Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathalie žije úžasný život. Je mladá, krásná a má skvělé manželství. Ale v okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, její svět se zhroutí. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, své emoce nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse. Tento zvláštní pár se pak pouští na vlastní emocionální pouť; cestu, která vyvolává nejrůznější otázky a nepřátelství v práci. Můžeme opravdu ovlivnit způsob, jakým objevíme novou chuť do života? Nathalie a Markus, kteří objevili novou lásku, utíkají, aby dali svému vztahu šanci. Je to příběh o znovuzrození, ale také o jedinečnosti lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není pro kdekoho, člověk se na něj musí cítit, není to komedie, která potěší, když jste smutní, ale film, nad kterým se musíte zamyslet. Každá chvíle v něm něco znamená a na něco navazuje. Má zajímavou a neobvyklou myšlenku, mne však nezaujal. Nevím, čím to je, ale na mne byl poněkud jiný. Očekávala jsem cosi, co nenaplnil, před mýma očima neubíhal, jen se táhl a působil pro ně velice nezáživně. Proto nepřidávám hodnocení, pro někoho může působit dobře, pro jiného méně a sem tam se najde i osoba, které prostě nesedne. Počet hvězdiček není proto, že by byl špatný, ale dávám jich tolik, na kolik film cítím, myslím si, že se najdou i tací, kteří si jej prostě zamilují. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Křehký, romantický, hořkosladký, usměvavý a hlavně francouzský film. Zdejší kritici jsou zklamáni, že v Paříži nesehnali vepřo knedlo a zelo nebylo zelené. Přitom je to přesně ta Francie, co voní čerstvým chlebem, Chanelem a mořem. Švéd je proti tragicky zesnulému Francouzi tragický, ale v pohádkové zemi nad Seinou může i tragéd najít lásku nebeskou. Mně zas Audrey nepřipadala jako femme fatale, ale oběť PTS, ale copak není hezké si představovat, že ať vás život podrazil jakkoli, stejně ho můžete převézt a najít svého Švéda? „Nevím, co je dobře. Dělám prostě to, co cítím.“ Nevím, jestli je Něžnost dobrý film. Hodnotím prostě, jak to cítím. ()

Reklama

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi hlavní mužský hrdina Marcus nebyl většinu filmu tak nesympatický ... a nejde ani tak o to, jak vypadal, třeba v Klamači srdcí se mi velmi líbil, ale o to, jak se choval a jak vystupoval. Téměř celý film jsem si na to zvykal a je pravda, že nakonec jsem mu dokonce i začal fandit :). I tak to uričtě není film pro každého a upřímně ani teď si nejsem jistý, zda je pro mě. 60 % ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Řekni mi o tom - co se ti na ní líbí ? S ní mùžu být svým nejlepším já. To je krásne. Nasa krasna Amelia preziva tazke chvile po tragickej smrti jej manzela, az raz jedneho dna, cela zamyslena v praci pobozka svojho neznameho kolegu Markusa :) Amelia to chce ihned vziat spat, lenze Markusovi tento bozk zmeni jeho zivot. Ako to cele dopadne? ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Prapodivné francouzské filmy,kterým málokdy přicházím na chuť. Tento film zvaný v češtině Něžnost si našel cestu k mému srdci jako druhý francouzský v pořadí hned po Nedotknutelných. Jelikož mám Audrey Tautou moc ráda tak jsem se na tento film musela podívat. Perfektně propletené pocity a dojmy ženy,která ztratila životní jistotu - tudíž milovanou osobu.Dlouho hledala samu sebe a ztracená hluboko ve svém nitru věděla,že se z toho musí dostat..Sama,bez dětí, pouze se starou babičkou,která ji jako vdova jediná pochopila a s milující rodinou a blízkými i když ji tak trochu nutili, aby si už někoho našla.. Zlomená a vysílená Nathalie s velkou bolestí na srdci procházela dál životem až jakousi prazvláštní náhodou, nebo jakousi nehodou políbila Markuse a najednou našla jakýsi lék na bolavé srdce..Měla takový svůj pilíř o který se mohla opřít a zůstat silná a sebejistá jako byla dříve. Později pochopila,že k němu něco cítí a pustila ho k sobě jak je krásně na konci snímku řečeno - do zahrady svého srdce kam se Markus moc rád schoval :-).Příjemně proplouvající děj a vůbec skvělá nálada snímku.... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knižní předlohy Davida Foenkiose. (Terva)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama