Reklama

Reklama

Boží stvoření

  • USA Child of God (více)
Trailer

Child of God je příběhem násilníka a vyvrhele společnosti Lestera Ballarda, jež se odehrává na úpatí Apalačských hor v Tennessee na začátku šedesátých let dvacátého století. Ballard se rozhodl pro zničující život mimo civilizaci a společenské konvence. Přišel o rodiče, bydlení i sebeúctu. Žije v jeskyni a díky krutým zločinům a vlastní degradaci klesl na samotné dno společnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahranej zhovadilej jedinec, kterej moc inteligence nepobral... ale Scott Haze se do role dokonale hodil a psychikou ujetyho parchanta jsem mu uvěřil tak moc, že bych se nedivil, kdyby takovej byl i ve skutečnosti. Škoda, že děj postrádá nějaky smysluplny zakončení - jakyho dobytka nám ukázali na začátku, takovyho jsme ho měli až do konce... s tím, že změnit se asi nijak nehodlá. James Franco si ukousl pořádny sousto, ale podle mě se mu podařilo. Jinak na plagátě je asi jedině proto, že to točil, protože jeho rolička byla tak malá, že jeho ksicht je vyloženě jenom tahoun na diváky. Tim Blake Nelson se taky jako šerif povedl a celkově ta atmosféra 60. let. Jednoznačně ale film táhne hlavní hrdina (i když hrdina?), kterymu se pořádně podiváme do hlavy, abysme stejně nakonec zjistili, že prcat mrtvoly, vytírat si prdel klackem a zabíjet lidi vyžaduje značně omezit osobní hygienu a mít mysl dementního individua. Ale holt předlohy Cormaca McCarthyho jsou asi dnes v módě, takže tak. Jo a hudba uplně super - banjo a jedem! Ale nejenom banjo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Víte, kdo je to Dítě Boží? To je prosím jeden retard, který mluví jako neandrtálec, chová se jako neandrtálec a má IQ jako neandrtálec. Prostě zdegenerovaný buran a typický příslušník společenské vrstvy, které se v Americe říká white trash. Názorný příklad jeho blbosti - když si do své lesní boudy přinese na rameni mrtvou holku na šukačku, tak místo toho, aby vevnitř nechal zimu, aby mu ta jeho fajnová pusina vydržela co nejdýl čerstvá, on naopak hned zatopí... Fakt, nekecám, od Lune Froide jsem ve filmu neviděl tak věrohodně zobrazenou láskyplnou nekrofilii. Ale to je teprve magorův rozjezd... Co je ovšem nejnezapomenutelnější scéna filmu? KDYŽ SE TEN MENTÁL A HUMUSÁK V PÁTÝ MINUTĚ VYSRAL V LESE NA SNÍH A PAK SI NAPROSTO NATURALISTICKY A BEZ CENZURY ROZETŘEL HOVNO KLACKEM MEZI PŮLKAMA! Kurva bych blil, tenhle dechberoucí moment jako kdyby vyhřezl z nějakýho německýho fekálního porna... Scott Haze je ďábel, v tomhle kousku supertěžce zaválel a jeho (téměř) one man show je fantastická. A pro McCarthyho předlohu hned příští týden pálím do knihovny. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úychlnej film o jednom retardovi, kterej chodí po lese, vydává nějaký nelidský zvuky a občas souloží s mrtvolou. Taky se mimochodem vysere a pak si klackem rozmaže hovna až na záda. Člověk neví, jestli má u toho zvracet, nebo se tomu smát. Koukal jsem na to dost nevěřícně. Ale vůbec mě to nebavilo a celkově to je docela blbost. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Takovéto filmy mě hodně lákají a přitahují. Ale ne všechny se mi pak líbí. Třeba tento (připomínající mi český film "Václav") byl pouze o debilovi, který si utíral prdel klackem, šukal mrtvé holky a uměl perfektně střílet. Akorát nevím, kde pořád bral náboje. Celkovou nemohoucnost filmu podkreslují oba poldové. Já nevím, jestli se povinně dívali na Ramba, ale pitomci to byli pořádní. Závěr filmu už byl jen vyústěním celého toho blábolu. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Zkrácená verze: Chlapík co neumí mluvit chodí s puškou po lese, sem tam něco najde, znásilní mrtvolu holky, vyhoní si ho u auta, vytřelí si plyšáka na pouti, chodí, chodí a chodí a pak se rozhodne zastřelit nějakýho starce, nedřív mu zabije dceru, které nádherně odřízne vlasy. Jediné plus je ta nechutnost nad některými scénami, které jsou i tak nudné. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Zajímavou paralelu vytváří film na konci, kdy hlavní hrdina bojuje bez ruky o život v jeskynním komplexu. Podobný problém řešil režisér James Franco ve filmu 127 hodin (2010), kde hrál zaklíněného horolezce. (markyzgero)
  • Příběh se odehrává v Tennessee, natáčení však probíhalo v Západní Virginii. (Pria)
  • Film je adaptací stejnojmenného románu Cormaca McCarthyho, který prozradil, že postava Lestera Ballarda (Scott Haze) je inspirována skutečnou osobou. (Pria)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Reklama

Reklama