Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie s Vítkem mají dvě dospívající dcery, Dita s Ondrou dva dospívající chlapce. Rodiny bydlí v domech vedle sebe, nemají mezi sebou ani plot a jsou to dobří přátelé, kteří se navštěvují a společně večeří. Vítek a Ondra jsou kolegové v práci a jejich děti spolu chodí. Na první pohled se zdá, že těmto lidem nic nechybí a lze jim jen závidět. Po mnohaletém soužití však trochu ochabuje jiskření mezi manželskými páry a dalo by se říci, že se spolu nudí... Jednoho dne jsou Vítek s Ondrou vysláni do Karibiku, aby tam opravili elektrické vedení poničené hurikánem. A protože Vítek zrovna vyhrál ve Sportce nějaké peníze, udělají si výlet i jejich manželky. Ondra s Vítkem se navzájem svěří, že manželský sex už není takový jako dřív a že je oba přitahuje manželka toho druhého. Napadne je, že by si postelovou nudu mohli zpestřit ve čtyřech. Dita s tím okamžitě souhlasí, trochu problém je s Marií, která je věřící a nezdá se jí to, ale nakonec si dá říci. To, co se zprvu zdálo jako čirá fantazie, se změní ve skutečnost, která se líbí všem... Dají si však dvě pravidla. Za prvé – vždycky to bude pod dohledem ostatních a za druhé – dvojice se do sebe nesmí zamilovat. Také se dohodnou, že si to rádi zopakují, ale spíše jako sváteční příležitost, než aby se to stalo pravidlem. Ondrovi rodiče v době jejich nepřítomnosti nechali postavit mezi domy ohyzdný plot, protože jim vadilo, že jsou jediní, kteří plot nemají. Nikdo o plot nestál, ale rodiče to mysleli dobře, a tak to nechají být. Po nějakém čase se čtveřice rozhodne si zážitky z Karibiku zopakovat a málem je u toho přistihnou děti. A jejich pravidla se trochu začínají vymykat kontrole... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (430)

castor 

všechny recenze uživatele

Prohodí si partnery. Nic jiného nehledejme, nic jiného ani tvůrci nenabízí. Teď je otázka, zda čtyři holé zadky tuzemskému divákovi stačí? Jedni zažívají pocity studu až ponížení, druzí si v téhle látce možná i něco najdou, jiní si připomenou chvíle s ošuntělými videokazetami východoněmeckého porna. Nějaké dramatické vztahové momenty nečekejme. Pokud tu totiž má někdo pochyby, stačí pár bezduchých slov od zbývajících tří spolunocležníků a chmury se rozplynou. Nic víc potřeba není. Takže ani žádný vývoj nečekejme. Přesto alespoň u mě pocit nějaké výrazné trapnosti (zas tak hrozné to opravdu není) vzdálila profesionalita tvůrců, třeba obrázky kameramana Martina Šáchy nebo přístup režiséra Jana Hřebejka, který se solidně popral s absencí vypointovaných dialogů. A vlastně i děje. Nepřepnul jsem. Stále razím, že raději Hřebejka (příště už prosím bez Viewegha, Hřebejkova Nevinnost mě navíc navýsost potěšila), než Trošku nebo Poledňákovou. Z kníru Jiřího Langmajera nicméně mrazilo. Příjemně ale nikoli!! ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost!! Pokud by se k funkčním komediálním prvkům rozvinuly ty dramatické, aby ten vzniknuvší tvar nebyl tolik prázdný a šel více k jádru věci (proti samotné ústřední myšlence spíše nic nemám, i když...), mohl to být supr film vnášející do českého filmu novou neotřelou tematiku... ~ Takhle to je ale opravdu jen jakýsi nedomrlý / prvoplánově sexuálně otevřený / primárně komediální pokus, v němž je vše příliš okaté, příliš doslovné, příliš české v negativním slova smyslu. Mě by tahle problematika zajímala víc z psychologického hlediska, takoví Francouzi by si s ní určitě poradili líp... ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele

Dle mého hlediska si Svatá čtveřice nezaslouží horší známku než tři-dvě hvězdy, avšak již delší dobu je zřejmé, že Hřebejk je pranýřován za každý film (někdy i oprávněně). Avšak cítím potřebu se jeho filmů zastat, i když např. U mě dobrý a další jeho snímky nemusím, rozhodně mají určitou kvalitu, např. kvalitní technické zpracování a herecké obsazení. U Svaté čtveřice rozhodně potěší jak H. Čermák, tak J. Langmajer i M. Procházková či L. Munzar. O to víc vyznívá herecká nevyzrálost u jiných herců, avšak zde jich o tolik víc není a přiměřená stopáž poukazuje na to, že to není velký a složitý příběh - pouze jedna epizoda ze života blízkých sousedů, kteří k sobě chtějí být blíž. Není to žádné velké umění, žádné velká bomba, ale primitivní, přihlouplé, stupidní (jako snímky jiných českých tvůrců) to není a proto dávám o hvězdu navíc, abych poukázal na zjevnou nespravedlnost a podporu autora, který umí točit dobré filmy. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím kam to mělo směřovat, ale rozhodně se to nikam nepohlo. Je sice pěkné, že se to natáčelo v zahraničí, ale když se to nikam nepohne, tak mi to promiňte, ale kde to jsme? Některé momenty nuceně úsměvné a některé velice trapné, ale ne vtipně trapné, ale trapně trapné, což je velice špatná kombinace. Je tu sice pár docela slušných momentů, ale v celkovém vyznění, je to jak střílet slepými náboji. Pro mě byla jasným plusem hudba od Eggnoise, ale jinak zatím jednoznačně nejslabší Hřebejkův film. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, s pár úsměvnými dialogy. Já osobně nejvíce boduji ten v lese při řezání vánočního stromečku :-). Hynek Čermák, je skvělým protikladem Langošovi, který v černých brýlých a s knírkem vypadá jak pornoherec ze sedmdesátých let. Stejně protikladně působí zdrženlivá boubelka Procházková proti dravější a štíhlé Čermákové. Čtveřice snad právě pro ty rozdíly docela dobře drží pohromadě a je uvěřitelná. Po návratu z pracovní dovolené se dostane ke slovu i trochu Luděk Munzar, ale moc vtipů už nebude. Žádný velký zázrak to není a od Hřebejka bych čekal více. * * ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • K této komedii Viewegh napsal svůj úplně první původní scénář. Všechny předchozí filmy, k nimž vytvořil scénář, totiž tvořil podle vlastních knižních předloh. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)
  • Svetová premiéra filmu sa netradične konala 18. augusta 2012 na Magio pláži v Bratislave, kde si ho mohla zadarmo pozrieť aj široká verejnosť. (Sufferer)
  • Scény z Karibiku sa nakrúcali na ostrove Salt Cay. Ich natáčanie trvalo 12 dní. (Michal74)

Reklama

Reklama