Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, kterou musím co nejdříve sehnat a pustit svým dětem (tedy tomu mladšímu až za pár let). Úžasně udělaný film vzbudí v divákovi spoustu emocí i svým citlivě zpracovaným příběhem i milou hudbou. Snad nikdy se mi u kresleného filmu tak nesvíralo nitro - a to jsem to viděl už jako dospělý... ()

Machaut 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Spolu s prvním dílem Balto (1995) je tato pohádka mou nejoblíbenější. Skvělá poctivá animace, nádherný příběh, který narozdíl od dnešních pohádek děti obohatí a to vše podtrženo vynikající hudbou Jamese Hornera, která tento film povyšuje na dokonalých 100%. Vřele doporučuji. ()

Reklama

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Titulní píseň Diany Ross se stala hitem a film tehdy ovlivnil mnoho dětí, včetně mě. I bez nostalgie je však Země dinosaurů skvost, který dosud nemá v animované kinematografii obdoby. Díky mnoha citlivým tématům je naprosto přirozeně dojemná, pomocí geniální metafory i obecně poučná. A nejlepší skladatelský počin Jamese Hornera vnese slzy do každého oka, a jestli mi nevěříte, tak uvěříte, až se ocitnete s Tlapkou na vysoké skále a spatříte cíl její cesty. 100% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som túto klasiku od kvarteta Spileberg/Lucas/Bluth/Horner nevidel v čase vzniku prípadne keď som bol decko. To by som bol úplne nadšený a totálne to miloval. Predsa to len podstatne zostarlo a ostala z toho už len veľmi pekná pripomienka starých čias. Ale som rád, že som to už konečne (aj keď opozdene) videl. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka pre deti môjho detstva, mám na ňu krásne spomienky. Jeden z mojich najobľúbenejších animákov. Ja som dinosaurov v detstve veľmi žral a toto je pekné a milé až až. Každú postavičku som miloval. Neviem ako by to dnes pôsobilo na dnešné deti, ale i tak by som to odporučil a budú sa baviť aj dospelí. Príbeh je veľmi zaujímavý a dokonca je to napínavé, čo je problémom väčšiny dnešných animákov pre najmenších. Kreslené je to veľmi pekným štýlom. Tie farby sú takpovediac teplé. Škoda že seriál vznikol v čase, kedy som už nebol dieťa a ani som sa naň nepozrel. Možno to niekedy napravím so svojimi deťmi. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • K iluzi 3D prostředí a navození realističtějšího vzhledu okolních přírodních krajin se tvůrci rozhodli použít multiplánovou kameru. Tato z filmařského hlediska významná technologie vytvořená studiem Disney byla již dlouho před tímto snímkem použita i v jiných filmech, např. ve filmech Sněhurka a sedm trpaslíků (1937), Bambi (1942) a Kniha džunglí (1967). Don Bluth a všichni jeho spolutvůrci použili multiplánovou kameru také u svých filmů. Těmito animovanými filmy jsou: Tajemství N.I.M.H. (1982), Americký ocásek (1986) a dalším byla právě i Země dinosaurů. (Marasuchus17)
  • V některých částech filmu se hudba složená Jamesem Hornerem výrazně podobá jeho starší hudební skladbě k velkému sci-fi trháku Vetřelci (1986). James Horner se totiž pro složení hudby do tohoto animáku rozhodl v některých částech použít podobné nebo stejné hudební prvky. (Marasuchus17)
  • Sám Don Bluth se nakonec rozhodl z filmu vystřihnout několik scén, a to kvůli jejich složitosti k pochopení děje divákem či z důvodu, že se zkrátka do daného momentu příliš nehodily. Mezi ně patří například i scény, kdy Ostrozub zaútočí na Nožičku a Sáru a ty se před ním běží ukrýt do tlejícího pařezu, pod kterým předtím chytaly hopsálky, ale Ostrozub jejich skrýš odhalí a zničí ji, nebo ta, kdy Nožička objeví Velké údolí a duch její matky na obloze jí řekne, at' se vrátí zachránit své přátele a Nožička se poté vrátí zpět do kouřících hor přes vodopád. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama