Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sammo Hung v roli obyčejného člověka, který se vlivem osudu nechtěně zaplete do kolotoče zločinu, když se stane nepohodlným svědkem vraždy policisty. Spojencem v boji o záchranu života se mu stává přítel zavražděného policista Pitt. Temně laděný příběh režiséra Ringa Lama přináší kromě občasného humoru také depresivní atmosféru a hrdiny, kteří jsou okolnostmi nejednou donuceni sáhnout si až na samé dno. (Zrzunda)

(více)

Recenze (9)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam za starých hongkogských časů s násilím, které je vyhrocené, krvavé, spravedlivě rozdělené mezi obě pohlaví, efektivní a přitom efektně nasnímané s novým pojmem "hrdinství", tentokrát v podání Sammo Hunga. Jeho Jednorukého šermíře určitě ocení nejen přížnivci Lamových drsných kriminálek ale i wu-xia fanoušci. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

JEN MRTVOLY UDRŽÍ TAJEMSTVÍ!!! Mno já nevím. Ringo a ty jeho výkyvy. Jednou natočí nějakou pecku a jednou zase nějakej těžkej průměr. Asi podle toho jak si zrovna zakouří opia. Sammo a jeho scéna s hadicí byla teda ultra erotická a chvíli jsem se o našeho tlouštíka i bál. To když ho srazí autem a on udělá takovej šílenej přemet. Skoro to vypadalo, že kdyby spadl trošku jinak, tak jeho vaz udělá "křup" a "čau". Ale abych jen nehanil. Film má i světlí stránky. Bitka v restauraci a nějakej ten humor se tam taky najde. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film to nie je zlý. Ringo Lam je zručný tvorca a ten film má super akčné scény - hlavne tá v dome a finále. A zároveň má aj kopec vtipov, ktoré fungujú. Snaha predostrieť rôzne styčné témy ako korupcia, vydieranie, obchod s bielym mäsom je síce prítomná, ale žiadna z línií nie je dominantná. Tou je snaha pomstiť kolegu a toto všetko je len vedľajší produkt, vďaka ktorému kauzálnosť funguje. Čo už nefunguje je chémia medzi ústrednou dvojicou, romantická línia alebo respektíve snaha o ňu, a tiež napätie, ktoré tu nie je až tak vypointované a tým pádom sa o tie postavy nebojíme hoci sa minimálne tri krát ocitnú na hranici smrti. V rámci žánru vôbec nie zlé. Ale v rámci doby v ktorej to vzniklo treba povedať, že to oproti ostatným klasikám výrazne pokulháva. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Temne krimi tak, ako ho dokaze iba Ringo Lam. Ti, co trochu uz poznaju reziserovu tvorbu, bez problemov rozpoznaju jeho rukopis - precizna praca svetla a tienov, uprsane akcne finale, postavy ktore su pri konfrontacii s nepriatelom zaslepene svetlami z reflektorov, ci drsna akcia, kde hlavne postavy schytaju viac ran ako rozdaju. Sammo Hung samozrejme znova prekvapuje svojou obratnostou a bravurne zvlada aj vaznejsiu herecku polohu - bez forkov sa to samozrejme neobide, no inak by som si ho uz vlastne ani nedokazal predstavit. (8.3/10) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že sem nečekal víc, rozhodně čekal, protože se tu v podstatě jedná jen o více či méně úsměvný a komediální nebo naopak v lepším případě akční, utíkání Sammo Hunga před gangem za pomoci ne moc schopnýho poldy a jeho v rámci možností fešný sestry, nic novýho to vlastně nenabízí a to starý neni nic u čeho by se dalo skákat radostí 2 metry do stropu, jediný co tak opravdu potěší je drsný finále a velice mrštnej a obratnej 100kilovej Sammo Hung, ale o moc víc toho už nezaujme ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama