Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale velmi zajímavé věci se v tomhle malém pořadu dozvídám. Aneb jak si z nás dělají výrobci prdel. Teď jsem viděl díl o mražené pizze a jenom jsem kroutil hlavou :). Za 5 minut se ve stručnosti dozvíme určitě věci, které jinde ne, a které bychom se původně ani dozvědět neměli. Velice dobré, poučné, trefné a podáno zábavně. ()

michellerih 

všechny recenze uživatele

Vaněk se chopil něčeho, co když někdo vytroubil nahlas, hned ho všichni měli za hnidopicha. České poměry se v tomto ohledu mění. Pomalu. Velmi pomalu. Ale mění. Umí hodnotit zajímavě, přitažlivě pro kteréhokoliv diváka a vtipně. Zároveň však umí vyjádřit a shrnout, co je podstatné a hlavně otevřít oči. A mamči z mimibazaru si můžou čvachtat, mlaskat a jít se šmakuládama do pryč. ()

Reklama

Nonna 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co v čekárnách naší nemocnice pouštějí místo problblých reklam na gynekologické plísně a kloubní preparáty Peklo na talíři, mi poprvé nevadí, že musím na ošetření trpělivě čekat. Ba naopak, kolikrát mě mrzí, že už mě zvou dovnitř a nemůžu dokoukat díl. S dcerou jsme tuhle, po vzoru pana Vaňka, "počítaly" šunku na pizze a skvěle jsme se pobavily. Dcera také, od chvíle, co shlédla díl s čokoládovými figurkami Mikulášů, hází všechny výše jmenované dary šetřících babiček do kontejneru. Těším se na nové díly - krom toho, že je to fakt legrace, pomůže to člověku orientovat se, alespoň trochu, v těch šmejdech, co se kolem nás prodávají a pokud k tomu pustím dítě, jako osvěta je to nenahraditelné. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Typický pořad na Streamu: nula nula šeď. Etikety výrobků si každý přečte sám, inteligentnější z toho i sami vyvodí závěry a zbytek postihne výběr pana Darwina (zde rakovina). Roman Vaněk určitě gastronomii rozumí, ale tak nějak to publiku zapomněl sdělit. No a na konec si připálí Cohibu za 500 zapíkem za 3,50...troška toho pokrytectví je takovou pěknou závěrečnou licencí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se pobavil nad rozborem kvality supermarketních potravin a nakonec mi nezbylo, než abych sám sobě uznale po ramenou poplácal za to, že nejsem líný vydat se pár kilometrů pro chutnou krmi k západoněmeckým soudruhům, kteří by leckterý hodnocený výrobek pravděpodobně vyhodnotili jako nebezpečný chemický odpad. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)
  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)

Reklama

Reklama