Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem rokov po tom, čo malá Cassandra záhadne zmizla, začnú na povrch vychádzať skutočnosti, ktoré indikujú, že by ešte stále mohla byť nažive. Polícia nevie, čo má robiť, ale postupne sa odhaľujú nové a nové fakty, napríklad aj to, že Cassandriných rodičov niekto sleduje. Vysvitne tak, že ich dcéra bola pravdepodobne obeťou zvláštneho únosu. (readan)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (68)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mrazivý thriller s už tak dost nepříjemným tématem, ale ještě daleko děsivější ústřední pointou (stalking, psychický teror) celého filmu. Egyptský režisér Atom Egoyan, který má na svém kontě například diskutovaný Devil’s Knot, má na filmy s touto tématikou očividně čich a stejně tak je tomu s The Captive. Ryan Reynolds a M. Enos v rolích zdrcených rodičů jsou přesvědčiví, ale Kevin Durand v roli psychicky narušeného únosce je přímo excelentní a přesně takový charakter bych od slizkého šílence čekal. Co je ale největším plusem filmu, že ve stěžejních scénách umí být napínavý, v jiných zase neskutečně emotivní a místy jsem se doslova v třepal v křesle a trpěl s postavami. Výborně a poutavě podaný film, který si s divákem umí vyhrát a nastiňuje odvrácenou stranu společnosti v reálném obraze. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hypnotická zasněžená krajina dodává tomuhle thrilleru mocnou dávku atmosféry. The Captive je překvapivě velice napínavý film se zvláštními hereckými výkony a hodně slizkým záporákem. Kevin Durand creepy zmetky hrát opravdu umí. Nakonec je tedy docela škoda, že se zpočátku hodně zajímavý scénář zvrhl ve vcelku klasické klišé. S tak zvláštně budovanou atmosférou a trochu za vlasy přitaženým dějem jsem čekal méně tradiční rozuzlení. Stejně tak mi vadilo poměrně zbytečně nepřehledné skákání v čase mezi minulostí a současností. Ale sakra, ta atmosféra! ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Opravdu chladný thriller. Po Zmizení je tu další podobný srdcervoucí příběh. Ztráta potomka je vážná záležitost, a je jasné, že to diváka dostane. Ale tady se mi líbilo, že se netlačilo zas tak na pilu, a byly tam i jiné dějové linie. Takže veškerá koncentrace nebyla jen na dívenku v multifunkční místnosti. Celý průběh a vyvrcholení bylo celkem očekávané. Ale jsem rád za happyend. Po herecké stránce žádné výtky, scénář si myslím obstojný. Tak mi nic asi nebrání dát tomuto dílu už slušných 70%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dovolím si částečně převzít a upravit komentář od Pilda17, který se mi při otevření profilu filmu zobrazil jako první a který jsem si také jako první po zhlédnutí filmu přečetl. ~~~ Thriller, který mě vůbec nezaujal způsobem vyprávění, které bylo natolik na přeskáčku, že jsem po nějaké době ztratil přehled co se kdy děje a přestával to postupně vnímat. A rozhodně to nebylo příběhem, který má nápad a šlo by z něj vykřesat něco koukatelného. Ano, od začátku mě film nenechával v klidu a stále jsem u něj musel něco dělat, jinak bych nudou chcípnul, protože po většinu času se nic zajímavého neděje a jen si to hraje na sofistikovaný promyšlený thriller. Ryan Reynolds zahrál své, ale ničím nevynikne. Zpočátku se vše tvářilo daleko zajímavěji, sice se to táhlo, ale dávalo to naději, že se příběh rozvine a začne se něco zajímavého dít. Určitě dříve než v polovině se ale vše přehouplo do vyhloubené neprázdné jímky a v tu chvíli jsem již pomalu vypínal mozkové závity. Potenciál na velmi solidní krimi thriller film měl, ale naprosto ho nevyužil, zahodil a zcela zazdil, což je zásadní a esenciální chyba. Chtělo to nějakou, jakoukoliv akci, napětí namísto unylé nudy a hlavně nějaký moment, který by vyrazil dech, něco, co by dokázalo smysluplně překvapit a probudit diváka. Vše si propluje nezáživným a přichcíplým tempem a nenabídne NIC. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přešel bych, že Atom skoky na časové ose hodlal diváka rozložit na atomy (zřejmě měl strach, že by chronologická posloupnost přinesla banalitu) i laciný závěr bez emočního účinku, ovšem způsob vedení policejního vyšetřování ze mě udělal idiota a to já i přes působivě zasněžené Ontario nerad. Chcete mi namluvit, že policie nebude monitorovat návštěvy u vězněného pedofila, jenž byl zatknut v souvislosti s případem? Chcete mi říct, že se stovek svědků z charitativního večírku nikdo neptá, kdo s jeho hlavní hvězdou ten večer seděl u stolu? A že si tyto informace pak nedá dohromady? Co to bylo? Díl Policie Modrava? Škoda, první film s Reynoldsem, kdy mi nececkal krev jak Lestat a musí jej zkazit jiné okolnosti. Holt co se týká mizení, není Kanaďan jako Kanaďan.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama