Reklama

Reklama

Jodorowsky's Dune

Trailer

Obsahy(1)

Původem chilský umělec Alejandro Jodorowsky, o kterém lze bez nadsázky říci, že patří mezi všestranně se uplatňující persóny světového umění, měl svou ambiciózní vizi ohledně filmové adaptace kultovního sci-fi románu Duna Franka Herberta. Toto je příběh její neuskutečněné realizace. (blackJag)

Videa (2)

Trailer

Recenze (97)

spikey1 

všechny recenze uživatele

vizionář. Extrovert, který prožívá každou vteřinu života a tvoří z něho obrazy k zapamatování, hrající divadlo života i pro dokument. Ješitný ve své pravdě "že on věděl lépe jak filmy natočit" a jen tak s pomrknutím ukazuje techniky, které pak Hollywood zrecykluje pro jiné realizované snímky. Jasné "must" pro fanoušky sci-fi. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

film trochu podobného razenia ako "stratený v la mancha". aj keď sa ťažko odlišuje, čo z jodorowského rozprávania sú urban legend a zveličené historky a čo reálny opis situácií, ako sa v druhej polovici 70-tych rokoch stali, aj tak to je veľmi pôsobivý film jednej veľkej nadčasovej umeleckej vízie - dokázal dať dokopy tých najlepších umelcov svojej doby a nadchnúť ich svojí snom: a to je "duch" a "podstata" skutočne veľkého režiséra-vizionára, akým alejandro jodorowsky je - a hlavne o tom (o ňom) tento dokument je. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

A možno je to takto lepšie... že sa to nenatočilo, že Jodorowsky následne napísal komiksy, aké napísal (že najlepšie hard sci-fi na svete!), že Ridley Scott zdedil Jodorowského tím a natočil najlepší sci-fi horor na svete... Ambície naplnené v predstavách je jedna vec, ich realizácia druhá. A realita sa neserie. Celý čas ma popri sledovaní tohto dokumentu prenasledoval neodbytný pocit "to by nevyšlo, to vyzeralo príliš dobre, to by nevyšlo, ani keby im to odklepli, to sa podariť nemohlo, ten pretlak tvorivosti, tá miera zápalu (a možno až arogancie) v takom neistom podniku ako je film - to nie, to by bol pád"... a nemali by sme ani Dunu, ani spomínané žánrové skvosty. (Ale ten scenár so storyboardmi, prípadne spracovaný do komiksu, ten by som rád!) ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Podle ukázek z tvorby Alajandra Jodorowskyho nemám pocit, že bychom o něco přišli :-), ale faktem je, že jsem žádný jeho film dosud neviděl, takže mi jeho dílo nepřísluší hodnotit. Pozoruhodný dokument o nikdy nenatočeném velkofilmu, který mohl být legendárním a mohl se stát kultovním. Námět z pera Franka Herberta působí nesmírně nosně, ta Jodorowskyho vize byla téměř fascinující, jeho zápal pro věc příkladný, už jen plánované obsazení slibovalo nevšední podívanou. A když tedy zamýšlený film nikdy nespatřil světlo světa, jako bonus mě dokument nalákal alespoň na Lynchovu verzi Duny z roku 1984. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

na ziadny z jodorowskeho filmov by som sa asi nedokazal pozerat pat minut v kuse (na zaklade kuskov co som videl) ale ako rozpravaca a zaujimavy charakter si ma absolutne ziskal. alejandro je napriek svojmu pokrocilemu veku stale culi a plny energie co prenasa i na tento dokument (ktory je dobry i po technickej stranke vdaka zapojeniu animacii ktore ozivuju storyboardy a reziser prichadza i inymi paradickamy). jodorowskeho duna nikdy nevznikla (co je mozno dobre, lebo si vazne neviem predstavit publikum co by na to do kina islo) ale nastastie dokument o tejto megaprodukcii odkazanej uz pred zaciatkom nakrucania k neuspechu to bohato vynahradzuje... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama