Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Her Sokol a spol. by měli zůstat u divadla, kde jim to možná vychází. Film ale jako celek naprosto propad, protože to není ani tak černá komedie jako prostě jen černá. Humorů tam sice taky několik je a ne že nepovedených, ale pak to zase nesedí k až přehnané černotě a vůbec ten děj nedává v celku smysl. Výtvor by tak odpovídal múze ve tvaru několika litrových flašek vodky na laciném pokoji zapomenutého hotelu v jakémsi prdelákově. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

České Bruggy se nekonají a Ondra Sokol by určitě měl trávit více času za kamerou, než před ní - otisk partičky jsem v jeho hraní zaznamenal snad až příliš. Na druhou stranu - i přes některé až moc prvoplánové vtípky - přineslo Krásno přesně to, co jsem od něj očekával. Úchylnou černou komedii s fajn hláškami a absurdně přepáleným finále. Jen toho přehrávání mohlo být méně a naopak ve střižně snímek klidně mohl pobýt i maličko déle. Ale jinak proč ne - jen to nebude záležitost pro místní pseudointelektuální smetánku :) ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film pro zvláštní publikum. Neodpustím si ovšem podotknout, že ve filmu hrála velká spousta divadelních herců, kteří měli velkou tendenci přehánět své emoce (jak je to na divadelních prknech zvykem). Nemohu ovšem o tomto filmu smýšlet negativně, jelikož herec a režisér Ondřej Sokol byl v nejlepší formě. Nesourodě sestavená dějová linie působí na diváka ovšem vcelku destruktivním dojmem. Ale musím poděkovat za zajímavý pohled na homosexuálního Karla Rodena - takové věci se nezapomínají :-D. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Film, který balancuje na hraně krimi, drama, komedie a parodie, přičemž tenhle pestrý mix mi dohromady neladil. Několik scének bylo určitě skvělých a zasloužily by si bez rozpaků čtyři hvězdy, ale pak se Krásno nevyhnulo momentům, kdy jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, jak se mohlo tohle dostat do finálního střihu. Už ten námět ve mně vzbudil několik pochybností a chování postav jsem vnímal mnohdy jako extrémně nepravděpodobné a neuvěřitelné. Celkový dojem byl natolik rozpačitý, že to nestačí ani na tři hvězdy. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Mám obrovskou chuť přidat pátou hvězdu, aby se vyrovnaly ty kecy s "existenciálním přesahem", ať už je to cokoliv. Jenže takhle to nefunguje. Černý humor, ten já můžu. A že se snad poprvé od dob České sody povede jeden ten černohoumr i u nás, tomu bych nevěřil. Ondřeje Sokola můžu z Partičky asi nejvíc, protože podle mě má prostě talent. Na všechno. Trochu se to chvílemi táhne, ale jak jinak chcete to prázdný město zachytit. Jinak při finále jsem se přistihnul, že jsem v očekávání. Ne že bych teda čekal sviště, ale prostě to bylo napínavý. Protože u takových filmů nikdy nevíte. Fóry jsou boží, cynismu plný necky a postavy jak z noční můry. Já chci další film od Sokola! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Matka Martina Fingera (Michal) trpěla maniodepresivitou a v polovině devadesátých let spáchala sebevraždu, když ji našli utopenou ve vodní nádrži Krásné u Šumperka. „Po přečtení první verze (scénáře) jsem si uvědomil, že to jsou věci, které jsem v sobě dlouho neřešil, v mysli jsem je nevyhledával. Ale řekl jsem si, že to má být první impulz, jak se s tím vyrovnat,“ řekl v době vzniku filmu Krásno Martin Finger. (klukluka)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)
  • Ondřej Sokol v zájmu zajištění prostředků na film rozběhl kampaň, při které prodával suvenýry jako trička a hrníčky. (vyfuk)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama