Reklama

Reklama

Stopy

  • Austrálie Tracks (více)
Trailer 1

Mladá cestovatelka a spisovatelka Robyn Davidson uskutečnila sólo výpravu dlouhou 2700 km z nitrozemského Alice Spings k Indickému oceánu. Cesta napříč australskou nebezpečnou pouští pouze s věrným psem a nevyzpytateln ými velbloudy přibližuje původní Austrálii, její posvátnou kamennou horu Uluru, horké rudé vnitrozemí s tajemstvím pouští a původními obyvateli. Díky této cestě Robyn Robinsonová poznala cenu opravdové samoty a uvědomila si, že občas se musíme vzdálit od světa, abychom poznali, že do něj patříme. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Já jsem nikdy moc nechápala lidi, kteří mermomocí musí vylézt na nějaký příšerně nebezpečný kopec anebo zdolat nějakou podobně nedostupnou divočinu, nedejbože poušť. Bylo pro mě proto velkým překvapením, že mě ta strastiplná cesta australskou pustinou zaujala více než jsem očekávala. Může za to samozřejmě Mia, potom nádherná kamera a hlavně samotný magický kontinent a jeho původní obyvatelé. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Marion Nelson / Predloha: Robyn Davidson | Hudba: Garth Stevenson | Distribúcia: Transmission Films | Štúdio: See-Saw Films | Rozpočet: 12 miliónov $ | Tržby: 5,021,000 $ || Zo začiatku ma to celkom zaujímalo, i sa to príjemne rozbiehalo. Po prvej tretine som si však začal nudou skoro trhať vlasy. Ostatne, o čom môže byť 100 minút videa z púštneho putovania než o putovaní a umieraní zvierat? To, že to bude dlhé, nebezpečné a NUDNÉ som vedel už aj pred týmto dielom. 35% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dlabu na zdější procenta a jdu do plných. Ač to tak ze začátku moc nevypadalo, tenhle snímek si mě jednoduše získal. Mia dokázala, že si své role vybírá opravdu pečlivě a tady měla při výběru opět štastnou ruku. Touhle rolí, natočené podle skutečnosti si mě tahle sympatická a velmi talentovaná herečka získala se vším všudy a dvě věci už vím zcela jistě. První, že to nebyl poslední film, ve kterém jsem ji viděl a ta druhé, že už se fakt moc těším na Mapy ke hvězdám. A to nejen kvůli ní. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Niekedy slová netreba. A samota je najlepší priateľ. Pretože prečo nie. Ľudia vedia byť nápomocní a priateľskí, rovnako ako príroda a zvieratá ...a zároveň krutí a devastační. Obyčajný a bez akéhokoľvek pozlátka zmapovaný príbeh hľadania seba samého. Mia je čarovná a robí z obyčajného filmu príjemný zážitok. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bez zbytočnej dramatizácie a scenáristických odbočiek - o to viac autentickejšie. Odporúčam túto snímku zhliadnuť ako ja na premietačke na stene vo veľkom rozlíšení. Až vtedy sa vcítite do krás Afriky a vychutnáte si tie púštne scenérie. Musím vychváliť do nebies herecké výkony Mie Wasikowskej a Adama Drivera. Koniec koncov tí dvaja sú skvelí vo všetkých snímkach. Je to taká púštna road-movie. V podstate sa dá povedať že je to zámerne aj depresívna a aj smutná snímka. Film sa venuje problematike životného prostredia, života aborigénov, s ktorými hlavná hrdinka strávila podstatnú časť svojej púte, ale aj skutočným hodnotám, ktoré človek nachádza, až keď je odkázaný sám na seba, mimo konzumnej spoločnosti, ktorá na nich už zabudla. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na najsuchších územiach svetadielu Austrália, v štáte Južná Austrália. (MikaelSVK)
  • Autorka knižní předlohy Robyn Davidson nikdy netoužila po popularitě, chtěla cestu podniknout sama pro sebe. Pouze z nedostatku financí požádala o pomoc National Geographic, který ji jednak zavázal k sepsání článku a jednak spustil vlnu mediálního zájmu o její příběh. (Dinosaurier)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

05.04.2015

Na to, že televizní projekty lákají ty nejzářivější hvězdy a věnuje se jim stejná péče jako filmům pro kina, jsme si již zvykli. A HBO spolu s National Geographic nyní připravují další projekt od… (více)

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama