Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 3

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 848)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Spoiler!!! Raptoři alá čmuchací psi, dinosaurus který zabíjí pro zábavu, romance kdy opět v nejdebilnější moment je čas na pusu a kdy mezi hlavní dvojicí absolutně nesrší nějaké vzájemné charisma no a největší debilovina, ženská která uteče v sukni a na podpatcích Tyranosauru Rexovi, božínku, ta je taky z laborky ne? A to nemluvím o závěrečné bitce :D Asi nejsem správný fanoušek, bavila jsem se, to ano, smála jsem se, abych nebrečela, že jsem ztratila dvě hodiny svého času :D ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Asociální super-double-saurus rex vrací sérii do hry, a celkově je to nejen dobrá reklama na všechno od Starbucks po Jimmy Fallona, ale taky pořádná dobrodružná jízda v té nejlepší 90s tradici, se vším co od zábavnýho kina chcete. Ten godzillí velemutant mě v trailerech spíš zděsil, ale tady dává perfekt smysl a vnáší do Parku nový rozměr. Příště bych bral regulerní dino-kalypsu, rozházet je po planetě jako zombíky a lovu zdar. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Další pokračování, které současně tak trochu remakuje. Nejedna scéna dává vzpomenout na původní trilogii a přitom se film, podobně jako nový Šílený Max, hodně snaží stát na vlastních nohách, aby nebylo třeba znát zázemí (a daří se). Oproti Maxovi tu však chybí snaha o nějakou revoluci či osobitý vklad. Prostě se jen míchají styly jedničky (poznávání parku) s dvojkou a trojkou (útěk před divokou zvěří), ve výsledku to ale naštěstí nevadí. Film má tempo, nenudí, sem tam pobaví hláškou či sympatickou devadesátkovou "přístupnou brutalitou". Pokud mě něco nebavilo, byl to záporák Vinceta D'Onofria, což je taková úplně typicky blbá "jdu za prachama" figurka, kterou jsme měli vlastně v každém dílu. Ale jinak není moc proč remcat. Trevorrow velký úkol zvládl s přehledem a po Maxovi tu máme druhý nejzábavnější blockbuster sezóny. Finální fight přímo excelentní. Během něho ve mě asi nejvíc eskalovalo to pravé "dětské nadšení". ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to tu! Po x-letech se konečně do kin podívalo pokračování filmu mého dětství. Nestihl se sice symbolický dvacetiletý odstup, ovšem přecijen jsme se dočkali. Nyní už ve mě sice neproudí onen dětský entuziasmus, ovšem ačkoliv je u mě jednička dokonalost sama a figuruje v mé top 10, stále mám určitou slabost i pro dvojku a trojku a vehementně bych je i dnes bránil. Nostalgie je zkrátka silná zbraň, ovšem z dnešního pohledu už musím být přecijen trošku ráznější, samozřejmě nelze být u recenze objektivní, ale doba pokročila a jak říkají v samotném filmu...co fungovalo před 22ti lety, dnes už netáhne tolik a je třeba něco navíc. Abych byl ale férový, tak druhé shlédnutí celkový dojem o něco vylepšilo (vůbec u mě nejvíc boduje druhé shlédnutí v kinech). Zaprvé nemůžu nezmínit, že se mi líbí krok, který provedli v Universalu u režisérské stoličky a vůbec, že se tak děje v moderním Hollywoodu. Že "čtyřku" už netočil možná trošku senilní a dosluhující Steven Spielberg, ale blockbusterovský debutant, v tomto případě talentovaný Colin Trevorrow. V případě Godzilly a Garetha Evanse se třeba podobný krok neprojevil pozitivně v plné výši, ale řekl bych, že novému parku přezdívajícímu Jurský svět dravý krev prospěla. Zadruhé jednoznačně celkové obsazení a především vycházející hvězda na Hollywoodském nebi - Chris Pratt, který už si možná tak trošku trénuje na Indiana Jonese a řekl bych, že po tomhle kousku to má v kapse. Viděno v kině 2x. PS : Vincent D'Onofrio je naprostý bůh a neskutečně mě v roli vyšinutého zeleného mozka bavil. PPS : Velká, převeliká škoda, že se v miniroličce těsně před smrtí neobjevil ještě jednou původní zakladatel parku - Richard Attenborough ...90%...[10.6.2015_ČSFD projekce_Kino Atlas] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dinosauři mají pořád co nabídnout. Lovení s raptory, nebo nálet pterodaktylů na dav turistů měl fakt šťávu. Samotnej park byl megacool, a kdybych tak byl, tak se poseru hned dvakrát. Napřed štěstím, a pak strachem. Má to fakt hodně postav, ale práce s nimy je zvládnutá na jedničku. Každý má tolik prostoru, kolik si zaslouží a hlavní duo Chris Pratt a Bryce Dallas Howard je super. Oba jsou sympaťáci a Bryce to tentokrát fak sluší. Fakt mě to bavilo a líbilo se mi, že se staří dobří dinosauři spojili a zamordovali zlýho, geneticky vytuněnýho superdinosaura. Dost mě překvapilo, že největší fatalitu schytala nevinná asistentka. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (75)

  • Kristen Stewart sa mala objaviť v úlohe Claire, ale od návrhu sa odstúpilo kvôli tomu, že vyzerala príliš mlado. (MikaelSVK)
  • Falošným pracovným označením filmu bol názov "Ebb Tide". (MikaelSVK)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama