Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsem divný, když film považuji za kouzelně romantický, lidský teenhomikál a veškeré ,,strašení" mne spíše rušilo? Odpovím si sám, děkuji. Nebudu se sáhodlouze rozepičovat o obsazení, Chloe sice rostou poněkud obří nozdry, ale furt je docela ňuňu a Moorová zahrála tak skvěle, až jí přímo nemám rád! Důstojná, byť odlehčená překopávka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Síce to nie je najlepší remake, ale kedže originál je už fakt starý, tak to nie je ani najzbytočnejší remake. Musím povedať, že ma to celkom bavilo, herecky je to obsadené dosť dobre, atmosféra sa tu tiež nájde, réžia tiež nie je zlá a Beltramiho hudba tiež sedí, ale postavy a príbeh sú až príliš jednoduché a ploché. 65% - 4* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

To, že plachá Carrie ve škole trpí ústrky spolužáků, víme už od dob Hitchcockova obdivovatele Briana De Palmy. Remake je málo hororový a pramálo invenční, přitom ho natočila Kimberly Peirce (režisérka dramatu, který pro nás objevil Hilary Swank, Kluci nepláčou), která se ale do podobného mainstreamového světa prostě příliš nehodí. Začne to „nečekanou“ menstruací, pokračuje telekinetickými schopnostmi, vyvrcholí legendárním krvavým plesem. S ničím se tu příliš nepracuje, prostě to ve scénáři bylo takhle, tak si to přece nebudeme komplikovat. Výsledek neublíží tolik, jako pohled na hodně šílenou Julianne Moore, ale film ve výsledku nemá ambice být něčím víc, než jen magnetem na peněženky teenagerů. I díky lenosti tvůrců tak sledujeme skrz na skrz otravnou story o tom, jak je matka slušně hrající Chloë Grace Moretz bláznivá a její spolužačky buď nerozhodné kravky, nebo prostě jen kravky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, laťka byla vysoko a také vysoko zůstala, nicméně i tahle novodobá Carrie se mi líbí. Především je znát, že ji točila žena, a tak film zejména k postavám dcery a matky Whiteových přistupuje trochu jinak, citlivěji a vnímavěji a jejich vztah ukazuje v poněkud jiném světle. Na Margaret (v perfektním podání Julianne Moore) bylo tentokrát vidět, že chce Carrie opravdu v první řadě chránit před světem, ať to stojí, co to stojí. A Carrie (Chloë Grace Moretz, o níž jsem si i já zpočátku myslel, že je až příliš hezká, jenže to jsem netušil, že jí k působivé proměně v outsidera budou stačit nedůvěřivé pohledy a nejistá nahrbená chůze - jak prosté) má Margaret vlastně také ráda. Nebo se o to alespoň snaží. Líbilo se mi také zapojení moderních technologií, kdy video pořízené na začátku filmu tvůrci poměrně chytře využili ještě v závěru, apokalyptické finále bližší předloze (včetně padajícího kamení) mě přímo nadchlo. Horší to bohužel bylo s "předkbelíkovou" plesovou scénou, kterou už jsem s De Palmou zkrátka srovnat musel a která v sobě bohužel nemá ani špetku toho tolik potřebného okouzlení a splněného snu, a úplná stupidita byl poslední záběr. Tři a půl hvězdičky.___P.S. Skvělá Beltramiho hudba. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Carrie pôsobí na svoje okolie ako plaché dievča. Jedine jej matka tuší, že s jej dcérou predsa len nie je niečo v poriadku. Prvý krát si začína uvedomovať svoje schopnosti po chúlostivom incidente so spolužiakmi. Postupom času začína chápať svoj "dar". Dokáže, ale ovládať svoje emócie? V troch štvrtinách snímok neponúka nič, čo by sme už niekde milión krát nevideli. Nejaké to lietanie knižiek, zdvíhanie postele, či praskanie zrkadla už nijak nevystraší. Snímok nedisponuje takmer žiadnou mimoriadnou atmosférou či gore zábermi. Nechal ma úplne chladným. O záverečnej polhodinke neviem čo si myslieť. Boli síce fázy, scény, ktoré zaujali, potešili, no zároveň mi prišli ( ozaj neviem prečo ) smiešne a zbytočné. Najmä tá úplne posledná. Carrie je tuctový snímok, ktorý neponúka nič nové, nič výnimočné. Za vzhliadnutie zo zvedavosti, ale stojí - 50%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Slogan "You will know her name," je odkazem na poslední větu z titulní písně broadwayského muzikálu „Carrie“. (Dr Lizal)
  • Film sa natáčal od 28.6.2012 do 7.9.2012 v Kanade. Mesto, kde sa nachádza dom Carrie (Chloë Grace Moretz) je v mestečku Mississauga v Južnom Ontáriu - v tomto mestečku sa natáčali aj scény z filmu Kick-Ass 2 (2013), tiež s Chloë v hlavnej úlohe. Škola, v ktorej sa film odohráva, je Northern Secondary School priamo v Toronte. A v tomto meste sa natočili aj všetky štúdiové zábery - v Pinewood Toronto Studios. (De Large)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama