Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Když se budete dívat dostatečně dlouho, uvidíte tam zlatou olympijskou medaili“, pronese otec hlavní hrdinky, krasobruslařky, k jejímu novému partnerovi na ledě, který si zrovna prohlíží prázdnou vitrínu. Otce hraje Terry O’Quinn, tzn. John Locke ze Ztracených, což ale není podstatné, Podstatné je, že výše uvedenou větu jsem se marně snažil uplatnit na snímek Ledové ostří. Ač jsem poctivě koukal celých sto minut, neviděl jsem nic víc než všední romanticko-sportovní drama, navíc naivňoučké a hodně americké. Možná jsem se nekoukal tím správným směrem, nicméně koukal jsem rád. Žádné překvapení, přesně nalajnovaná limonáda o tom, jak se z potvory stane hodná holka, která najde toho pravého a navíc (nejspíš) vyhraje nějaký ten metál (třeba olympijský). Zábavné tréninkové scény podbarvené ruským akcentem mistra Pamchenka, zábavné škorpění mezi rozmazlenou princezničkou a synkem z venkova a najednou už tady je poslední, nejdůležitější jízda, stejně podivně sestříhaná jako všechny předchozí, a po ní už jenom spokojený úsměv a závěrečné titulky. Myslím, že stačí. „Odpich!“ 70% Zajímavé komentáře: Decker, Merggie ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Pár skvělých fórů (poblouzněná skutečná Sasha Cohen, odvykací sezení pro "sex addicted", rozhovor s japonskou (korejskou?) reportérkou, a fantasticky zajetá první volná jízda s odvážnými prvky připomínajícími šedesátdevítku a náraz kamionu do betonového bunkru, interview s ostatními krasobruslaři) a místy mírně charismatická hlavní dvojka, dává 20 minut perfektní zábavy. Zbývajících 70 je průměr, podprůměr a shit, přičemž to poslední spíše převažuje. Samozřejmě, podobný a ještě horší průměr je pro průměrné komedie typický a tak dávám 3/5 i za originálně pojatého milionářského otčíma, který mi ale lépe zapadá třeba do seriálu Prison Break. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Když Nova začínala, divačky po tomto filmu šílely. Dnes už je možné v klidu konstatovat, že se jedná o velmi slabou sportovní romanci s pár povedenými záběry na ledu. Hlavní pár moc nefunguje - hlavně díky Sweeneymu a jediný herec, který zaujme je Terry O'Quinn (Ztraceni). Soundtrack je smutným svědkem nerozhonosti mezi 80. a 90. lety. Scénář psal promrzlý pisálek mezi jednotlivými svařáky a zjevně se mu do práce občas i vylily. Mistr Glaser je takový borec, že dnes už točí jen slabé tv seriály. A protože ani tehdy nezaznamenal film v USA nějaký ohlas, jde vlastně spíš o zajímavý český dobový fenomén, než o film:-) On je hokejistka, ona neúspěšná krasobruslařka, před nimi je vidina Olympiády a úspěchu - co myslíte, mají na to?! ... 30% ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Měl by sis oholit nohy ... Typická americká romantická komedie, která je však z mého pohledu nadprůměrná. Když se podíváte na některé jiné a především novodobější tak je to děs a hrůza. Tahle je z určitého pohledu vtipná, romantikou mi to tam sice moc nezavánělo (možná, že je to i dobře - určitě by se tím něco zkazilo), celkem dobře i obsazená. Ale čím mě především zapoutala tak sportovním prostředím, přesně to film vyzdvyhuje do výšky, která se mi zdá uspokojivá ... no řekněte, nebyla jejich poslední jízda nádherná? ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Milé, zábavné, vkusně mixlé sport versus romantika a v nepsolední řadě to mezi sympatickou a charismatickou ústřední dvojicí jiskří tak, jak by to v romantickém filmu jiskřit mělo. Ano, skončí to tak jak skončí, ano, záběr na americkou vlajku je mi zcela cizí, ale na druhou stranu film navzdory obvyklému schématu není klišovitý (scénář je nadprůměrný v daném žánru), tak jak by se dalo očekávat a některé scény opravdu pobaví. Navíc postavy nejsou ploché a jednají racionálně, což jsou dvě věci, které americkým tvůrcům dělají největší problémy. Zasloužených 80% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)
  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)
  • Oba herce trénovala Sarah Kawahara, trenérka nejúspěšnější americké krasobruslařky Michelle Kwanové. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama