Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Já se vám taky nepletu do reportáží, tak se mi nepleťte do vyšetřování. Další série přestřelek, především slovních - např. mezi komisařem Juveem a novinářskou dvojicí, Helenou a Fandorem. Nápadité začlenění skotské atmosféry (reálie jsou sice studiově upraveny),i sukně nebo skotská mají svůj význam, stejně jako konfrontace mezi Skoty a bláznivým Francouzem. ()

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl na mě působí tak, že je ze všech dílů brán nejvážněji a to je dobře. Celá série je Krimi Komedie s hororovými prvky, ale tento díl se mi líbí nejvíce. Dříve jsem měl radši Fantomas se zlobí, ale teď už radši tenhle Scotland Yard. Kdo ví jak by to dopadlo, kdyby se natočil ten čtvrtý díl. Jean Marais se spolu s Louisem De Funesem na plátně pěkně doplňovali, ale jinak se nesnášeli, no to už všichni víme . Jsou zde památné scény, hlášky a ..... oběšenci :D Jako fanda Fantomase a Louise De Funese nemůžu dát méně jak 5 hvězd. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ako klesla Funèsova minutáž účinkovania oproti prvým dvom dielom, tak klsol aj podiel zábavy. Rovnako aj Maraisove akčné zásahy a ani scenár na tom nie je najslávnejšie. Scéna s poľovačkou je úplne rozťahaná a nanajvíš nudná, scéna s idúcou posťeľou prehnaná. Ale stále sa dá pozerať na rozčudované tváre obetí pri pohľade na Fantomasa a Funèsove prejavy to všetko zlepujú na správne miesto. 60%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trošku zmena oproti predchádzajúcim dielom, dej sa odohráva defakto na rovnakom mieste, ale zábavy tu je stále hŕbu. Louis de Funés opäť skvelý, najlepšie keď si myslel, že má vidiny a a vidí obesených ľudí na strope. Na dobu vzniku je to úctyhodný filmík a vtedy to bola naozaj vzácnosť, teraz sa takéto filmy veľmi nenatáčajú. Louis de Funès aj v treťom snímku na seba strhol všetku divácku pozornosť a thrillerová myšlienka upadla navnivoč. A tu sa naozaj vybláznil. Škoda, že jeho cholerické správanie spôsobilo odmietnutie Jean Marais podieľať sa aj na štvrtom dieli. Obaja mali časté spory nad realizáciou scén. A tak sa od nakrúcania opustilo. Marais bol jednoducho nenahraditeľný. Každopádne ani tento snímok nestarne. Technické triky síce viditeľne áno, ale v tomto prípade sa to dá pokojne prehliadnuť. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dalo by se čekat, že třetí díl Fantomase bude recyklace starých fórků a záměn, ale opak je pravdou. Po Římu je chladné Skotskou stejně osvěžující. Opět velmi vtipná záležitost s hodně akčním závěrem, kdy Fantomase pronásleduje Královské letectvo a pálí po něm rakety vzduch-vzduch :-)). Je jistě zajímavé, že zatímco v předchozích dílech usiloval o světovládu coby největší zločinec a dělal to víceméně nekrvavě, ve Skotsku už vraždí hlava nehlava... :-) * * * * ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Pojem "deň - noc" sa nedodržiava pri záverečnej scéne, ktorá sa odohráva o polnoci, lenže vonku je viditeľne deň. (jakeer)
  • Přestože se děj odehrává ve Skotsku, jsou ve filmu používaná auta výhradně s levostranným řízením. (pjotri)

Reklama

Reklama