Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašné, opravdu strašné... Komedie? Ehhh... Co to bylo za šílený mix žánrů bez nápadu? Jak se podařilo na tenhle scénář ulovit tolik herců známých jmen? --- Jsem otřesen a špatně se mi skládají k sobě slova. Snad to bylo těmi flashbacky , kdy jeden už pomalu nevěděl, v jaké časové rovině právě je... No, alespoň kucí se koukli do Afghánu a i si tam zastříleli, zajezdili v lendrouvrech, proletěli blekhókem tak maj zážitek. Ti co maj rádi Voříškovou (neplést si s voříškovou) ji uvidí v pár odvážnějších záběrech a ti co mají rádi Mádla by ho tu nepoznali. Jinak je to takové celé asi pojaté jako mix Forrest Gumpa (létající peříčko), O myších a lidech (retardovaný Mádl a králíček), pohádky V peřině (Nikol mávající roztrženým polštářem) a Kobry 11 (přepadení banky, výbuch a skok..). ----- Tohle bylo skoro na odpad. Dávám jednu hvězdu, tu z Malého čepice... * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevybavuji si žádný současný český film, který by měl hvězdnější casting než Všiváci, alespoň tedy z mého pohledu v něm hraje skoro každej můj tuzemskej hereckej miláček. A právě herecký výkony jsou to nej co film nabízí. Hereckou emotivní živelnost v Ondrově podání skěvele doplňuje civilní projev Terezky Voříškové, reálné ztvárnění Mikiho v podání Jirky Langmajera je vynikajcí, nejspíš i proto, že k týhle roli má (měl) i v civilu asi hodně blízko. Jirka Mádl mě tenhle rok defintivně přesvědčil, že zkrátka umí jak za kamerou (Pojedeme k moři ), tak před kamerou (Všiváci) a rok 2014 je prostě jeho rok. Tatiana je pořád herecky velmi přesvědčivá a žensky přitažlivá. Zkrátka pokud jde o herecký výkony jsem po všech stránkách uspokojen. Samotný příběh je vyprávěn trošku nemotornějc, příliš mnoho dějových linek, všechny poměrně drsný, realisticky těžko uvěřitelný a akční scény díky kameře ve většině případů zpackaný, díky totálně jinýmu tempu (zpomalovačky) než obrazovýmu pojetí zbytku příběhu. Největší sílu má film v dramatických vztahových scénách ( Babi a Ricky; Ricky a dcery, Miki a ženy ), trošku mě mrzí že Ondra s Jirkou tam maj jen jednu společnou scénu, nejen z hlediska jejich herecký kondice, ale i z hlediska příběhu by to filmu víc slušelo. Velmi se mě líbila závěrečná nemocniční scéna, bez dialogů, bez hudby, ale s velkou vnitřní silou. Hezká závěrečná titulková skladba, jelikož nejsem přes hudbu docela by mě zajímalo kdo to byl. V závěrečných titulcích jsem jí nenašel. Absolutně nemám problém vyšít do téhle látky čtyři hvězdičky i když tu čtvrtou nechám přišitou jen tak z půlky, ale pokud by se mnou šla Terezka Voříšková na pivo, tak jí klidně došiju. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

SRDCE JAKO KNÍŽE ROHAN MUSÍŠ MÍT… /// Na rozdíl vod některejch si myslím, že scénář je zajímavej. Pak ti herci! Vobsazení jak z Hollywoodu! Příběh plnej průserů a lidskejch problémů, ve kterým se osudy protínaj jak v těch Haggisovejch dramatech. Pravda, Kašparovský toho chce říct zbytečně moc (jakože honí moc králíků najednou). Nevadí mi to, páč dokážu (u filmu) myslet na víc věcí najednou (chipsy, cola, titulky…). 3a½! A abych podtrhl úžas nad autorovou prvotinou, fláknu 4*. A to přesto, že pár věcí nefunguje. Je totiž fajn, že se vobjevil zase někdo originální! Že Hřebejku? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že Mádl je retardovanej. 2.) Fotr se vrátil z Afghánu. Trochu chlastá, gemblí… /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, nevím, co si mám vlastně myslet. Dost často jsem si v duchu říkal, že snad sleduji nějakou bláznivou balkánskou kriminální komedii, kterou zpomalují některé poetické scény. Časová mozaika, prolínání dějových linek, postav, žánrová roztříštěnost, asi to chtělo nechat podrobit "vrchnímu dobrozdání" nějakého zkušeného režiséra. Takhle zanechávají Všiváci v divákovi rozplizlý a nejasný dojem. Některé herecké výkony si ale nějakou tu nominaci určitě zaslouží. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení, ale výsledek člověka zarmoutí. Na začátku filmu jsem byl rozčarován a rozhozen několika dějovými linkami hlavních protagonistů. Časté flashbacky mi na celistvosti taky moc nepřidávali. Prvních 30 minut hrozná nuda a chtěl jsem to vypnout, vydržel jsem a ke konci film dostal i nějaký děj a trošku na atraktivitě. Bohužel neznámý režisér se na tomto velmi silně podepsal a zmastil tento film co to šlo. Podprůměr. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy mladý Ricky vyzvedává mladého Mickyho na nádraží, lze v pozadí spatřit vagón v aktuálním barevném řešení ČD, přestože se scéna odehrává v 80. letech. (Šéfik)
  • Ricky (Ondřej Vetchý) nemá na žádném záběru na uniformě hodnostní označení. Důvodem je fakt, že se natáčelo mezi skutečnými (nejen českými) vojáky a mohl by být mylně považován za vojáka, což je nepřípustné. (Pyron)
  • Poslední záběry odletu hlavního hrdiny (Ondřej Vetchý) byly sestříhány ze záběrů z více míst. Odlet je natáčen na americké základně FOB Shank v Afghánské provincii Lógar. Tam ovšem není zpevněná asfaltová plocha letiště, která je vidět při záběru skrz vrtulník. (Pyron)

Reklama

Reklama