. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobří herci prostě všechno nezachrání, o čemž se můžeme přesvědčit poměrně často. "Phantom" je jedním z těch snímků, kde postavy i mají celkem potenciál, ale ten je nakonec silně nevyužit. Ukazuje se, že prostředí ponorky je vážně silně vyčpělé a už v něm není moc co objevovat. Je to klaustrofobní, je to sem tam i napínavé, ale strašně málo. Nakonec je to jen život v ponorce, který nekončí nijak skvěle. Ucházející, ale spíše méně než více. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bude strašně jednoduchý nenávidět. Už samotná premisa o ztracené ruské jaderné ponorce nesoucí jaderné hlavice je hrozně cheesy. A bude hůř. Ano, opravdu se kdysi ztratila ruská jaderná ponorka nesoucí jaderné hlavice a opravdu to byl jeden z nejzávažnějších incidentů studené války. Ale to je asi tak vše, co je s jistotou o tomto incidentu známo. Film je samozřejmě umělecká licence, ale pokud se jeden z možných scénářů rozhodně nestal, tak je to ten, co nám nabízí tento film. Je to chvílemi neskutečná fantasmagorie, který se ale bohužel maskuje jako jedna z možností průběhu incidentu, a ne jako cheesy skoro sci-fi z kulis studené války. Tohle nečtěte, pokud se na film chcete podívat SPOILER SPOILER SPOILER Ve zkratce. David Duchovny je na ponorku "nenápadně" nasazen jako jeden z elitních agentů KGB. Na Ponorku donese tajné zařízení. Po vyplutí nařídí kapitánovi, aby se příbližil k tankeru. Ten se k němu přiblíží. Duchovnymu to nestačí, a tak prakticky donutí kapitána, aby do tankeru ponorkou naboural. Následně s ponorkou plují dál a narazí na americkou ponorku. Ta je už už delokuje, když Duchovny dá příkaz ke spuštění toho tajného zařízení, Phantoma. Ten se díky naražení do tankeru reklaibroval na tankerovské vlny a začne vysílat vlny jako ten tanker. Americká ponorka se nechá přesvědčit, že před nimi pluje tanker a ne ruská ponorka. Duchovny je spokojen a rozhodne se rozpoutat třetí světovou... Stačí? :D KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU Proč teda 7/10 a relativní spokojenost místo hateu? Protože je to ponorkovej film, kterej jako kdyby vypadl z devadesátejch let. Starej kapitán v důchodu je povolán na poslední plavbu rezavějící dieselové ponorky a bere s sebou svojí starou známou posádku. Na palubu se přisere Duchovny, kterýho tam nasadili s tajným úkolem přímo z KGB (Fakt! :D ). Dočkáte se klasickejch propriet ponorkovejch filmů. Uhýbání torpéd, potopení se pod maximální možnou hladinu, únikové manévry, hrátky se sonarem. A to obsazení.... Ed Harris je klasickej kapitán s vnitřními démony, které utápí v alkoholu. William Fichtner se pro tyhle role prakticky narodil. Sean Patrick Flannery neměl od mladýho Indiana Jonese pořádnou roli a tady je konečně vidět... Lance Henriksen no comment, uvidíte sami. Jenom ten Duchovny je naprostej castingovej fail. Toho agenta OSNAZU mu fakt věřit nebudete. Kolem a kolem je to cheesy výlet do devadesátek, kterýmu se můžete po dvaceti minutách vysmát, nebo si ho užít. Doporučuji to druhé. Další šanci už mít nebudete. S rozpočtem skoro 20 milionů dolarů to v Americe nevydělalo ani jeden a celosvětové uvedení v kinech bylo zrušeno. Na další ponorkovej film si tak počkáme dalších dobře deset let. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Takový nic moc říkající, ale přesto nenudící zážitek. Herecké obsazení bylo celkem slušné, a tak to nevypadalo jako úplné béčko. Ale jo, byl to vskutku zajímavý thriller na úrovni béčkové americké tvorby. Zarazilo mne už to, že tam hráli Rusáci jak polena. Na film o Ruských potápnících se tam tedy moc indícií k ruské národnosti nevyskytovalo, tedy až na jména. Tleskám tvůrců, že alespoň dali jména vojáků věrohodně, originální Markov, Kozlov atd... Jinak si myslím, že děj mohl být více dramatičtější, mohl to více gradovat než "suše" směřovat k závěru, kde pak vlastně nevíte oč tam běží. 40%, hlavně za obsazení. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. Konkrétne v mestách San Diego, vrátane tamojšieho Námorného tréningového centra, a tiež v mestách Long Beach a Sun Valley. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama