Reklama

Reklama

Na jezeře

(seriál)
TV spot 1
Thriller / Mysteriózní / Krimi / Drama
Austrálie / Velká Británie / Nový Zéland / USA, (2013–2017), 11 h 6 min (Minutáž: 45–60 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

V malém novozélandském městě Laketop se mladá dívka Tui Mitchamová pokusí utopit v jezeře. Po její záchraně školní ošetřovatelka zjistí, že dívka je těhotná. Robin Griffinovou, policejní inspektorku ze Sydney, povolají na místní policejní stanici, aby ji vyslechla... (Filmbox)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (123)

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořádně temná detektivka, která si nezadá s True Detective a rozhodně udrží pozornost. Dal by se z toho udělat i slušný film. Vlastně takový film už je, ale ze švédska... no inspirace asi trochu byla, ale prostředí Nového Zélandu a propracované postavy jsou výborné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NO ONE....“ /// 12ti letá holka těhotná v domácnosti, kde (zřejmě) kámen šuká cihlu. Neuvěřitelně poutavý vyprávění, u kterýho jsem si mnohokrát málem hubu rozerval. Ale popojedem… na scénu přichází spravedlivá (mladá) policajtka Robin. Hmm. Krom toho, že je nadržená a vobčas se chová jako kráva (ale to tady všechny ženský), nemám, co bych vo ní napsal. Seriál měl bejt postavenej na P.Mullanovi, páč jeho postava má v tom vidlákově aspoň nějaký charisma. Ale nezdržujem a deme dál… Robin voprašuje první lásku a stařící píchaj po ,,éčku“ (jinak by mu to nešlo…). Fakt dobrej díl… těžko říct, kdo je tady větší uchylák. (že by ta policajtka?) Nevzdávám to, páč mě zajímá, jak že to vlastně skončí a doufám, že to ještě dějově ,,naskočí“. Do konce zbejvaj 2 epizody a …NENASKAKUJE! Nakonec dramaticky spřádaný nitky dotkají svůj příběh, a vono … NIC. Jeden (vlastně dva) výstřel(y) vyřeší všechny problémy světa a skandální odhalení … no prostě jako celej seroš, kterej získává jednu festivalovou cenu za druhou… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč su rád, když má policajtka nejen cit pro práci, ale hlavně trauma. 2.) Su na takový ty porodní věci. 3.) Thx za titule ,,kanourek123“ a ,,drSova“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál měl rozhodně mnohem na víc, to říkám zcela otevřeně. První díl celkem slušně pobaví a hlavně navnadí, ale ty zbývající jsou hodně nevyrovnané. Tohle všechno aspoň nějak zachraňuje hlavní hrdinka, v podání, pro mě celkem neznámé Elisabeth Moss a také zajímavé rozuzlení, ale až úplně na konci, které jsem zase až tak nějak neočekával. Kdyby se tenhle seriál zkrátil třeba jen na čtyři díly, vůbec nic převratného by se nestalo. Čtyři mínus. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii na mne zapůsobila hlavně podivná atmosféra odvrácené strany jinač báječného světa pána prstenu, kraje světa, konce světa nebo ráje, říkejte tomu jak chcete. Pokud někdo trpí depresemi, protože jste se pohádali s nadřízeným nebo vám soused chodí na třešně nebo se vám občas cizí pes při venčení vykálí přede dveře, zůstaňte klidní. V zapadlém koutě Nového Zélandu se dějí opravdu horší věci. Minisérie působí mdlejším dojmem skrze složité vnitřní pochody zainteresovaných postav, které řeší současné či minulé životní osudy spíše nežli zmizelou dívku. Avšak poslední kousky skládačky vám hrábnou do představ o budoucí vysluněnné novozélandské dovolené s dětmi. 75% ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Silné stránky? Ženský fenomén, výprava, hudba, dětští herci, sociální sonda do novozélandského prdelova a jeho rodiny.. Autoři měli asi hodně práce se střihem (mraky natočeného materiálu), resp. zde se patrně rekrutuje kombinace různých (a často svérázných a originálních) dějových linií a celkové kompoziční nekonzistence. Závěr pak překresluje vše a zanechává velmi intenzívní (děsivý) zážitek, se kterým se dokonce druhý den ještě vzbudíte.. Nejen proto se nabízí srovnání s první sérií Temného případu (True Detective), kde je však palba rozložena do celé plochy a pozornost diváka poněkud nekolísá. Na televizi výborné, vedle True Detective však přeci jen kapánek slabší. ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Městečko Laketop na Novém Zélandu nenajdete. Název je smyšlený. (Endiiska)

Související novinky

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (více)

Reklama

Reklama