Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (305)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $9,200,000Kino Návštevnosť: 5,837,000 (Francúzsko), 93,220 (Švédsko), 3,200,000 (Východné Nemecko) ║ Nie je to tak bláznivo zábavné a uletené ako u Funesa býva zvykom ale aj tak niekoľko vydarených vtípkov sa tu nájde, príbeho a technicky zvládnuté opäť brilantne. /70%/ ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Film s tisícem a jedním odkazem. Film, který vnese poselství do jakékoliv doby. Film u kterého se probudím, uvolním a u kterého dokážu i vypnout - dokonce i usnout. Nesmrtelná komedie, která mi tolikrát pomohla. Vidím v něm víc, než jen obsah. Nahlížím pod povrch, zkoumám ho ze všech stran, znám ho nazpaměť…Nikdy se mi neomrzí. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Už to není tak crazy jako některé předchozí mistrovy kousky, ale přesto se jedná o výborný film. Funésův boj proti syntetickým blafům je vcelku solidní příběh s mírnými přesahy do rodinného dramatu (vztah se synem). A celá sekvence v bondovsky laděné továrně na blafy je jednoduše nezapomenutelná, stejně jako finální pointa s hodinkama. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Louis DeFunés po infarktu o něco míň běhá a vyšiluje, ale o to víc hraje. Protože tohle je film plný převleků a vystupování inkognito (tak nevím - mám radši starou dámu, nebo amerického turistu?). Vždycky se mi to líbilo, skvělá komedie. Claude Zidi se nedávno nechal slyšet, že úplně vážně uvažuje o natočení sequelu, kde budou Louis DeFunés a Coluche nahrazeni počítačovými 3D dvojníky. Brrr! Doufám, že se mu ta perverzní idea nevyplní. Jediné pokračování, které by mě teoreticky zajímalo, by muselo být natočeno ještě za Louisova života a šlo by v něm o to, jak se Duchemin chystá zrevidovat Grand restaurant pana Septima. :-) 100% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I když Funes byl po infarktu, dokázal natočit co do mimiky a obličejových grimas úplně stejnou komiku jako dříve. Ubylo jen fyzických výkonů / běhání po schodech nahoru -dolu , atd./ , což kvalitu filmu nikterak nesnižuje. Film jehož hlavní téma je jídlo je u mě velmi oblíben, když k tomu připočtu skvělou zábavu, je na 4* zaděláno. Vybaví si, ale někdo co si Funes ve filmu vybral? Zda křidýlko nebo stehýnko ? ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Hoci ich postavy majú vo filme k sebe istú príťažlivosť, Ann Zacharias (Marguerite) nebola s Coluchem (Duchemin) veľmi spokojná a kritizovala ho za to, že hrá len na seba bez toho, aby sa príliš delil o svoje herecké skúsenosti. Na druhej strane, Zacharias si úžasne rozumela s Raymondom Bussièresom (Henri, vodič Duchemina). (Arsenal83)
  • Je všeobecně známo, že roli Ducheminova syna měl hrát na přání samotného Louise de Funèse (Charles) původně Pierre Richard. Tuto roli údajně odmítl kvůli natáčení jiného filmu a sice Hračka (1976). Není to ovšem pravda. Richard, dle svých vlastních slov, roli odmítl kvůli tomu, že se mu nelíbil upravený scénář. Své odmítnutí údajně probral i se samotným Funèsem. (Untentrauer)

Reklama

Reklama