Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to velmi slaby horor v ktorom vôbec nefunguju lakacie sceny a najväcsia deviza filmu, ktorou sa tvorcovia chvastaju - zivi maco, je roztomily medvedik, ktoreho mam chut pohladkat a nakrmit gumovymi medvedikmi. Nedokazal vo mne ani v jednej scene vyvolat pocit hrôzy. A digitalne finale s mizernymi trikmi je uz uplne k smiechu. Skoro to na mna pôsobi ako nejaka sracka od produkcie Asylum. Lisi sa to len dvoma aspektami. Nadhernymi lokaciami, ktore su proste pôsobive. A na tento beckovy zaner netradicne kvalitnym hereckym obsadenim. Takze aj ked sa vdaka neschopnosti rezisera nebojim ani na sekundu o postavy pretoze nedokaze navodit napätie a po scenaristickej stranke to su klasicke archetypy u ktorych viete dokonale dopredu odhadnut poradie v ktorom chcipnu, tak vdaka spickovym hercom ma predsa len zaujimal ich zivotny pribeh. Takze paradoxne tento film vôbec nefunguje ako horor, ale ako vztahova drama to je celkom slusne. Tych par slusnych gore efektov tomu hororovu atmosferu nedoda. Davam tomu slabych 5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Netuším čo v scenári zaujalo takých hercov. Film síce pôsobí radikálne prestrihaným dojmom, ale neverím, že aj kebyže existuje výborná trojhodinová režisérska verzia, že by v nej postavy boli lepšie. Toto je proste najtupšia charakteristika, aké je možná: mladík s temnou minulosťou, zato so srdcom na správnom mieste, odvážna hluchonemá sexi dievčina, nekompromisný, ale spravodlivý policajt. Scény s nahnevaným a všadeprítomným medveďom sú otrasné, zlaté Na ostrie noža. Z tohto medveďa nejde žiadny strach, ani rešpekt. Občas je digitálny až to bolí a absurdne mení svoju veľkosť z bežnej až na temer astronomickú, čím akiste mnohým pripomenie žraloky zo Zradnej hlbočiny. Scény, v ktorých predátor zabíja, sú až na drobné výnimky (hlava) o ničom (doteraz tak pre mňa asi najdesivejšie stvárneným útokom medveďa na človeka zostáva šokujúca scéna z Backcountry). Záhadne z deja miznú spočiatku dôležito sa javiace dejové linky (Indiánova manželka, skorumpovaný šerif, bezcharakterný podnikateľ, prostitútka s pasákom). Strašne vyzerá strih: postavy kráčajú lesom, záber na vizuálne úplne inú časť lesa, v ktorej pomaly z laby na labu našľapuje medveď a mručí, herci predstierajú, že počujú mručanie, strih na medveďa, mručí, strih na zmätených hercov, utekajú. Na samostatnú kapitolu je ich správanie. Sú fyzicky na dne, jedna ťažko zranená, noc, niekde v okolí sa potuluje medveď. Objavia pytliacku chatu, plnú pascí a zbraní. Čo urobia? Utečú. Prečo? Aby si postavili stan uprostred lesa. Vezmú si niečo z chaty? Nie. Najlepší je B.B. Thornton ako lovec. A aj ten je o ničom. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mně se fakt asi málo kterej rejža zavděčí. Minule jsem nadával, jak amatérská ruční kamera domrvila jinak výborný medvědářský nízkorozpočťák Backcountry (2014), no a dneska nadávám, jak Grizzlyho domrvila nejen kamera, ale i střih, námět, scénář, hudba, režie, klapka, prostě všichni do jednoho. Co k téhle frašce napsat - snad že nechápu, že tohle někdo mohl myslet stoprocentně vážně. Možná v osmdesátkách devadesátkách jako nějaký podřadný videofilm, ale dneska snad každému soudnému člověku musí být tahle přehlídka pathosu, klišé a debility leda pro smích. Hluchá kráska, která ráda chodí fotit zviřátka do lesů, kde se to hemží medvědy. Dva bratři, kteří k sobě hledají cestu. A ten zlý přitom není tak úplně zlý, vždyť zachránil život policistovi, jak vyjde najevo (mimochodem při téhle scéně jsem to musel stopnout a běžet se na hajzl vyzvracet). Bezcitný medvědobijec, který je ale vlastně taky správný chlapík. Správný chlapík je koneckonců i šerif, který se jen občas nechá trochu podmazat pytláky, vždyť to má do penze za pár a nemá ani vindru, šerifování v aljašském prdelákově moc nenese. A dál a dál, fakt nemůžu, už je mi zase na blití. No a dorazil mě závěrečný hrdinný boj s medvědem... Ale to už snad přece opravdu byla komedie... nebo ne? A jeden postřeh: Když dřevorubec (pokud není úplný vemeno) vypíná pilu, tak fakt nečumí na vypínač, stejně jako třeba řidič při řazení nečumí na šaltpáku (pokud není úplný vemeno). / Napodruhé - je to opravdu příšerná kokotina, ale je fakt že i zábavná (nechtěně), záživná (zábavně), dobře natočená a hraje v ní Punisher Jane i pár jinejch koukatelnejch herců a hereček, takže o jednu zvyšuju. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nič detinskejšie nevidel a v dobrodružnom žánri by som film pomaly zaradil na zoznam Asylum filmov, čiže kvalita maximálne prízemná. Pritom takí známi a celkom dobrí herci tu hrali. A prvých 20 minút to vyzeralo veľmi nádejne. Potom sa však film zmenil na zraz nevidiacich. Nikto nedokáže trafiť trojmetrového medveďa pomaly z metrovej vzdialenosti, ale samozrejme suchú vetvu s priemerom 15 cm trafia poľahky. Keby sa to stalo raz, nepoviem nič, ale opakovane takéto zlyhania od začiatku do konca?  A čo vlastne robí hluchonemá v lese, kde je grizly? Ako v hlave všetko v poriadku? A prečo jej manžel je taký zapudilý ochranca zvierat, že nechá takmer zomrieť manželku, len aby nezabil medveďa? Mala snáď dobrú životnú poistku? Vrchol ale nastal na konci. Samozrejme, že ani jedna guľka huňáča netrafila, to už bolo pravidlom, ale že zvieraťu neublížia ani plamene, to už bolo fakt priveľa. Za to nožíček, ktorým si natierate maslo už bol pre neho nebezpečný. A záver seknutý, pekný pohľad na hory a koniec. Akoby to aj režisér chcel už mať za sebou... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle je v krátké době druhej film o zabijáckým méďovi takže se opět neubráním srovnávání. Ikdyž srovnávat Grizzly park s Grizzly zabiják až tak moc nejde. První je spíš komedie a nebere se vůbec vážně. A v tom měl Grizzly park jednu velkou výhodu. U filmu jsem se bavil po celou dobu. Kdežto Grizzly zabiják byl zhruba do půlky těžká nuda. Rodinný vztahy a resty z minulosti mě fakt nebraly. S příchodem do Grizzlyho bludiště se ale film rozjíždí a začnou se stupňovat otáčky. Akce a napětí je na konci na kvalitní úrovni a staví tak film v mých očích po počáteční nudě o laťku víc. Plusy filmu jsou: Krásná příroda, hezký herečky ( hlavně ta němá byla k nakousnutí ), spousta známejch ksichtů, akce, napětí a to vše snímáno obstojnou kamerou. A nesmím opomenout digitální méďu kterej se celkem povedl a budil respekt. Mínusem filmu je rozjezd a nudná vata okolo. Ale pak to stojí za to. Slabší 4 hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)
  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama