Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

verbal 

všechny recenze uživatele

Carrie kokot tu zase spustil tu vlnu nevole? Ano, některé ze zde prskajících, slepých entit mají částečně pravdu. Výběr titulní obludy nebyl dvakrát šťastný. Na rozdíl od ultraodporné slečny Špačkové by nejeden pedofil to kolo o Chloe nadšeně opřel! Avšak jinak se jedná o naprosto pohodový, zábavný, dobře natočený rymejk, u něhož vás nenatahuje z hlavní hrdinky, co do záživnosti naprosto předčí Palmový originál, a každý p*ř*e*ch*y*t*ř*e*l*ý tlučhuba, co nesouhlasí s mým objektivním hodnocením, by zasloužil ucpat sterilně použitým, morálně relativním tampónem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak teď bych si pro sebe mohl říct, že jsem se zbláznil, když remaku dávám čtyři hvězdičky. Pravda ale je, že tenhle film mě fakt dost bavil. Je to taková teen variace na super hrdinu ze současnosti, ale s trošku jiným průběhem a koncem. Každopádně všechno mi sedlo a na závěr jsem se nemohl načekat. Takové napětí jsem u filmu hodně dlouho nezažil. Možná jenom kdyby Chloe Grace Moretz nebyla tak moc hezká. To bych jí tu šikanu na její osobu věřil daleko víc. Vše ale schopně vynahrazuje Julianne Moore, která si na postavě vysloveně smlsla. Nemůžu říct, že bych z těch jejich monologů neměl strach. Vlastně nejvíc z celého filmu. Dodatek: Po roce jsem shlédl i originální film a musím snížit o jednu hvězdičku. Originální Carrie je přeci jen ještě o pořádný chlup lepší. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Od plné palby zrazuje alternativní blu-ray konec a tak nějak tuším, že závěrečné moralizování by se mi oproti scénce ve špitálu pozdávalo mnohem víc. No ale jinak "TY VOLE"! Výchova teenagerských středoškoláků (s vlohami pro paranormálno) v Americe nebyla coolovější od Fakulty, a to už je co říct! Knihu jsem nečetl a originál neviděl, ale takhle napnutej sem se v souvislosti s tématem cejtil naposledy snad v době, kdy Frodo Pytlík fightoval s dehydratovanými emzáky! Jako bonus divák fasuje parádní Chlöe, třešničku na dortu obstarává démonická Julianne Moore. Zbytečný remake my ass: vybodňete se na předsudky, sežeňte si kýbl pop-cornu a hurá za zábavou! P.S. Osobní rekord v počtu výkřičníků na koment! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľný zážitok. Kimberly Peirce vzala to najlepšie z predlohy, vypožičala si pár nápadov z prvej adaptácie a doplnila o pár vlastných. Dej zasadený do prítomnosti dáva zmysel, výraznejšiu vernosť Kingovej nemožno upierať a už len kvôli vynikajúco natočenému a vygradovanému finále má táto verzia zmysel. Možno to nie je klasický horor, ale to nebola ani kniha. Výraznejšia výčitka tak môže byť adresovaná snáď len castingu hlavnej postavy, ale nakoľko sa šikana skutočne neodvíja len od vzhľadu, u mňa padá aj táto. Patrične retro a pritom aj dostatočne moderné spracovanie, ktoré ma držalo od úvodu do konca. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po pravdě jsem nečekal vůbec nic, ale dostal jsem docelo dost. Na rozdíl od idiotskýho remaku z roku 2002 se tento ještě v rámci možností vydařil. Teda ne, že by to nebyl kapku zbytečnej film, ale po pravdě u kterýho remaku to tak není? A tenhle má aspoň nějakou kvalitu i když víc si to užije ten kdo původní Carrie neviděl. Tohle je totiž totálně obšlehnutá kopírka původní verze, takže pokud jí znáte nazpaměť budete předem vědět co se bude dít i jak to skončí. Horor to samozřejmě není o nějakým strachu se mluvit nedá, ale bylo by trochu nefér to filmu vyčítat, protože původní Carrie u mě taky zrovna horor moc není i když uznávám, že tu dobovou atmosféru ve který vznikla napodobit nelze. Jinak co se castingu týče tak obsazení samotné Carrie opravdu není moc šťastnou volbou, ale i když Spaceková nebyla na rozdíl od Moretzové úplná krasavice, tak vyložená šereda taky ne. Je fakt, že pár scén mi přišlo zbytečných (porod na začátku, auto napraný do benzínky, debilně zpomalený rádoby cool 3D efekty) a jeden dialog je vyloženě WTF (zabila jsem svoji matku a teď jí chci zpátky) ale po pravdě čekal jsem to o dost horší. Julianne Moore roli šílený matky uhrála z přehledem a se ctí a prostor měla tak akorát v tomhle směru fakt těžko něco kritizovat, protože je to fakt docela věrná kopie toho původního filmu a je na vás či to přijmete nebo odmítnete koncept jako takovej. Jak už jsem uvedl trochu zbytečnej film to je a nic novýho nepřináší, ale mě nijak neurazil a domnívám se, že i když kvalit původního filmu nedosahuje, tak ostudu mu rozhodně nedělá.50% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Jedná se už o třetí, počítámě-li pokračování Carrie 2 (1999) čtvrté, zfilmování knihy "Carrie" Stephena Kinga. (VerenaLord)
  • Součástí reklamní kampaně se stala webová stránka www.findcarrie.com, kde si lidé mohou prohlédnout dům z filmu. (Cheeker)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno