Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká filmová komedie o obyčejných dnech jedné obyčejné rodiny Novákových, o zmatcích kolem shánění a klikaté cestě zmoudření... (oficiální text distributora)

Recenze (104)

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

obávám se, že když bychom měli porovnávat snahy o současnou českou komedii o průměrných, tak ty staré by z toho, podle diváků i podle odborníků určitě vyšly o něco ne-li o hodně lépe. Kostka byl frajer, jinak normalizační šedo, béžová, tak prostě 70tý léta obecně i jinde, hlavní obsazení ještě dobrý, pak tu ale máte všecky ty Vinkláře, Krampoly....no, to, ani moc nemusim, ale zase sebou nesou jistý prvky protivnosti, který obohacujou, ale.....tak tyhle komedie z normaliazce ukazujou část reality bez příkras, ale tak nebylo to totalita, ale autoritativní režim, jinak tohle mě celkem bavilo, viděl jsem mnohem horší komedie z normalizace, možná do toho pletu i vážnější filmy....... ()

Micione 

všechny recenze uživatele

" A ty nechceš na vysokou školu? Nechci. A čím chceš bejt? Uklízečkou. Jako máti od Simony ze třídy. Dělá ve třech podnicích, po třech hodinách, přibrala barák a má prostě všechno. No jo, ale musíš přece dělat něco, co má nějakou budoucnost. Uklízečka má budoucnost, na světě bude přece binec pořád... " ()

Reklama

winstonik 

všechny recenze uživatele

Anketová otázka: boli ľudia v socializme šťastnejší? Mysleli menej na materiálne statky, ako v modernej dobe kvázikapitalizmu? Tento nedocenený film ponúka presné odpovede, je to čosi ako historický dokument o živote v režime, kde včera znamenalo až zajtra, pri ktorom až tak nevadí, že je zabalený do komediálnej podoby. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten člověk se vymyká všem časoprostorovým konvencím." Věčně nemám čas, takže mě sledování neustále nestíhající rodiny chvílemi i týralo. Jenže pak jsem si vzpomněl, že za socíku jsem měl stejně jako všichni ostatní času dost a tohle nestíhání tehdy prostě bylo vtipný. A to vychloubání spojený se závistí bylo nadčasový. Tomu se směju pořád, protože závidět nemám čas a vychloubat se nemám čím. A i to mi někdo závidí. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Pátek působí násobně úmorně - nahlédnutím do normalizačního pinožení, kostrbatým pokusem skloubit tepání dobových nešvarů a ujištění, že to vlastně není tak zlé. Neadekvátním kolotočářským veselím Petra Hapky. A bolestným dokumentováním skutečnosti, že se toho v základu tolik nezměnilo. Rádoby veselá epizoda 'maminka na masáži', kdy se ne zcela podporující manželka-maminka Jorgy Kotrbové nechává za fošny čtyři a půl na třicet bezmála prstit 'masérem' Josefem Vinklářem, skoro bolí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Novákovi (Petr Kostka, Jorga Kotrbová) bydlí na adrese Novodvorská 169, Praha-Braník. Chatu mají na adrese Dědkův mlýn ev. č. 360, Unhošť. Novák pracuje na adrese Sazečská 8, Praha-Malešice; škola je ZŠ, Jílovská 1100/16, Praha-Braník; sauna je na Slovanském ostrově 1. Točilo se také v Hanavském pavilonu a Obecním domě na Novém Světě v Praze. (sator)
  • Novák (Petr Kostka) sa vracia z chalupy do podniku na poradu. Vrátnička (Nataša Gollová) mu "pichne", pričom hodiny na vrátnici ukazujú 16:00. Keď Novák dorazí k direktorovi, jeho hodiny ukazujú 16:02. Keď sa dozvie, že sa porada nekoná a odchádza s direktorom (Zdeněk Dítě) z podniku cez vrátnicu von, za vrátničkou hodiny stále ukazujú 16:00. (J.J.1972)
  • V roce 1979, kdy byl film natočen, byl skutečně 18. května pátek. (artcha)

Reklama

Reklama