Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem uvěřit tomu, jak si dělají filmaři z reality legraci a dost - hlavně ženským - jim to baští. Film je zcela absurdní, ale díky tomu jsem ho i vydržel sledovat. Jak by se z hokejista mohl stát krasobruslař? navíc, který tančí v páru s dospívající dívkou? Sám jsem několik let se pohyboval mezi krasobluslaři, a zajímal mě jejich svět, ale co je moc to je příliš. Filmy ze sportovního prostředí jsou většinou vymyšlené a hloupé až na půdu!!! ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět film o krasobruslení, je tenhle asi tím nejlepším možným řešením. Avšak jako sportovní dokumentární drama mi to trochu hapruje. Jde tu vlasně o sport? Člověk chvílemi neví, jestli ho při sledování zajímá víc příběh, romance nebo bruslení. Pravdou totiž je, že ani jednoho ve filmu není mnoho a k tomu v dosti slabé míře. Mě zkrátka mnohožánrové filmy neoslovují už kvůli tomu, že jsou mnohožánrové. Možná je to přísné, ale neztotožním se s filmem, který je tak trochu vším, ale povšechně nijaký. Dávám teda 50% = 2+/5 ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani tento americký sen na ľade ma nedokázal zaujať. Nie som si istý, či špičkový krasokorčuliar nepotrebuje na rozdiel od špičkového hokejistu obe oči, nie som si istý, či je možné nakrútiť romantickú komédiu s dvojicou slabších hercov, medzi ktorými to nefunguje. A keď k tomu pridám stereotypný dej, ktorý sa už odohral v podobných filmoch nespočetne krát, tak ostáva iba ten americký pátos a vlajúce zástavy v závere, ktorými chce režisér ospravedlniť všetko, čo tomu predchádzalo. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem mel sveho casu strasne moc rad (asi to bylo zpusobeno tim, ze jsem v te dobe hral hokej :-)) a poustel si jej stale dokola. I dnes pokud se k nemu dostanu stale ma pro me svoje kouzlo a to hlavne zasluhou uzasne ustredni dvojice, ktere vevodi D.B. Sweeney jako odpiskany hokejovy utocnik a trochu namyslena az frackovita Moira Kelly coby nadana krasobruslarka avsak bez partnera. Konec filmu nema chybu a je to ohromna podivana. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Krasobruslení beru jako navýsost zajímavé zpestření sportovního světa a v případě některých krasobruslařek a krasobruslařů jako umění samo o sobě, a v neposlední řadě jako skvělou příležitost pro popularizaci filmové hudby;) Letošní mistrovství světa (2004) přineslo třeba skvělého Růžového Pantera nebo Austina Powerse...a Ledové Ostří přináší skvělý koktejl zábavy, romance a tvrdého sportu. Nelze jinak než vřele doporučit. Stejně jako v dětství i teď dávám 80%, i když přiznávám, že část z nich je čistě z nostalgie;) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)
  • Při nátáčení se společně s D.B. Sweeneyem věnovala dva měsíce tréninku krasobruslení. Při tomto tréninku mezi nimi vzniklo blízké přátelství, které trvá dodnes. (Bauer)

Reklama

Reklama