Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem tomu nepřišel na chuť, přišlo mi to dost dlouhé, dějově nepříliš zajímavé, a veskrze to ze mě nedostalo žádné emoce a bylo mi lhostejné, jak to dopadne. Koukat na Franku Potente mě celkem baví, což už se ale nedá říct o Bennu Fürmannovi, jehož postava mi ani nebyla moc sympatická. Celkově mi přišlo, že ten film strašně zestárnul (na to, že není starý ani 20 let, ho na ČT Artu odvysílali ve fakt hnusné kvalitě), a možná mělo smysl ho vidět tenkrát, když to šlo v kinech, ale dneska už mi přijde, že dohánět znalost nějakých starých Tykwerových filmů je v podstatě ztráta času, a kdybych to neviděl, o nic bych nepřišel. Taky mi u toho filmu vadí jeho divný název, který navíc v české podobě z císařovny udělal princeznu, což prostě nedokážu pochopit (podobně jako ten prohozený slovosled - má to být "Bojovník a císařovna", ne "Princezna a bojovník", takové svévolné změny názvu mě prostě strašně iritují). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po ne zrovna povedeném Nebi jsem byl zvědav na další Tykwerův film, abych mohl posoudit, zda jej ho opěvování opodstatněné. Věřte tomu nebo ne, ale ono opravdu je. Princezna a bojovník je nádhernou podívanou, která vůbec není natahovaná. Zajímavé love story o dívce, které chlapec zachrání život, a tak se do něj zamiluje, přičemž jejich lásce není dopřáváno podtrhuje zejména geniální závěr. 90% ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Dynamičnost kamery z Loly se přeměnila ve statickou a dlouhou kameru. Ta je výmluvnější než slova, AVŠAK nechci tím tvrdit, že v Lole je to naškodu, protože tyto dva filmy pojímají jedno téma naprosto odlišně. V obou ovšem naprosto vyčnívá originální individualismus jednotlivých postav a plastičnost, pravda, nic čemu by člověk lehce nemohl propadnou a uvěřit. Lidské až nadlidské (ne po Nietzschovsku) tak bych to charakterizovala. A prvotně naťuknuté téma (plně rozvinuté až v Nebi) o spojení/prolínání osobností. Metafyzično po Německu. O ano, jsem nadšená tím, že někdo jako Tykwer na tomhle světě je. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Ach jo, co si mám s tímhle filmem počít? Ano i ne. Dvě tváře filmu - jedna excelentní, druhá utahaná až nudná. I Sissi má dvě tváře - jedna křehká, druhá nezdolná. Stejně jako Bodo, což v závěru filmu vygradovalo někam, kde jsem to nepobrala. Závěr na mě působil jak pěst na oko, vůbec se k předešlému ději a hlavně způsobu vyprávění nehodil. Škoda, protože tam bylo pár pěkně silných momentů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pán scenárista a režisér v jednej osobe sa dosť snažil, aby sa dejové linky pretínali na požadovaných miestach. Až tak, že mi príbeh pripadal vykonštruovaný a nevierohodný. Divákovi vlastne ponechali iba voľbu z alternatív: buď sa naladíš na našu strunu alebo ostaneš mimo. Ja som radšej ostal mimo a preto iba tie tri hviezdičky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Německý titul "Der Krieger und die Kaiserin" se do angličtiny přeložil jako "The Warrior and the Empress" (Bojovník a Císařovna), ale režisér Tom Tykwer chtěl, aby anglický titul zněl "The Princess and the Warrior" (Princezna a bojovník). (pUnck)
  • Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera. (Namaste)
  • V době natáčení filmu byla herečka v hlavní roli Franka Potente přítelkyní režiséra Toma Tykwera. (pUnck)

Reklama

Reklama