Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Grran odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak nemůžu uvěřit, že takovoudle sračku natočili rusové, typl bych to na američany, ale očividně všude je něco shnilého. Film je naprosto nesmyslný a nepovedený, i dialogy a celkově příběh postrádá hlavu a patu... "Už dva dny tě miluji" jako WTF?!!! Ten co jim psal texty byl po soutěži v chlastání vodky? Nebo po stáži v americe kde jim narvali hlavy holywoodským hnojem? Fakt ne! ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Killzone: Stalingrad Fall. Bondarčuk bude zřejmě fanouškem téhle série, protože celkový vzhled a některé scény ji věrně kopírují, jen místo Hellgastu vybíhají ze zákopů hořící rusi... Už dle traileru bylo mi jasné co očekávat a popravdě na vážně míněny film o bitvě ve Stalingradu bych asi do kina nešel - chtěl jsem vidět ruský pokus o epickost ve 3D, s nereálně vypadajícímí efekty, zpomalenými záběry a hlavněmi mířícími do publika. Celou tuhle ujetost jsem tak bral jen jako svéráznou komedii a při jakékoliv scéně obsahující letadla nebo bojující ruské geroje sem se spolehlivě bavil - btw. válečný tenhle film není ani náhodou. Scénář je obyčejná nezajímavá fraška, o tom jak se německá armáda snaží vyhnat šest týpků z jednoho paneláku v centru Stalingradu, a ti si mezitím vypráví veselé historky, semtam zabijou nějaké němce, a snaží se zbalit jedinou holku co tam zbyla. Naprostá většina filmu se tak odehrává jen na jednom náměstí, s občasnou vsuvkou na náhodný nesouvisející epicky vypadající boj někde jinde. Ani tak nevadilo, že jsem díky kombinaci ruského audia a příliš rychlých čínských titulek rozuměl jen asi 60% toho, co se ve filmu řeklo :) Btw. srovnávat dění ve filmu se skutečným příběhem Pavlovova domu, to chce hodně odvahy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZATRACENÁ VÁLKA! ZATRACENÁ ZEMĚ! PROKLATÝ DŮM!…“ /// To ruský CGI ,,září“, jak barevná telka RUBIN (kdybys náhodou nevěděl, co to bylo za zázrak!) v socialistickým obýváku. Nebo digitálky…kurva MASIVNÍ! (slušně řečeno). Pak ten příběh o vojácích wehrmachtu a hrstce Rusáků, bránících kousek země, páč za nima už je Volha a ustoupit by znamenalo … ale srát na historii, páč tu má na praku i rejža. Ano, je to za války, je tam i válka…,ale žádnej masakr nečekejte. Spíš story (love?), ve který, když do konce zbejvá půl hoďky a já bych čekal finálovej nástup, se začínaj slavit narozky a rozjíždí se jakási romance. Na ruskej film – SLABOTA! Tvrdý jádro válečnejch veteránů bude zklamáno, ostatní, kteří v každý válce hledaj kus něhy a citu …SBOHEM CHLAPCI!..., a trochu toho patosu, si jistě po Brestský pevnosti rádi užijou dosytosti toho ,,svýho“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Máma mi vždycky říkala, že mám 5 tatínků…(jestli vyrůstáš v pasťáku, tak na to zapomeň!). 2.) Zjistím, komu vděčí za svý životy a za svobodu miliony a miliony lidí na Zemi. 3.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Stalingrad po dvacáté osmé. Tentokrát s nabušeným vizuálem, ale naprosto prázdný a vlastně strašně hloupý. Je sice jasné, že cílem je ukázat jak jsou Rusové tough a tak vůbec, ale no taaak. Trocha sebekritiky a logiky by soudruhům neuškodila. Všechny postavy až na operetního zpěváka / assassína, mi přímo lezli krkem. A tak mi z toho akorát zbude vzpomínka na skvělý trailer. Nic víc. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že Bondarčuk připravuje film s názvem Stalingrad, mé očekávání se při vzpomínce na 9. rotu vzneslo do oblak rychlostí rekordního stroje P-42. Takřka stejnou rychlostí však zase pokleslo, když jsem uviděl první ukázku. A obavy se v celé stopáži potvrdily v celé šíři. Doufal jsem v něco podobně vypiplaného a přitom zemitého jako Brestská pevnost. Bohužel to vizuálem připomíná spíš umělotiny typu 300. Neměl jsem pocit, že vidím Stalingrad, ale jen kulisy zabalené do virtuálního světa. Doprovázeno zpomalenými záběry, stylizovanou špínou i krví. Příběh sám není také kdovíco a když mám chuť v ruském válečném filmu ze Stalingradu fandit německému kapitánovi, je něco špatně. Tedy nemám nic proti tomu ukazovat obě strany polidštěně. Ne nadarmo mám velmi rád Most u Remagenu, kde Němci nepůsobí jako prvoplánové bestie (tedy většina z nich), ale tady je to spíš tím, že Rusové ve filmu jsou jen chabě načrtnutí, zatímco kapitán Kan působí o dost propracovaněji. Škoda, film o nejsurovější a nejzoufalejší bitvě dějin si na skutečně pořádné filmové zpracování ještě počká. Chtělo by to rozmáchlost Ozerovova Osvobození, zemitost Brestské pevnosti, napětí soubojů mezi Zajcevem a Königem z Nepřítele před branami a německý pohled jako v ve Stalingradu německém. Smutné je, že Rusové na to očividně mají, ale rozhodli se spíš pro uhlazený vizuál pro současného diváka. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Přestože se ve filmu objevuje množství obrněné techniky, žádná z ní není původní. Sovětský tank T-34 je pouze dřevěná maketa, německé samohybné dělo StuG III je novostavba postavená na podvozku poválečného obrněného transportéru MT-LB a tanky Panzerkampfwagen IV jsou repliky postavené na podvozcích tanků T-44. (p3tris)
  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama