Reklama

Reklama

Rozbitý svět

Trailer 2

Skunk je 11 let, je diabetička a je dost cool. Letní prázdniny právě začaly a její dny jsou plné bezstarostných nadějí. Pak ale pan Oswald, hnusný chlápek, který žije přes ulici, zbije Ricka, milého, ale labilního kluka odvedle, a Skunk začne ztrácet svou nevinnost takovou rychlostí a takovým způsobem, že se jí to vymyká z rukou. Její domov, její okolí i její škola se stávají místy zrady, kde se šťastné jistoty dětství začnou ztrácet před pochybnostmi plnými strachu, a složitý, rozbitý svět naplňuje její budoucnost. Skunk hledá záchranu na tom posledním místě, které jí zbývá a kde ví, že ji může najít – v  nevysloveném přátelství s milým, zraněným Rickem – a upadne do zmatku, který jí nečekaně a vesele znovu nabídne možnost volby. Možnost volby zůstat na místě, které jí nikdy nepatřilo, anebo ho navždy opustit – žít, nebo zemřít. (AČFK)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (189)

maseer2 

všechny recenze uživatele

nenápadné, ale pozoruhodné britské drama se zajímavým obsazením (Tim Roth, Cillian Murphy) a spoustou postav, které si stihnete i za tu krátkou chvíli oblíbit (nebo naopak), takže pak v závěru, když jde do tuhého, téměř nedýcháte.. alespoň u mě to tak platilo.. silné 4* P.S.: mladá Eloise Laurence v roli Skunk je výborná :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tato ulice byla vždycky docela příjemné místo pro život - všechny rodiny se navzájem znaly, a respektovaly. Ale to se jako mávnutím kouzelného proutku změní, když je mentálně zaostalý syn jedné z rodiny označen dospívající dívkou z druhé rodiny jako ten, kdo ji znásilnil. Její otec chlapce brutálně zbije - a i když je toto obvinění později prokázáno za nepravdivé, vztahy v ulici to navždy pokazí. To vše sleduje jedenáctiletá Skunk, potýkající se svými (rodinnými) problémy, jako je diabetes a nefunkční rodina... Na filmu mi nejvíc vadila jeho roztříštěnost - respektive až příliš mnoho příběhových linií, které s sebou souvisely jen velmi málo či vůbec. A tak zde máme jedenáctiletou holku (btw - prima herecký výkon Eloise Laurence) s diabetem, šikana od starších spolužaček, kdy její chůva randí s jejím učitelem (leč spí s jejím otcem), ona sama prožívá první lásku a do toho všeho vztahy v sousedství (namyšlené kravky vs. mentálně zaostalý klučina). Prostě toho všeho bylo moc, a tudíž žádná z linií neměla tu potřebnou příběhovou hloubku - a mrzelo mne to o to víc, že film měl vskutku fajnové herecké obsazení (Tim Roth, Cillian Murphy). Z mého pohledu trochu promarněná šance.. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

O'Roweův rukopis. Uff. Ačkoli psal scénář na motivy cizí knihy, ta silná přetahovaná nimbu a vezdejšnosti o lidskou duši a její úkol v závěru filmu je tak jasně jeho, tak zřetelně upomíná na onen klíčový moment z Termina, kdy postava umírá a loučí se s jednou vzpomínkou po druhé, aby se s tou poslední její hasnoucí vědomí znovu narodilo na vezdejší svět a její poslední výkřik Mami! se stal prvním výkřikem novorozeněte, neartikulovaným, plným předvědomí, povědomí, odmítnutí, vzdoru v předtuše poznané hrůzy, neúměrné těžkosti a zároveň - přestoproto - touhy. Mami! - A tady: Tati! *** A ne, výjimečně jsem nic neprozradila. Ten film je nádherný. A jestli si chcete dopřát ještě stokrát silnější katarzi, vyrazte do Divadla v Celetné na O'Roweho Termina, dokud tu neuvěřitelnou hru ještě hrají. *~ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dlho a bezdôvodne som odkladal pozretie si tohto filmu. Aj keď nevyvolal vo mne jednoznačné nadšenie, považujem ho za vydarený a zaujímavý film. K jeho prednostiam patrí udalosťami preplnený dej a výborné herecké výkony. Za slabiny považujem občasnú menšiu zrozumiteľnosť a rozbiehanie sa dejových línií, ktoré sa tak stávajú neuzavretými. Ale to všetko je viacmenej v pohode, lebo aj slabšie štyri hviezdičky sú platnými. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mark O'Rowe | Hudba: Electric Wave Bureau | Distribúcia: Wild Bunch | Ocenenia: British Independent FA - Najlepší film, VR Rory Kinnear. Spolu: 9 výhier a 16 nominácií || Ťažké, nekompromisné drama, zobrazujúca tvrdú realitu o tom, že i v normálne vyzerajúcom prostredí, za dverami príjemných domčekov môže prebiehať psychologicko-fyzické peklo. Skvelý herci, nevšedný materiál. Až sa to ťažko pozerá - preto nie za 5... 80% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (101)

Zajímavosti (3)

  • Britský spisovateľ Daniel Clay, ktorý napísal novelu "Broken", podľa ktorej bol natočený tento film, bral inšpiráciu z novely Harpera Leeho "To Kill a Mockingbird". (Eoin)
  • Eloise Laurence, představitel Skunk, přišla na konkurz skoro jako poslední. Přesto si ji režisér Rufus Norris vybral z 850 dívek, které na konkurzu byly. (Terva)
  • Herečka Eloise Laurence (Skunk) naspievala všetky pesničky k filmu. (Eoin)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama