Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (213)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu hvězdné obsazení Gabin, Delon, Ventura, pod taktovkou jednoho z mých oblíbených francouzských režisérů Henri Verneuila, mne ve výsledku mírně zklamalo. Tedy, ne tak ani samotní představitelé, jako výsledný film, jenž mne nějak jednoduše nedokázal ničím vtáhnout do děje, což je jistě škoda, neboť potenciál tu jistě byl veliký. Scéna únosu letadla, pak z dnešního pohledu všech možných i nemožných bezpečnostních opatření, působí vskutku neuvěřitelně, ač v tehdejší době provést něco podobného třeba vzdáleně možné bylo. Pokud tedy chcete vidět poctivou gangsterku od Henri Verneuila s Gabinem a Delonem v hlavních rolích, doporučoval bych spíše Melodii podzemí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Více než schopný režisér, snové obsazení a nejlepší skladatel filmové hudby všech dob navrch. Pomalu plynoucí atmosférická kriminálka klasického střihu, která je lahůdkovou podívanou, ale... Ale přesto v člověku někde v nitru je špetka pochybností, že s takovouhle sestavou se dalo dojít přeci jen ještě o chlup dále. A že by to šlo dokazuje nade vší pochybnost závěrečná půlhodina. V ní se totiž Sicilský klan dotýká pomyslného filmového nebe. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Trojice francouzských hvězd vládne tomuto snímku velmi pevnou rukou. Výborná kriminálka je podtržena zajímavým příběhem a jedním z nejslabších hudebních doprovodů od Ennia Morriconeho. Jeho hudba by se spíše hodila do westernu (z kterého jistě čerpá). Hudba negraduje a jen občas v pozadí pohladí stále dokola se opakujícím themem. Trochu smutně na mě působil ustřižený konec, který jako by chtěl všechno rychle dořešit. I přesto jde o jednu z mála kvalitních kriminálek se skvělým obsazením. Pro milovníky žánru povinnost. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Klasická gangsterka se skvělým hereckým obsazením a slušnou atmosférou. Jean Gabin, Lino Ventura a Alain Delon - to je záruka kvalitní podívané sama o sobě a když ještě přispěje svoji hudbou maestro Morricone, musím hodnotit vysoko. Film není zbytečně natahovaný a řekne vše, co říct chtěl, aniž by na to potřeboval třeba tři hodiny. Delonův útěk z policejního antonu na začátku filmu byl výborný, stejně jako Ventura žmoulající téměř celý film nezapálenou cigaretu, aby si pak stejně nechal připálit. Kvalita a dobrá práce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najtypickejších predstaviteľov francúzskych kriminálok 70tych rokov, ktorý bohužiaľ akosi vymizol z obrazoviek našich televízií. Všetko je dokonalé, scenár prepracovaný, plán lúpeže lahôdkový, výprava na európsku gangsterku nadpriemerná. Všetky hviezdy s kamennými ksichtami pekne na kope. Vedú Gabin a Ventura. Kde tie staré časy sú? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Spolek pro ochranu zvířat obvinil filmový štáb, že ve scéně odehrávající se na pláži „zabil pan Delon rybu velice brutálním způsobem". Režisér Henri Verneuill však vyvrátil jejich tvrzení tím, že ryba byla koupena na trhu již mrtvá. (Terva)
  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)
  • Postava Markéty Gautierové (Carla Fracci) má předobraz ve skutečné osobě, kurtizáně Marii Duplessiové, kterou autor předlohy Alexander Dumas mladší miloval. (Terva)

Reklama

Reklama