Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších filmů za poslední dobu a přesto upadl v zapomnění. Hezky vystavěné, hezky zamotané, děsivě sugestivní a především příjemně mrazivé. Osudy hrdinů, vývoj postav a celková atmosféra působily sladěně, všechno gradovalo, jak mělo a v těch sedmdesáti minutách jsem se ani chvilku nenudil. Nevěřícně jsem kroutil hlavou nad skvělou logikou, chladnokrevností a dynamičností zápletky. Za mě veliká pochvala ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem nějakej tuctovej nudnej biják a místo toho jsem dostal velice kvalitní detektívku:) Silně nadprůměrnej příběh s velice zajímavou zápletkou, kde září jak Sokol tak Stivínová. Česká Tv se poslední dobou nějak rozmohla a pneustále překvapuje. Dost reálnej příběh a je zajímavé si představit tuto situaci, jak by se člověk zachoval. Prachy řeší všechno... bohužel. 80 % ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

S paní zástupkyní si vyměňujeme filmový doporučení, a tohle je první z nich 🥰. České filmy nesleduju, ale v poslední době asi tomu přicházím na chuť. Neřekl bych, že nějak moc, ale už začínám vidět i ty dobré kousky (Klec, Úsvit…), a to mě vždy potěší. Occamova břitva dokáže rozhodně navodit místy dobrou atmosféru a herecké výkony Stivínové a Sokola jsou senzační! Úplně jim věříte úlohu manželů i svědků vraždy. Samotný děj mě nenudil, což je plus, a dokázal nabídnout zajímavé věci. Kamerově se film snažil vybočit z řad nudných stojatých záběrů. Ovšem na poli logiky snímek místy pokulhával (ženiny pletky, vrácení karty……). Konec však zasadil pěknou tečku za doprovodu fajn soundtracku. Vyhodnocení: Jelikož je to český film, tak sedá leccos odpustit. Horší 4⭐ ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Film s otevřeným koncem, který byl ale vlastně rozuzlením. Pěkné. Ale co dál? V Sokolovi jsem neviděl vážnou postavu, ale toho blbnoucího Ondru Sokola z Partičky, a to v mnohých scénách. Celkově ten námět je ohraný, ale mnohé věci ve scénáři jsou značně přitažené za vlasy, možná jsou až absurdní (poté, co je Stivínová znásilněna jedním z vrahů, začne mu tykat a odejde kvůli něj od Sokola). Jinak, ta hra, kdy jsou manželé podezřelí z vraždy díky chytrým tahům obou vrahů-vyděračů, to je opravdu jediný klad scénáře, který je jinak úplně na nic. Čekal jsem, že to bude dotaženo do bezmocného konce, zvlášt´, když se v roli vyšetřovatele případu objevil Stránský. Ale stejně nás tvůrci "překvapili" hepáčem, všichni se k sobě vrátili, nalezli to, co je pro ně nejlepší a dopadlo to tedy tak, jak to dopadlo. Ne úplně zle (na televizní poměry), ale hitparáda to není. ()

dragosta 

všechny recenze uživatele

Nejprve musím podotknout, že mi uniklo prvních pár minut. Hádám, že tam byl vysvětlen důvod, proč se hrdinové rozhodli mlčet a věc nenahlásit. Příležitostí pak měli dost a tak mi ta nelogičnost v jejich celkovém jednání prostě nešla přes srdce. A i tak to bylo celé takové lehce divné...no, opáčko si nastopro nedam.. 3* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)

Reklama

Reklama