Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍM SE POKUSIT BÝT NORMÁLNÍ...NEŽ BUDE PŘÍLIŠ POZDĚ.…“ /// Na svět přišla potichu. V krvi a bolesti. Dítě BOŽÍ? … Abych pravdu řek, ze starý (Carrie) si hovno pamatuju. To pro pořádek. Su rád, že když už se recykluje, tak s fajnovým vobsazením. Mezi holkama to v těch několika okamžicích krásně ,,jiskří“, včetně dialogů jako … vod Poa? (Edgara Allana debile!). Že je to vodvážnější v sexu asi nepřekvapí. Tak se jen čeká, až se holka nasere a …Román pro uťápnutý teenagery, zakončenej jejich snem, kterej je díky vobsazení něčím víc, než jen nešťastnou puberťáckou romancí. A za sebe si přeju, aby Chloë Grace Moretz trumfla Dakotu Fanning. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem tušil, že Ďábel spí v kříži… 2.) Když míchat, tak jen Bloody Carrie! 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to tak tragicky, jak napovida zdejsi hodnoceni, rozhodne nevidel. Film je na tom vlastne stejne, jako kniha, tudiz zadnej zazrak, ale dobre odvedena prace. Navic oproti knize je film precejen trochu strasidelnej. Ocekavane se vse toci kolem trech zasadnich scen, coz odpovida knize, z ty kdyz si clovek vyjme vsechny ty rozhovory a rozbory, nic moc dalsiho mu stejne nezbyde a nedovedu si predstavit, jak by se to dalo zadaptovat do filmu. Co se tyce hercu, Moretz je skvela, stejne tak fanaticka Moore, triky sice misty trochu haprujou, ale nejsme na letnim blockbusteru, ale na hororu, takze nic hroznyho. Ostatni herci, tj. nejakej ten ucitel, par pipinek a par frajirku ocekavane nijak uzasne nehraje, ale nic, co by rusilo. Na filmu me tak nasral akorat zaver, do ty doby se film docela slusne drzi predlohy a nektery rozhovory jsou do puntiku stejny, ale zaver je tu totalne prevoranej a i kdyz na nejakou tu destrukci dojde, v knize to bylo daleko lepsi, tady to misty vyzniva krapet nesmyslne az smesne. Ale celkove jsem se vetsinu casu dobre bavil a nuda fakt nehrozi, takze nevidim duvod nedat slusny hodnoceni. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nerad bych byl nepříjemnější, než je třeba. Tenhle film si totiž (navzdory nálepce "remake") hate nezaslouží. Herci fajn, Moretz na roli sice příliš hezká, ale v rámci možností se s ní poprala se ctí. Moore to (vzhledem k jednosměrnosti scénáře) uhrála nejlépe, jak to šlo. Ale co ten scénář a režie? Scénář přes kopírák (ne, aktualizace s mobilem to nezachrání) a režie stejně nenápaditá. Od Peirce bych čekal cokoli, jen ne to, že udělá podobně otrocký přepis, jako kdysi Gus Van Sant Psychem. Člověk by byl asi i smířlivější k takovému pohodlnému přístupu, kdyby bylo finále stejně syrové, jako u De Palmy. Jenže místo děsivého skoromonstra se Carrie ukáže být de facto spravedlivým andělem pomsty. No budiž. Aspoň jedna změna. Celek má nicméně docela tempo, nuda se dostavuje minimálně, zmínění herci dělají, co mohou a sem tam se filmu nedá upřít atmosféra. To mi ve výsledku dává neutrálních 50%. Navíc původní film už dnes zdaleka tolik netáhne (jeho jatka působí spíše jako roztomilé retro), takže nová verze jistý smysl má. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, laťka byla vysoko a také vysoko zůstala, nicméně i tahle novodobá Carrie se mi líbí. Především je znát, že ji točila žena, a tak film zejména k postavám dcery a matky Whiteových přistupuje trochu jinak, citlivěji a vnímavěji a jejich vztah ukazuje v poněkud jiném světle. Na Margaret (v perfektním podání Julianne Moore) bylo tentokrát vidět, že chce Carrie opravdu v první řadě chránit před světem, ať to stojí, co to stojí. A Carrie (Chloë Grace Moretz, o níž jsem si i já zpočátku myslel, že je až příliš hezká, jenže to jsem netušil, že jí k působivé proměně v outsidera budou stačit nedůvěřivé pohledy a nejistá nahrbená chůze - jak prosté) má Margaret vlastně také ráda. Nebo se o to alespoň snaží. Líbilo se mi také zapojení moderních technologií, kdy video pořízené na začátku filmu tvůrci poměrně chytře využili ještě v závěru, apokalyptické finále bližší předloze (včetně padajícího kamení) mě přímo nadchlo. Horší to bohužel bylo s "předkbelíkovou" plesovou scénou, kterou už jsem s De Palmou zkrátka srovnat musel a která v sobě bohužel nemá ani špetku toho tolik potřebného okouzlení a splněného snu, a úplná stupidita byl poslední záběr. Tři a půl hvězdičky.___P.S. Skvělá Beltramiho hudba. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Od plné palby zrazuje alternativní blu-ray konec a tak nějak tuším, že závěrečné moralizování by se mi oproti scénce ve špitálu pozdávalo mnohem víc. No ale jinak "TY VOLE"! Výchova teenagerských středoškoláků (s vlohami pro paranormálno) v Americe nebyla coolovější od Fakulty, a to už je co říct! Knihu jsem nečetl a originál neviděl, ale takhle napnutej sem se v souvislosti s tématem cejtil naposledy snad v době, kdy Frodo Pytlík fightoval s dehydratovanými emzáky! Jako bonus divák fasuje parádní Chlöe, třešničku na dortu obstarává démonická Julianne Moore. Zbytečný remake my ass: vybodňete se na předsudky, sežeňte si kýbl pop-cornu a hurá za zábavou! P.S. Osobní rekord v počtu výkřičníků na koment! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Keď Tommy (Ansel Elgort) pozýva Carrie (Chloë Grace Moretz) po druhý raz na ples pred jej domom, kríž na jej krku niekoľkokrát zmení polohu. (De Large)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama