Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Moulinot, vážený občan a lékař má jednu ordinaci, jednu ženu, jednu milenku a jednu tchyni. Co se však stane, když si neopatrně protáhne večerní flám až do rána, a to zrovna v den, kdy má přijít na návštěvu jeho tchyně? Kvůli záchraně cti i manželství je nutné vymyslet drobnou lež, která ovšem spustí lavinu mnohem větších lží, výmluv a komických nedorozumění. A protože Moulinot je excelentní lhář, který je ochotný pro zakrytí manželské nevěry udělat skutečně téměř cokoli, neváhá se dokonce vydávat i za dámského krejčího... Úspěšná inscenace režiséra Martina Čičváka staví na bezchybných hereckých výkonech a podtrhává princip náhody. Náhody, která hrdinu příběhu vzápětí usvědčí ze lži, a tím jej nutí, aby si další, bláznivější lží pomohl ze vzniklé situace a pokračoval "v tanci nad propastí" až do překvapivého konce. Ondřej Sokol podává v titulní roli excelentní komediální výkon - vymýšlí si s pohotovostí, která přiznává jak improvizovaný původ jednotlivých lží, tak paradoxně zdůrazňuje jejich přesvědčivost. Výborně mu sekundují Radek Holub v úloze přítele Bassineta (jenž je hned na začátku zneužit jako domněle umírající, u jehož smrtelného lůžka musel lékař bdít po celou noc oblečen do fraku) a zejména Jaromír Dulava jako Aubin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Záznam celkem vtipné hry Činoherního klubu. V rámci komediálních her takový průměr. Co se týče tohoto "filmového zpracování", tak pár rozestavených kamer a střihy mezi nimi. Nic víc. Viděl jsem záznamy, kde si s výsledným dílkem pohráli mnohem více. Co se týče děje, tak je to víceméně o zahýbání a zatutlávání. Takže morální poselství v záporných hodnotách :) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Skvělá hra Georgese Feydeaua (o to víc nechápu jeden zdejší komentář, že je to údajně "české dílo s typicky českým humorem", když jde o svižnou francouzskou konverzačku) s velmi slušným provedením. Viděl jsem to kdysi v Českých Budějovicích, po mnoha letech i v Činoheráku - a stále nemám co vytknout. Feydeau byl mistrem jednoduchých příběhů o vztazích (i když někdy dost hořkých, o čemž nejlépe svědčí podtitul jednoho jeho cyklu "Od svatby k rozvodu") a Dámský krejčí patří mezi vrcholy jeho díla. Extra bych vyzdvihl Sokola, ale to již tu udělali jiní. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to na přelomu března a dubna v Činoherním a byla jsem nadšená, proto když jsem Dámského krejčího včera zachytla v televizi byla jsem velmi potěšena, že se můžu podívat znovu. Perfektní situační komedie, kde si každý o tom druhém myslí, že je někdo jiný. :) Zamotané je to prostě dokonale....a zahrané úžasně. Sokol a Holub nemají chybu! To je vám tak vtipná historka....Pan Dior....a další...Skvěle jsem se bavila a podle hřmotného smíchu v divadle jsem nebyla sama. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné zpestření mých "filmových" stereotypů. Klasická situační veselohra o výměně manželek, milenek, co kdo ví a neví, pak na to přijde a všichni nakonec šukaj se všema a hrozně se tomu diví. My se tomu smějeme, bo se to nestalo nám. Radek Holub je rozený klaun a ďábelský komik. Ondřej Sokol mne už podruhé mile překvapil. Skvěle jsem se pobavil. 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dívám se, že jsem téměř sám, komu tahle divadelní hra přišla až moc uřvaná. Bernard Slade je autorem fenomenálního Brouka v hlavě, zajímala mě proto i jiná jeho hra, sáhl jsem po té, kterou nastudoval Činoherák a jak čtu, vše, co se líbilo ostatním, mě připadlo otravné - hudba přes celou stopáž, afektovanost některých postav, lascivní téma prasárniček manželů a milenek. 70%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V průběhu hry majitel bytu Bassinet pronáší: "Má brouka v hlavě.", čímž odkazuje na hru „Brouk v hlavě“ („A Flea in Her Ear“; 1907) od téhož autora Georgese Feydeauho. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama