Reklama

Reklama

Budoucnost nejistá

  • Velká Británie How I Live Now
Trailer 1

Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

katasta 

všechny recenze uživatele

Bohužel nic z tohoto snímku nedávalo smysl... Chování hlavní postavy bylo naprosto mimo. Nejdřív je nucená dojet někam, kde nechce být, a dává to dost vehementně najevo. Pak začne být tato oblast nebezpečná, a jí je nabídnuta letenka, aby mohla odjet domu. To už ale nechce, radši umře vedle svého milence - bratrance, díky kterému během pár dní obrátila o 180°. Načež je evakuována, zatímco její milovaný je odvlečen do armády, takže s ním stejně nemůže být. No což, rozhodne se tedy, že se se svou prťavou sestřenicí vydá zpátky a z oblasti, kam byla evakuována, jednoduše uteče. A tak se kdo ví jak dlouho - bez pořádných zásob a bez vody - fakt dobrá, že vůbec přežila tohle, potlouká lesy a oblastmi, kde je všude nepřítel a zotročuje ženy. Ale to jí nejspíš vůbec nerajcuje, protože se vklidu posmetluje na otevřených pláních, chodí po cestách, do baráků vchází hlava nehlava, aniž by se vůbec rozhlédla.... no tahle holka je buď fakt brutálně statečná, nebo totálně vypatlaná... vsázím na to druhé. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Bohužel velký zklamání. Na začátku to vypadalo slibně, holka s hlasama v hlavě přijede na venkov, hrozí válka, dokonce prolítne tlaková vlna po atomovce a ono z toho nakonec vyleze tohle - romantika jedné puberťačky, která se zamiluje do svýho bratrance. No jo.. je to divný, že?! Ale hlavně to bylo fakt nudný. To je ten největší průser. I ve chvíli, kdy to mělo být pravděpodobně dramatický (útěk lesem a další vypjatý situace), to opravdu negraduje. Nedá se nic dělat, toto se úplně nepovedlo. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pokud se po shlédnutí dostaví mírná deprese, je to asi dobře. Macdonald měl pod rukama materiál, který měl sakra velký potenciál, ale jistá scénáristická nedotaženost brání lepšímu uchopení toho, co tím chtěli tvůrci vlastně říci. První polovina je skvělá a jde i lehce pod povrch, ale v druhé půlce se tempo zadrhne "nekonečným" útěkem v lesích a finále už moc nepřekvapí. Díky Saoirse tak převládají pozitivní pocity, ale nemůžu se zbavit dojmu, že tohle mohl být opravdu velký film. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidela nič také prehnané, nevysvetlené, nepochopiteľné..takú blbosť. Láska nevysvetlená, pokrvná, taká povrchná ako zimný kabát v lete. Chýbalo mi nejaké vysvetlenie, čo sa to tam vlastne deje, začiatok bol taký nezáživný, dal sa však prežiť, v skratke čudná matka, zvláštne prostredie, incest a potom prišla vojna. Zase bez vysvetlenia, a celé hodiny prechádzky v lese, keby som sa popritom nehrala na mobile, tak to asi ani nedopozerám. Celé to bolo proste veľmi zlé. Jednu hviezdičku za nie zlú kameru a jednu za fešáka Georga MacKaya. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický a realistický příběh, ve které hraje naprosto úžasná Saoirse Ronan. Musím se přiznat, že místy jsem dokonce přemýšlel, že dám pět hvězdiček. Nevím proč, ale takový svět, co se zde ztvárnil, mě vždycky lákal. Ať už v knížkách a nebo ve filmech. Jen málokdy jsem se ale s takovými příběhy setkal. No a když jsem hned v první minutě viděl Saoirsu, říkal jsem si, že lepší herečku by snad ani do takového filmu vybrat nemohli. Ona je fakt úžasná a krásná...a úžasná! Příběh je každopádně důvod, kterej mě donutil nepřidat pátou hvězdičku. Je totiž naprosto klasickej v rámci podobného tématu. Vstup do válečné zóny, záchrana z ní, útěk, hledání přeživších, snaha utéct od lidských hyen a návrat na místo, kde celý tento příběh začal. Nic víc, nic míň. Ale už teď vím, že za tu atmosféru na ten film jen tak nezapomenu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama