Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Anglický překlad názvu: Into the Forest of Fireflies' Light. ■ Film, který se vyrovná Miyazakiho tvorbě nebo tomu, co dělá Makoto Shinkai. Jednoduchý, zpětně vyprávěný příběh přátelství přerůstajícího v lásku mezi dvěma bytostmi, které se nesmí dotknout. Dostačujících 45 minut. Krásná hudba (doporučuji http://www.youtube.com/watch?v=Q7xHV8uvYLY). ■ Lesní svatyně zobrazená v anime (i v původním manga) doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, když se nechce nad něčím přemýšlet, akce by byla moc rušná a drama moc smutné. Ukazuje se zde již zdařilé téma duchů, kteří jsou na lidi hodní a spíše jim pomáhají. Začátek je i celkem zábavný a konec krásný. Asi není co vytknout. Kdyby to mělo delší stopáž, tak by to chtělo nějaký rozvernější příběh a to by už nesplnilo tu oddychovku, kterou zde dostaneme. 80% ()

Reklama

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

pedofilní láska (hotaru pojd konecne se te mohu dotknout už si vyrostla už ti nejsou 4, ale je ti 15 wtf!) s totálně nudnou hudbou až umírající a usínající.....podle hodnocení sem čekal něco víc, animace taky nic moc a příběhově to mohlo být uděláno víc dokonale, hlavně ten konec..PS: pedofilní anime už tu nechci vidět v červenejch procentech! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Další japonská jednohubka, kterou jsem s chutí spořádala a tentokrát jsem cynicky ani slzu neukápla... no tak dobře, oči se mi v závěru zaleskly, ale udržela jsem se. U těchto filmů víte, jak skončí, co od nich můžete čekat, ale stejně vás potěší, protože jsou jednoduše krásné, a pokud máte štěstí a seženete verzi s titulky, tak si zároveň můžete vychutnat japonštinu :-). ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hotaru tráví letní prázdniny u svého strýce na venkově a jednoho dne zabloudí v lese, kde žijí horští bohové a lesní duchové. Zjeví se jí duch Gin a pomůže jí dostat se domů, ale nesmí se ho dotknout, protože by jinak přestal existovat. Hotaru se svým novým kamarádem tráví každé další prázdniny... Krásně strávených čtyřicet minut v poklidné atmosféře lesa. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)
  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)
  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)

Reklama

Reklama