Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Nechci (opět) vypadat jako „hater“, ale mám potíže s rozhodováním, zda udělit či neudělit nejnižší známku. Ta největší klišé na světě, hrozně rádoby „cool“ (s tím mám největší problém), příšerní neherci, nevyužití herci včetně docela nepřesvědčivého Brzobohatého a tak bych mohl pokračovat. Kombinace toho všeho měla za následek, že jsem měl chuť rozsekat televizi, případně spáchat sebevraždu - kdyby, sakra, ty tvůrci měli alespoň špetku nadhledu, ale oni to i přes ty (ne)komediální vložky myslí všechno zcela vážně. K zblití navíc je, že většina nenáročného českého diváctva žeroucí tragickou tvorbu tuzemských stanic bude seriál obhajovat způsobem: „Je to ze života, ne jak ty americký kraviny“. Nakonec ale přece jen uznávám, že taková „Ordiance v růžové zahradě“ a jí podobné výkaly smrdí o poznání hůř, takže tentokrát, drahá Novo, celá jedna hvězdička! Hodnotím sice hned po „pilotu“, ale mám dojem, že lepší už to nebude. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je, když nova obsazuje tolik hereček s těma krásnýma, velkýma očima :-D ... A asi je to kacířská myšlenka letošního seriálového podzimu II, ale díky hercům (nyní už) bardům se na to dívalo mnohem snesitelněji, než bez nich. Karel Heřmánek a Libuše Šafránková svým charismatem zastínili dialogy a zvraty šustící papírem a časem (alkoholik i šikanovaná žena byli příliš dlouhou dobu pasivní, chápu, v reálu to tak často bývá, leč tady to mohlo sloužit tvůrcům jako berlička, která se dost hodila), osvěžením bylo, když do scénáristického tandemu přibyl Jan Prušinovský. A natažená žvýkačka, co pomalu ztrácí chuť, bude zřejmě delší, páč v ukázce z posledního dílu (třicet a něco!), vyšilovala už totál zkarikovaná zástupkyně, že je zase něco špatně. Přesně tak! ()

Reklama

Compadre odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nevěrohodný obraz toho, jak to může na gymplu vypadat..americký komedie jako Bláznivá škola, Kdo hulí, ten umí atd.. jsou taky šílený, ale tam aspon člověk od začátku ví, že je to sranda..tady se Gympl snaží být na jednu stranu seriózní a babrat se v tuctech vztazích mezi všema proti všem a na druhou stranu se snaží bejt strašně vtipnej prostřednictvím vožralýho ředitele a dvojice Pata a Mata - tedy teplouše a školníka. No, nebudu to dál řešit, hodnocení aktuálnícj 33% je celkem odpovídající a já doufám, že nic podobnýho už nikdy nevznikne. ()

rogerkint odpad!

všechny recenze uživatele

Obyčejně po dvou náhodně zhlédnutých dílech nehodnotím, ale tohle je prostě übershit. Postavy jsou karikaturami jednoho povahového rysu (tělocvikář-nácek, chemikář-ňouma, zástupkyně-intrikánka), řešící ujeté situace pitomým způsobem (jak přelstíme dealera, který po nás chce výrobu drog? Přečteme si pohádku o chytré Horákyni, polovinu epizody se tajemně tváříme, že máme geniální nápad a vyfuckujeme napjaté diváky informací, že mu vyrobíme nenávykový energeťák. WTF?). Mimochodem, vážně se mám smát tomu, že se Benešová snaží vypadat opile a nazve Gregorovou zeleným sirečkem? Zatím asi nejhorší ze současných českých seriálů. Že telenovely typu Ordinace budou blbé, trapné a ubulené, to už tak nějak patří k žánru. Když to samé dostanu od seriálu, který by měl být vtipný a přitom reflektovat situaci ve školství a problémy jak dospívajících, tak učitelů, je něco (spíš teda všechno) špatně. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak jako ale hodnotíme PŮVODNÍ, ČESKÝ, NOVÝ A hlavně NOVÁCKÝ seriál. Tudíž jsou měřítky nejrůznější Ordinace a Pojišťovny, co stojí někde v nejmenované Ulici... Bohužel herecké výkony většiny dětských "herců" a scénář tomu hodně odpovídají.... To je u mě největší problém - některé dětské (ne)výkony (ne všechny - některé naopak klobouček) a to, co musí herci plácat za nesmysly (jsem učitelka, takže tak trochu vím, jak to na školách chodí v reálu a tahle utopie? haha:-). Mimochodem - ten odkaz na Posledního skauta "nebe modrý, voda mokrá, ženská má tajemství" ??? WTF??? To mělo být jako co? Ale právě jinak, když to srovnám s tou šílenou břečkou a bahnem Ordinací a spol... mě tohle nepříjde zase tak shitozní a sračkoidní. Jasně...telenovelácká zápletka...svině zástupkyně ředitele a tak... Žádný hluboký umění to samozřejmě není - to by to jinak nevysílala Nova v primetimu... takže pokud od toho člověk nic nečeká, nemůže být zklamán... Prostě čistý průměr - nenadchne, neurazí, ale v porovnání s jinými novodobými hrůzami české televizní produkce je tohle opravdu "dobré" - za 3. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Libuše Šafránková (Eliška) přijala roli v seriálu pod podmínkou, že ji přijme i Karel Heřmánek (Starej). Toho to natolik potěšilo, že ji přijal. (JoranProvenzano)
  • Mateřská tv Nova potvrdila, že nepočítala s tím, že seriál bude jeden z "nekonečných". 21. října 2013 oznámila tv Nova, že třetí série je poslední. Finálová epizoda byla odvysílána 11. prosince 2013. Zároveň bylo uveřejněno, že se televize nebrání případnému pokračování. Jedním z důvodu ukončení produkce byla klesající sledovanost. (kytka.patrik)
  • Ondřej Brzobohatý, představitel Adama Kábrta, je rovněž autorem hudby, kterou komponoval s kamarádem Dominikem Renčem. Scénickou hudbu skládali ke každému dílu stále novou, přičemž většinou vychází z motivu ústřední písně. [Zdroj: denik.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama