Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smích? Nepřejde!! Geniální komedie, koncert snad největšího komika Louis de Funese! Snad nejlepší jeho film, když odečtu filmy s kostými četníka a Fantomase! Nezapomenutelné scény, dokonalé komické dialogy, křeče smíchu a excelentní sekundanti. Naprosto bezchybné byly scény hned na začátku, když Funes dirigoval a přišlo k nim gestapo, nebo německý velitel schovaný ve skříni s fanatickým výrazem a větou: "Herr Kapelmeister!" Nesmím ani opomenout scénu "kanibalistickou", když hlavní hrdina utrhne z dortu malého esesáčka a ukousne mu hlavu :)) Skvostná to komedie, bravo, pane Funesi! ;) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší prča z II. světové, jaká kdy byla natočená.  Nejlíp zesměšnit Skopčáky vždycky uměli jen Frantíci a tady se navíc pod taktovkou komediálního režisérského esa Ouryho sešli dva největší komici, Bourvil a Funes a stvořili bombastickou šou, plnou zvratů, gagů, akce a nekončící zábavy s mnoha zapamatovatelnými scénkami a hláškami.  Po delší době připomenuto a užil jsem si krásné pošmourné sobotní odpoledne a dalších pět pěticípých, jak jinak. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechapem, preco som na tento film nikdy nemal stastie v minulosti, kedze komedie s Funesom ma vzdy bavili a moja premiera bola az dnes. Jasne, ze som dlho o tomto filme pocul, ale nikdy som sa k nemu nedostal, az dnes a aj to v povodnom zneni. V podstate to ani nevadilo, lebo tu boli anglicki dostojnici, ktori sa nechtiac ocitli nacistami obsadenom Francuzsku. Takze 3 jazyky - anglictina, nemcina a skutocny Funesov hlas vo francustine ma skor potesil. Nezabudnutelne sceny u mna - pady padakmi, jeden z nich do zoo, dalej Funes ako nervozny nespokojny dirigent so svojim orchestrom, popletene izby v hoteli a s tym spojeny pad cisla 9 na 6, Funes v kuchyni a jeho buchnutie si hlavy do visiacej panvice alebo narodeninova party u generala a skakanie stolickami. Jasne, bolo tam toho omnoho viac, v kazdom pripade je to jedna z najlepsich komedii s Funesom, aku som v poslednej dobe videl, urcite si ju rad niekedy zopakujem, ale do stovky mi asi trosku vadila dlha minutaz. ________ Bourvil - (Augustin Bouvet) +++ Louis de Funès - (Stanislas Lefort - dirigent) +++ Claudio Brook - (Peter Cunningham) +++ Andréa Parisy - (Sestra Marie-Odile) +++ Colette Brosset - (Germaine) +++ Mike Marshall - (Alan MacIntosh) +++ Benno Sterzenbach - (Major Achbach) +++ Marie Dubois - (Juliette) +++ Hudba: Georges Auric +++ ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Francouzi se velice dobře baví na podobných komediích. Jak jinak si vysvětlit úspěch Sedmé roty, Stepující stonožky či seriálu Haló haló?! I v této taškařici jde o to, jak proklouznout Němcům pod nosem, je tu záměna uniforem, žertíky s jídlem ... prostě všechno, co k tomuto žánru patří. Myslím si, že film má tak vysoké hodnocení, protože je první v řadě, jinak jde spíše o průměrnou zábavu s dobrým obsazením. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Banda okolo Funése je naprosto dokonalá, frantíci jsou na tyto staré komedie opravdu experti, dlouho jsem se tak nenasmál a nebylo tam zapotřebí ani trapných gagů nebo litrů tělních tekutin apod. jak už je to u těch dnešních komedií made by USA zvykem. Naprosto originální film o záchraně britských pilotů. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Transportéry objevující se ve filmu nejsou německé, ale ve skutečnosti předělané americké M3, kterých bylo po válce dostatek. Stejný typ se objevil i v komedii Kam se poděla sedmá rota? (1973). (Reiner)
  • Bourvil (Bouvet) a Louis de Funès (Lefort) obdrželi za film shodně vysoký honorář ve výši jednoho milionu francouzských franků. Smlouva s produkcí jim navíc zajistila podíl na zisku z návštěvnosti v kinech ve výši 1,4 %. (argenson)
  • Scenáristka Danièle Thompson spolu s dalšími dvěma spolupracovníky odjela do vily na Azurovém pobřeží, kterou měla pronajatou od producenta filmu Roberta Dorfmanna, kde psala scénář tři týdny naprosto izolovaná od vnějšího světa. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama