Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (238)

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Hrabalovsky pábitelský film o dvou starých vesničanech, kteří kromě si pití vína zpestřují podzim života vzpomínkami, zelňačkou a krásně melodickým prděním. Že zrovna tenhle zvuk přivolá mimozemšťany však netušili... Nejde o typickou Funèsovku, film je spíše posmutnělý ve stylu Michálkova Babího léta. "Je to moje zásluha, že seš dneska naživu. Kdybych nepouštěl větry, nejseš tu." http://www.youtube.com/watch?v=ZGXgXvovGs4 ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Škoda první třetiny a pomalého rozjedzu, ale jak oživí ufoun manželku (zase potvrzení, že krása x charakter = konstanta), tak je to už slušná komedie. De Funes si tady musí vytrpět víc, než on ve svých filmových postavách rozdával. Je mi ho hodně líto, a je to vůbec takové jeho rozloučení se životem, Četnice se už moc počítat nedají. Lábuse mám hodně rád, ale tady mi jako dabér vůbec neseděl, jeho hlas pořád působí tak mladě na starého dědka. Udělal jsem menší výzkum, zda je to skutečně zelňačka. Problém je, že chou je výraz jak pro zelí, tak pro kapustu, ale vypadá to spíše na tu kapustnicu, v tom to mají Slováci dobře. ()

Reklama

May 

všechny recenze uživatele

Předposlední Funésov film. Vtip už na diváka z obrazovky nesrší; je tlumený a něžný. Vlastně ani nejde moc o komedii, nemocný Funés je tak průhledný a v očích už nemá ten život, který tam býval. Na Zelňačce je krásné to srdce, které z ní čiší, a taky kostým Bandasky, který je nepochybně nejlepším kostýmem mimozemšťana, který kdy spatřil světlo světa. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Stále skvělé.....ať se na mne nikdo nezlobí prosím, avšak dabing Jiřího Lábuse, no to je vrchol..! Doporučuji pana Faltuse, ať se některý z režisérů jen na chvilku zamyslí a dá dohromady tým dabérů... Je tu objednávka od jednoho z vděčných diváků na téma re-dabing Zelňačka, Lakomec, Dobrodružství rabína Jákoba...?!!! Děkuji. :-) V současnosti si umím představit Funese předabovaného panem Faltusem zdařile a pěkně, on umí.!!! Jinak film je nádherně teskný, velmi krutý příběh, který hlavní hrdiny přivede i částečně omylem do náruče potrhlého mimozemšťana a s ním poznají nový a snad i lepší Svět někde daleko.. PS: Komentář Tosima vyzní za vše.. ()

Legas odpad!

všechny recenze uživatele

Do zapadlé vesnice, kde se staříci baví prděním, přiletí mimozemšťan navlečený ve žlutém prezervativu a spustí svoje "bllll bllll bllll". Od Funese dostane zelňačku, zase "blll blll blll", potom ji dokonce dostane do obědníku, někam odfrčí atd. Nic stupidnějšího jsem dlouho neviděl (těším se na Děsněj doják). To, že Funese dabuje Lábus, je v tomto případě naprosto nepodstatná věc. Funes je přeceňovaný. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama