Reklama

Reklama

Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala (Boleslav Polívka), multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. Trochu zestárli. Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou (a Bohuš je sponzorem). Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu... Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka na to. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád...vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům...k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda... i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (819)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu vyhýbal, ale televize ten film někdy před vás hodí tak, že nemáte v podstatě jinou možnost, než se podívat. Výsledek byl takový, že Bohuš ztrácí elán, vtipu je poskrovnu a celá polovina (kterou jsem zvládl dokoukat) byla úplně o ničem. Možná se někdy pokusím o druhé zhlédnutí, ale momentálně tomu nedávám moc šancí. Zbytečný film. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Troškaizace legendárního filmu i režiséra předčasně oceněného medailí za zásluhy o stát v oblasti umění. Úplně jiná kapitola pak je Bolek Polívka, kdysi svébytný a originální herec, vynikající komik, excelentní mim, ceněný autor, autentický svéráz, ze kterého dnes zbyl jen pouhý jeho stín, mainstreamu nadbíhající neautentický tvůrce, impotentní scénárista, teleestrádní tele... Výsledným průnikem těchto tří veličin pak je komedie bez špetky humoru, se strašlivě umělými dialogy (členky folklórního sboru na pohřbu například), nuzným příběhem a celebritní lůzou, která to jako všechno asi má zachraňovat...mluvící hlavy z Novy a Gottova hvězda evidentně pořád padá vzhůru... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původní dědictví mám celkem rád a kdykoli se na to podívám v televizi, ovšem ke dvojce jsem byl, asi jako většina pamětníků, skeptický. Bolka Polívku mám rád odjakživa, ale čas holt nezastavíš a i on razantně zestárl a přijde mi, jako by se občas jen ztrapňoval a bral role jen pro prachy. To ale nechme být, hlavní je, že Robert Sedláček, ač ho něteří uznávají jako talentovaného režiséra, nedokázal z takovéto látky proměnit adekvátní pokračování, o čemž možná svědčil i fakt, že na place to zřejmě nešlo úplně podle představ. Ona je vůbec otázka, jestli je vůbec nějakým způsobem možné k takovému filmu natočit důstojné pokračování. To je jako kdyby chtěli točit dvojku Forresta Gumpa. V rámci možností však film nabídnul, co si diváci přáli a ačkoli jsem se rozhodně nesmál všem připraveným vtipům, tak staří známí, Bolek a jeho sprostá mluva mají pořád své kouzlo. Jen to teda byl občas cringe (třeba scéna u doktora jak z Kameňáku) ...60%... [13.02.2014_Cinestar_Černý most] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Smutno v srdci, pachuť na patře. Zbytečná recyklace toho, co fungovalo v nestárnoucí jedničce. Zbylo jen povzdechnutí z nostalgie, úvodní letecký záběr na Vyškovsko a lulečský kostel a pak jen pár záchvěvů něčeho alespoň trochu atraktivního. Z Polívky je jen stín, nadbíhá látkám, ze kterých by mohlo kápnout a nechává se ukecávat k estrádním výstupům s dialogy, které na koleni sepíše šikovný přispěvatel do školního časopisu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kurvahošigutntág je pro mě kult a jedna z nejlepších českých komedií. Věděl jsem, že pokračování po x letech nemůže přinést nic dobrýho. Což potvrdily ohlasy a recenze mých známých co film tenkrát viděli. Zdejší hodnocení taky jasně mluví za své. Úspěšně jsem 7 let odolával, ale nakonec stejně zvítězila zvědavost. Popravdě jsem to čekal daleko daleko horší. Nadruhou stranu fakt nejde o nic světobornýho. Spíš bych řekl, že jde o naprosto vyhozený prachy a naprosto zbytečnej film. Těch 102 minut jsem bez větší újmy přežil. Tím pro mě ale Kurvaseneříká upadá v zapomnění. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Na kare si je pri rozhovore Bohuša (Bolek Polívka) a doktora Záhradníka (Karel Heřmánek) možné všimnúť, že druhý menovaný drží pohár s vínom pri zábere zozadu vždy v pravej ruke. Pri záberoch zboku alebo spredu ho však drží v ľavej. (Johnny.ARN)
  • Při natáčení se zranil kůň Bolka Polívky. Musel proto být dovezen z Prahy nový kůň a maskéry byl následně poupraven do podoby původního bílého koně s hnědými skvrnami. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama